Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016 19:07

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 2-1: Εκανε το καθήκον του και ελπίζει σε παραμονή

Γράφτηκε από τον

 

Τις ελπίδες για την αποφυγή του υποβιβασμού διατήρησε ο Ηρακλής Καλαμάτας μετά τη σαββατιάτικη εντός έδρας νίκη του με 2-1 επί του Απόλλωνα Πεταλιδίου.

Οι "κυανόλευκοι" πλέον θα πρέπει να κάνουν την ανατροπή την επόμενη αγωνιστική στην εκτός έδρας αναμέτρηση τους με τη Μεθώνη, με την οποία ισοβαθμούν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας της Α1 τοπικής αν θέλουν να σωθούν. Βέβαια είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς στο ματς του α' γύρου είχαν ηττηθεί 1-0 και πλέον χρειάζονται μόνο νίκη για να ανανεώσουν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Σε ότι αφορά το προχθεσινό παιχνίδι ο Ηρακλής μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη, κατόρθωσε να προηγηθεί 2-0, ενώ είχε και άλλες ευκαιρίες (δοκάρι, χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις) για να σημειώσει και άλλα γκολ, κυρίως με τους Πανταζή, Σπαντιδέα, Καραγιάννη.

Ο Απόλλων Πεταλιδίου, αγωνίστηκε χωρίς άγχος καθώς έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία και προσπάθησε να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1.

Στο 26' ο Καραγιάννης με απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ηρακλή κάνοντας το 1-0. Στο 75' ο Σπαντιδέας μετά από ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή και "έκοψε" την μπάλα για συμπαίκτη του, όμως ο Ε. Χρονόπουλος κινήθηκε πρώτος στην πορεία της μπάλας και στην προσπάθεια του να τη διώξει, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει έτσι το 2-0. Στο 79' ο Καραγιάννης με φάουλ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 85' ο Α. Χρονόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Ξαρχάκος με μονοκόμματο σουτ σχεδόν από τα όρια της περιοχής πέτυχε το 2-1. Στο 90' ο Αλεξανδρόπουλος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Σπαντιδέα και ο διαιτητής Πλακογιάννης σφύριξε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Καραγιάννης με τον Μπεκιάρη να μπλοκάρει την μπάλα  και το μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

Στο 92' αποβλήθηκε ο Αλεξανδρόπουλος με 2η κίτρινη για μαρκάρισμα (η 1η ήταν στη φάση του πέναλτι).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κουκούτσης, Γ. Παπαδέας, Γεωργακόπουλος, Π. Πανταζής, Τζ. Παπαδέας, Κωνσταντόπουλος, Μουρούφας (88' Πλαγιανός), Σπαντιδέας, Καραγιάννης, Β. Πανταζής, Γιαννουκάκης (60' Μάρης). 

 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Μπεκιάρης, Ε. Χρονόπουλος, Α. Χρονόπουλος, Χούτος, Αρ. Δαμήλος (50' Αλεξανδρόπουλος), Στασινός (70' Γ. Παναγόπουλος), Κ. Κορμπής, Μπογκντάνι, Δ. Κορμπής, Ξαρχάκος, Κοστόφ (80' Σαρατσιώτης).