Τρίτη, 05 Απρίλιος 2016 13:09

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Και τώρα η… Γ' εθνική - Ο Ν. Κακαλέτρης μιλά για τον ιστορικό τίτλο

Γράφτηκε από τον

 

Πρωτάθλημα, κύπελλο. Τα πήρε όλα φέτος ο Τσικλητήρας, αλλά η όρεξη δεν σταματά εδώ, μιας και απομένει ο τρίτος και μεγαλύτερος στόχος της σεζόν που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Γ' εθνική. 

Η ομάδα της Πύλου ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει τη Μεσσηνία στα μπαράζ του Μαΐου, μετά τη νίκη με 3-2 επί της Κυπαρισσίας και τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου στην Α' τοπική. Ενα ιστορικό πρωτάθλημα, μιας και είναι το πρώτο στη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία για τον Τσικλητήρα, ο οποίος πέρυσι είχε κάνει "σεφτέ" και στα κύπελλα, το οποίο κράτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Πύλο.

Πρωτεργάτης των επιτυχιών ο Νίκος Κακαλέτρης, ο οποίος βρίσκεται 15 μήνες στην τεχνική ηγεσία. 

"Είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για την ιστορία της ομάδας. Αλλος ένας πόντος στη βαρύτητα που έχει αυτή η φανέλα. Τέτοιες επιτυχίες καταξιώνουν τον Τσικλητήρα και τον μεγαλώνουν σαν σύλλογο", δηλώνει στο "Notosport" ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος έχει πλέον το χρόνο να ετοιμάσει τους πρωταθλητές για τα μπαράζ ανόδου, μιας και οι τελευταίες τρεις αγωνιστικές δεν έχουν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

"Η νίκη στο ντέρμπι μας επιτρέπει να διαχειριστούμε τα πράγματα όπως θέλουμε και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στα μπαράζ. Εκπληρώθηκε ο δεύτερος στόχος της χρονιάς και πάμε για τον τρίτο. Εχουμε αρκετά θέματα να φτιάξουμε μέχρι τότε και θέλει χρόνο για να ξεκινήσουν αυτοί οι αγώνες". 

Οσο για το φετινό τίτλο είπε: "Από την αρχή της χρονιάς είχαμε το σκεπτικό να φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι δυνατή και θα αντέξει σ' ένα μαραθώνιο 9 μηνών. Η ομάδα όντως ήταν ανταγωνιστική και οι λεπτομέρειες υπέρ μας, ώστε να πάρουμε το πρωτάθλημα και μαθηματικά τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Ημασταν πιο δυνατοί από όλες τις ομάδες".

"Το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώσει"

Ο Νίκος Κακαλέτρης σχολίασε και το συναρπαστικό ντέρμπι με την Κυπαρισσία, στο οποίο ο Τσικλητήρας πήρε τη νίκη με αριθμητικό μειονέκτημα και παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-2.  Ο τεχνικός των πρωταθλητών Μεσσηνίας τόνισε και την εξαιρετική ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο.

"Συγχαρητήρια στην Κυπαρισσία για το παιχνίδι της. Το ντέρμπι έγινε σε εξαιρετική ατμόσφαιρα. Οι φίλαθλοι καθόντουσαν μαζί και αυτό έδειξε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώσει δύο πόλεις. Δείξαμε ποδοσφαιρικό πολιτισμό" 

Οσο για το αγωνιστικό σκέλος: "Ξέραμε ότι με νίκη τελειώναμε το πρωτάθλημα και αυτό μας φόρτωσε με άγχος, ενώ μέσα στην εβδομάδα είχαμε κάποιους τραυματισμούς και ιώσεις. Η Κυπαρισσία ήταν άξιος αντίπαλος, πολύ καλά στημένη και ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο. Μέχρι το 2-1 είχε το πάνω χέρι, αλλά μετά βγάλαμε χαρακτήρα και ψυχή πρωταθλητή. Δίκαια κερδίσαμε το ματς και το πρωτάθλημα".

 

Ο Ν. Κακαλέτρης, το υπόλοιπο τεχνικό τιμ, οι παίκτες, η διοίκηση και οι φίλαθλοι το γιόρτασαν μέχρι το πρωί την Κυριακή. Οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν στον αγωνιστικό χώρο, συνεχίστηκαν στα αποδυτήρια, ενώ στη συνέχεια η ομάδα πήγε για καφέ στην Πύλο και στη συνέχεια για φαγητό στο Mεσοχώρι, σε μια βραδιά… πρωταθλητών.