Τετάρτη, 06 Απρίλιος 2016 11:18

Η εντυπωσιακή πορεία του Τσικλητήρα Πύλου προς το νταμπλ!

Γράφτηκε από τον

Την περσινή σεζόν ο Τσικλητήρας Πύλου κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Μεσσηνίας, στέλνοντας το πρώτο μύνημα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει…

Πράγματι, φέτος η ομάδα της Πύλου πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο πως είναι η ανερχόμενη δύναμη στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, καθώς την Κυριακή σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου στην Α' τοπική. Μάλιστα πανηγύρισε το ντάμπλ αφού είχε προηγηθεί και η κατάκτηση του Κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Μια πραγματικά θριαμβευτική σεζόν για τον Τσικλητήρα που κέρδισε τη μάχη του τίτλου από την Κυπαρισσία και τον Πάμισο ενώ είχε και μια ιστορική πρόκριση στο Κύπελλο απέναντι στην Καλαμάτα. 

Ξεκίνημα με υψηλούς στόχους, δύο οι δύσκολες στιγμές

Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τσικλητήρα να κρατά στον πάγκο τον Νίκο Κακαλέτρη, μετά το πετυχημένο πέρασμα του τελευταίου την προηγούμενη χρονιά. Η ομάδα έθεσε από την αρχή υψηλούς στόχος κάνοντες κάποιες εξαιρετικές μεταγραφές με κορυφαίο όνομα τον Τσάτσο.  

Στο Κύπελλο η Πύλος ξεκίνησε με σχετικά εύκολες προκρίσεις επί της Αβίας, της Αναγέννησης και του Μεσσηνιακού. 

Στο μεταξύ, άρχισε και το πρωτάθλημα με τον Τσικλητήρα νε ξεκινά με 9 νίκες στα 9 πρώτα ματς και να ισοβαθμεί με τον Πάμισο στην κορυδή!

Στις 15 Νοεμβρίου όμως ο Τσικλητήρας πληρώνει κάποιες απουσίες και την κακή του μέρα και χάνει με το βαρύ 5-1 από τον Πανθουριακό στην Καλαμάτα! Δεν πέφτει όμως από την κορυφή αφού χάνει και ο Πάμισος από τον Εθνικό στο Μελιγαλά. 

Ακολουθεί όμως νέα ήττα - σοκ, αυτή τη φορά μέσα στην Πύλο από τον ΑΟ Φαραί με 2-3 και την αμέσως επόμενη αγωνιστική το 2-2 στην Κυπαρισσία, με την ομάδα της Πύλου να μένει 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή και τον Πάμισο να αποτελεί εκείνη την περίοδο το ακλόνητο φαβορί. Αυτή ήταν και η πρώτη δύσκολη στιγμή στη σεζόν για την Πύλο.

Η ισοπαλία στο Πάμισος - Κυπαρισσία ξαναφέρνει τον Τσικλητήρα στο -3 από την κορυφή και την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου η ομάδα της Πύλου στέκεται όρθια στη Μεσσήνη. Το ντέρμπι έληξε 0-0 και ο Πάμισος έκλεισε στο +3 τον α' γύρο. 

Το 2015 ολοκληρώθηκε με την Πύλο να προηγείται της Καλαμάτας με 0-1 στον πρώτο ημιτελικό στο Δημοτικό Στάδιο, αλλά τελικά να χάνει 2-1 στον πρώτο ημιτελικό…

Η δεύτερη δύσκολη στιγμή για την Πύλο στο πρωτάθλημα, ήταν όταν βρέθηκε ξανά στο -5 φέρνοντας ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Μάλιστα κινδύνευσε να πάει και στο -7, αλλά στο 85' πήρε τελικά τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα και έμεινε ζωντανή σε ένα κοβμικό σημείο του πρωταθλήματος.

Ιστορική πρόκριση και… κούπα, ανατροπή στο πρωτάθλημα

Στο Κύπελλο ο Τσικλητήρας πήρε ιστορική πρόκριση στον τελικό αφού στον επαναληπτικό ημιτελικό νίκησε με 3-0 στην Πύλο την Καλαμάτα! Στον τελικό επικράτησε 1-0 του Πανθουριακού κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά το τρόπαιο, χωρίς πάντως να προχωρήσιε φέτος στο Κύπελλο Ερασιτεχνών αφού αποκλείστηκε στο πρώτο ματς από το Καταστάρι. 

Στο πρωτάθλημα η Πύλος επανέρχεται σε απόσταση βολής από την κορυφή μετά την ισοπαλία του Παμίσου στους Γαργαλιάνους. Θα μείνει στο -3 μέχρι την τιμωρία της ομάδας της Μεσσήνης για το ματς με τον Απόλλωνα. Ο Πάμισος χάνει έξι βαθμούς και η Πύλος πάει αυτόματα στην κορυφή και στο +3. Στην συνέχεια θα δείξει χαρακτήρα και θα κρατήσει δίκαια το προβάδισμα. 

Στα αξιοσημείωτα, οι ανατρπές με παίκτη λιγότερο στα ντέρμπι με την Κυπαρισσία. Στον πρώτο γύρο η Πύλος ισοφάρισε σε 2-2 παίζοντας με δέκα παίκτες και προχθές έφτασε στη νίκη με τον Μπίζο να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ. Ο τελευταίος για πολλούς είναι και ο φετινός MVP του Τσικλητήρα...

Μεγάλος στόχος η άνοδος, έμαθε τον πρώτο αντίπαλο…

Βέβαια ο MVP βγαίνει στο τέλος και η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμη για την Πύλο. Υπάρχει ακόμη ο τρίτος και σημαντικότερος στόχος, η άνοδος στην Γ' εθνική. Τα μπαράζ θα ξεκινήσουν στις 15 Μαϊου με τον Τσικλητήρα να αντιμετωπίζει τους πρωταθλητές Αρκαδίας, Λακωνίας και Αρργολίδας, σε όμιλο τεσαάρων ομάδων όπου θα παίξουν όλοι με όλους σε πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών και οι δύο πρώτοι θα πάρουν το εισιτήριο για την Γ' εθνική. 

Την Κυριακή ο Τσικλητήρας Πύλου πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στην Α' τοπική ενώ έμαθε και τον πρώτο από τους αντιπάλους του στα μπαράζ ανόδου στην Γ' εθνική.

Συγκεκριμένα, στην Αργολίδα η Ενωση Λέρνας κατέκτησε τον τίτλο μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος καθώς έχει διαφορά πέντε βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟκ Κουτσοποδίου. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε πριν λίγες μέρες, στην πρεμιέρα θα παίξουν Τσικλητήρα Πύλου - Λέρνα στην Μεσσηνία. 

Στην Λακωνία ο Ολυμπιακός Γυθείου θέλει μόνο ένα βαθμό για να πανηγυρίσει. Είναι έξι βαθμούς μπροστά από τον Μολαϊκό ενώ απομένουν 2 αγωνιστικές. Ο Μολαϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό την Κυριακή και η ομάδα του Γυθείου με ισοπαλία αναδυκνείεται πρωταθλήτρια. Ακόμη και αν χάσει όμως ο Ολυμπιακός, θα έχει την ευκαιρία να πάριε τον τίτλο με ένα μόλις βαθμπο στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδια με τον αδύναμο ΑΟ Αγγελώνας. 

 

Στην Αρκαδία συνεχίζεται η μάχη με τον Πανθυρερατικό και την Δόξα Μεγαλόπολης να ισοβαθμούν στην κορυφή, έχοντας δύο ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ απομένουν 2 αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος.