Σάββατο, 02 Απρίλιος 2016 11:22

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Εντονο ενδιαφέρον σε κορυφή και ουρά στην προτελευταία αγωνιστική

Γράφτηκε από τον
Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Εντονο ενδιαφέρον σε κορυφή και ουρά στην προτελευταία αγωνιστική

 

Η 25η αγωνιστική (προτελευταία) θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο στην Α1 τοπική και περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια τόσο για την άνοδο, όσο και για την παραμονή.

 

Η πρωτοπόρος Εράνη αγωνίζεται εκ νέου εκτός έδρας με αντίπαλο τον Παπαφλέσσα Χώρας, όπως και η δεύτερη Αναγέννηση (με τον ουραγό Κεραυνό). Η τρίτη Α.Ε. Αβίας υποδέχεται τον Χανδριναϊκό και ο 4ος Ακρίτας Κορώνης το Νέο Αρι.

Η Εράνη είναι αυτή που προηγείται στην βαθμολογία με 53 βαθμούς όμως μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες που γνώρισε, είδε την Αναγέννηση (52 β.) να την πλησιάζει στον ένα βαθμό. 

Η Αβία με την ισοπαλία που πήρε στο φινάλε στην Κορώνη κράτησε το προβάδισμα από τον Ακρίτα και είναι τρίτη με 51 βαθμούς. Ελπίδες ανόδου έχει και η Κορώνη που έχει 49 βαθμούς, αλλά δεν κρατά την τύχη στα χέρια της. 

Θυμίζουμε πως θα ανέβουν μόνο δύο ομάδες στην Α' τοπική αν δεν ανέβει στη Γ' Εθνική ο Πρωταθλητής της Α΄ τοπικής και ταυτόχρονα υποβιβαστεί η Καλαμάτα από την Γ' εθνική. Αν αποφευχθεί έστω και ένα από τα δύο δυσάρεστα για το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο σενάρια που προαναφέρθηκαν, τότε από την Α1 τοπική θα ανέβουν στην Α' τοπική τρεις ομάδες. 

Οι πρωτοπόροι της Α1 τοπικής ευελπιστούν ότι θα ανέβουν 3 ομάδες. 

Στο χέρι της Εράνης ο τίτλος

Η Εράνη κρατά στο χέρι της όχι μόνο την άνοδο αλλά και τον τίτλο. Για να τα καταφέρει χρειάζεται να κάνει το 2 στα 2 στα παιχνίδια που έχει, με Χώρα εκτός έδρας και Ομόνοια στα Φιλιατρά. 

Η Αναγέννηση έχει κύριο στόχο να διατηρήσει την δεύτερη θέση ώστε να πανηγυρίσει απευθείας την άνοδο χωρίς να περιμένει το τι θα κάνει η Καλαμάτα στην Γ" εθνική και ο πρωταθλητής Μεσσηνίας στα μπαράζ ανόδου. Θα παίξει με τον ουραγό Κεραυνό εκτός έδρας και με το Ασπρόχωμα εντός έδρας.

Η Αβία θα υποδεχθεί τον Χαδριναϊκό και θα φιλοξενηθεί από το Πεταλίδι. Στόχος το 2 στα 2 ώστε αφενός να διατηρήσει την τρίτη θέση και αφετέρου να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλεια της Αναγέννησης για να σκαρφαλώσει στην δεύτερη θέση. 

Ο Ακρίτας Κορώνης πλέον είναι στην πιο δύσκολη θέση. Θα υποδεχθεί τον Νέο Αρι και την τελευταία αγωνιστική θα παίξει με τον Αίαντα στην Καλαμάτα. Το 2 στα 2 θα τον φέρει στην τρίτη θέση, μόνο αν στραβοπατήσει κάποια από τις ομάδες που είναι από πάνω της στην βαθμολογία. 

Μάχη για την παραμονή

Εντονο ενδιαφέρον υπάρχει όσον αφορά την μάχη της παραμονής. Κατ' αρχήν να σημειώσουμε πως θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες αν δεν ανέβει στη Γ' Εθνική ο Πρωταθλητής της Α΄ τοπικής και ταυτόχρονα υποβιβαστεί η Καλαμάτα από την Γ' εθνική, και δύο ομάδες σε κάθε άλλη περίπτωση. Οι… ενδιαφερόμενοι ευελπιστούν ότι το δύσκολο αρνητικό σενάριο που προαναφέρθηκε δεν θα υλοποιηθεί και ότι θα πέσουν μόνο δύο ομάδες. Κύριο ζητούμενο είναι να αποφύγουν την προτελευταία θέση που οδηγεί απευθείας στην Β' τοπική και από εκεί και πέρα να αποφύγουν την 12η ώστε να μην περιμένουν το τι θα κάνει η Καλαμάτα στην Γ' εθνική και ο πρωταθλητής Μεσσηνίας στα μπαράζ. 

Ο Κεραυνός είναι ήδη υποβιβασμένος. Ασπρόχωμα και Πεταλίδι ουσιαστικά έχουν σωθεί με την προοπτική ότι θα υποβιβαστούν δύο, μαθηματικά όμως δεν έχουν εξασφαλιστεί καθώς ίσως χρειαστούν ένα βαθμό ακόμη για να αποφύγουν σίγουρα την 12η θέση.

Χανδριναϊκός (26 β.) και Νέος Άρις (25 β.) ουσιαστικά δεν κινδυνεύουν για την 13η θέση. Για να αποφύγουν όμως την 12η θέση θα χρειαστούν ακόμη κάποιους βαθμούς. 

Ο Χανδριναϊκός θα παίξει εκτός με ΑΕ Αβίας και εντός με το Νέο Αρι, ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική θα έχει παίξει εκτός με την Κορώνη.  

Από εκεί και πέρα σε πιο δύσκολη θέση είναι ο Ηρακλής Καλαμάτας και η Μεθώνη οι οποίοι θα παίξουν μεταξύ τους την τελευταία.

Το πρώτο και κύριο ζητούμενο για την Μεθώνη είναι να κρατήσει από κάτω των Ηρακλή ώστε να αποφύγει την 13η θέση. Για να το πετύχει αυτό της αρκεί μια νίκη επί των «κυανόλευκων». Κάνοντας το 2 στα 2 όμως είναι πολύ πιθανό να προλάβει να περάσει και έναν εκ των Χανδριναϊκού, Νέου Αρι για να αποφύγει και την 12η θέση. Η Μεθώνη υπερτερεί μάλιστα σε ισοβαθμία με τον Χανδριναϊκό, ενώ έχει ίδια αποτελέσματα με το Νέο Αρι. 

Ο Ηρακλής θέλει το 2 στα 2 ώστε να περάσει σίγουρα την Μεθώνη και να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό ενώ για να αποφύγει και την 12η θέση χρειάζεται δύσκολο συνδυασμό αποτελεσμάτων. 

Το πρόγραμμα της προτελευταίας αγωνιστικής έχει ως εξής: 

 

Σάββατο

Ακρίτας Κορώνης - Νέος Αρις

Γήπεδο Κορώνης, 5 μ.μ.

Νικολόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Τσοπανάνης

Ηρακλής Καλαμάτας - Απόλλωνας Πεταλιδίου

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 5 μ.μ.

Πλακογιάννης, Γιαννέτσος, Γιαννακλής

Ασπρόχωμα - Αίαντας

Γήπεδο Ασπροχώματος, 5 μ.μ.

Καστανάς, Γκούμας, Ταβουλαρέας

Ομόνοια - Μεθώνη

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 5 μ.μ.

Μπλάνας, Τσίρμπας, Βρυώνης

 

Κυριακή 

Α.Ε. Αβίας - Χανδριναϊκός

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 5 μ.μ.

Λάμιας, Σταυρόπουλος, Ταβουλαρέας

Κεραυνός - Αναγέννηση Παραλίας

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 5 μ.μ.

Γκούμας, Αγγελακάκης, Βοσνάκης

Παπαφλέσσας Χώρας - Εράνη

Γήπεδο Χώρας, 5 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Τσοπανάκης, Τσακόπουλος

 

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κεραυνός - Παπαφλέσσας Χώρας

Εράνη - Ομόνοια

Αναγέννηση - Ασπρόχωμα

Μεθώνη - Ηρακλής Καλαμάτας

Αίαντας - Ακρίτας Κορώνης

Απόλλων Πεταλιδίου - Α.Ε. Αβίας

Χανδριναϊκός - Νέος Άρις

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 24 αγώνες)

1. Εράνη 60-22   53

2. Αναγέννηση Π. 52-24 52

3. Α.Ε. Αβίας 35-20 51

4. Ακρίτας Κορώνης   53-33 49

5. Αίας 37-28 34

6. Ομόνοια 40-38 32

7. Παπαφλέσσας Χώρας 33-42 29

8. Ασπρόχωμα 33-40 28

-. Απόλλων Πεταλιδίου 33-46 28

10. Χανδριναϊκός 39-43 26

11. Νέος Αρις 25-55 25

12. Μεθώνη 21-32 23

13. Ηρακλής 29-32 21

14. Κεραυνός 13-48 11

* Ο Κεραυνός έχει έναν μηδενισμό και - 3 βαθμούς