Σάββατο, 09 Απρίλιος 2016 11:25

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Μάχη παραμονής στο "Γ. Λουκαρέας" - Ντέρμπι γοήτρου στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

 

Ο Τσικλητήρας Πύλου είναι από την περασμένη Κυριακή και μαθηματικά πρωταθλητής στην Α' τοπική και έτσι το ενδιαφέρον στρέφεται στην ουρά, όπου ξεχωρίζει το ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμάτας και τη Σπερχογεία.

Εξίσου σημαντικά ματς δίνουν ο Μεσσηνιακός και το Διαβολίτσι κόντρα σε Ανδρούσα και Εθνικό Μελιγαλά, αντίστοιχα. 

Στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Αγρας θα υποδεχτεί το καταδικασμένο σε υποβιβασμό Δώριο.

Η "αυλαία" της 28ης αγωνιστικής ανοίγει στην Κυπαρισσία, εκεί όπου ο δεύτερος ΑΟΚ θα υποδεχτεί τον τρίτο της βαθμολογίας Πάμισο σ' ένα καθαρά ντέρμπι γοήτρου. Λίγες ώρες αργότερα ο Α.Ο. Φαραί θα παίξει με το Μιλτιάδη σε ματς χωρίς σκοπιμότητες. Το ίδιο ισχύει και για την αναμέτρηση του Πανθουριακού με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Στα Αρφαρά ο τοπικός Αστέρας θα φιλοξενήσει τον πρωταθλητή Τσικλητήρα Πύλου, με τους γηπεδούχους  να "καίγονται" για βαθμούς ώστε να εξασφαλίσουν την παραμονή.

Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Το ντέρμπι των... απογοητευμένων. Η Κυπαρισσία μετά την ήττα στην Πύλο τέθηκε και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου, όπως και ο Πάμισος που ηττήθηκε από τον Α.Ο. Φαραί. Οι Νησιώτες έχασαν μάλιστα εντός έδρας μετά από 42 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ μεσοβδόμαδα ανακοινώθηκε το "διαζύγιο" με τους Χρήστο και Γιάννη Τρίψα, Τουρλίδα και Κορομηλά.

Ακόμα ο Μπαλαλάς εδώ και καιρό απέχει από τις προπονήσεις και ο Χελάς είναι τραυματίας. Κάτι που σημαίνει ότι ο Πάμισος θα αγωνιστεί με 11άδα ανάγκης στην Κυπαρισσία σ' ένα ματς που η νίκη έχει σημασία μόνο για το γόητρο. Για τους γηπεδούχους εκτός μάχης είναι ο τραυματίας Καμποσιώρης. 

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Μετά από τρεις σερί ήττες ο Α.Ο. Φαραί επέστρεψε στις νίκες και το έπραξε μέσα στη Μεσσήνη. Το 0-2 επί του Παμίσου δίνει ψυχολογία στους καλαματιανούς και το κίνητρο να κυνηγήσουν την 4η θέση (ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό). Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του στρατευμένου Σπανού. 

Ο Μιλτιάδης προέρχεται από την ήττα από τον Πανθουριακό, αλλά η πορεία του φέτος είναι κάτι παραπάνω από πετυχημένη και έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή, θα ψάξει για ένα θετικό αποτέλεσμα στην Καλαμάτα. Πάντως οι απουσίες για τον Κ. Λαμπρόπουλο είναι πολλές και σημαντικές μιας και θα λείψουν οι Μπαρσελό, Γεωργιόπουλος, Καλογήρου και Φαράντος (για διάφορους λόγους) και ο τραυματίας Καραμπότσος. 

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό Καλαμάτας θα υποδεχτεί την Κυριακή ο Πανθουριακός σε μια αναμέτρηση με φόντο την 4άδα. Οι γηπεδούχοι με 42 βαθμούς είναι στην 6η θέση και οι "ερυθρόλευκοι" με 45 στην τέταρτη. 

Αμφότεροι προέρχονται από εκτός έδρας επιτυχίες. Ο Πανθουριακός πήρε τους τρεις βαθμούς στον Πύργο Τριφυλίας (1-2 τον Μιλτιάδη) και ο Ολυμπιακός στο Μελιγαλά (1-0 τον Εθνικό). Οι φιλοξενούμενοι είναι πάντως δύο μήνες αήττητοι (τελευταία ήττα από τη Σπερχογεία με 1-2 στις 7 Φεβρουαρίου). 

Εκτοτε μετρούν πέντε νίκες κόντρα σε Ανδρούσα, Τέλλο Αγρα, Δώριο, Μεσσηνιακό, Εθνικό και ενδιάμεσα δύο ισοπαλίες με Διαβολίτσι, Απόλλωνα.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Μόνο νίκη για να ελπίζει σε παραμονή στην Α' τοπική θέλει το Διαβολίτσι απέναντι στον Εθνικό Μελιγαλά, ο οποίος δεν έχει βαθμολογικό άγχος, αλλά παλεύει σε όλα τα παιχνίδια για θετικό αποτέλεσμα. 

Αυτό είναι το τελευταίο φετινό εντός έδρας για τον ΑΟΔ, μιας και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα παίξει εκτός με Πανθουριακό και Α.Ο. Φαραί.

Το Διαβολίτσι, όντας στην προτελευταία θέση χρειάζεται το απόλυτο των βαθμών και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

Οπως στο Διαβολίτσι, έτσι και στην Ανδρούσα το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο με την διαφορά ότι εδώ οι φιλοξενούμενοι είναι που "καίγονται" για το τρίποντο. Ο Μεσσηνιακός μετά την ισοπαλία με τον ΑΟΔ ισοβαθμεί με τον Απόλλωνα στην 13η θέση και για να μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, θα πρέπει να φύγει νικητής από την Ανδρούσα. 

Οι γηπεδούχοι εμφανίζονται πάντως δυνατοί ενώπιον του κοινού τους, ενώ την περασμένη αγωνιστική αν και αδιάφοροι νίκησαν εκτός έδρας το Δώριο και τον καταδίκασαν σε υποβιβασμό.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΔΩΡΙΟ

Ο Τέλλος Αγρας έχει πάρει φέτος στους Γαργαλιάνους τους 26 από τους 28 συνολικά βαθμούς στο πρωτάθλημα! και στην έδρα του οφείλει ότι είναι πάνω από τη ζώνη, μιας και εκτός δεν έχει νίκη σε 14 ματς. Ακόμα πάντως και αν τελειώσει χωρίς διπλό το πρωτάθλημα θα μείνει στην κατηγορία, εφόσον νικήσει στο γήπεδό του αρχικά το Δώριο και την τελευταία αγωνιστική τον Εθνικό Μελιγαλά. Οι γηπεδούχοι θα μπουν λοιπόν αύριο αποφασισμένοι ώστε να κάνουν το πιο αποφασιστικό βήμα και θεωρητικά έχουν τον πρώτο λόγο, μιας και το Δώριο μετρά 13 σερί ήττες και ο υποβιβασμός είναι αναπόφευκτος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ

Στα Αρφαρά θα μεταβεί την Κυριακή ο Τσικλητήρας για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Αστέρα και για πρώτη φορά θα έχει σύμμαχο την έλλειψη άγχους.

 Η ομάδα της Πύλου είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια και έτσι θα δοθούν ευκαιρίες σε παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής. με δεδομένο ότι ακολουθούν το Μάιο τα μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική και είναι απαραίτητες οι ανάσες για τους βασικούς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Τσικλητήρας θα παρουσιαστεί αδιάφορος, μιας και θέλει τη νίκη για το γόητρο.  Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Ανταλής.

Από την άλλη πλευρά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο τιμωρημένος Κατσαρέας και εκτός παραμένει ο τραυματίας Μπούρας. Ο Αστέρας προέρχεται από τις διαδοχικές ήττες σε Κυπαρισσία, Σπερχογεία και θέλει οπωσδήποτε βαθμούς ώστε να μείνει σε απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το θετικό ότι τόσο ο Τσικλητήρας, όσο και ο Πάμισος με το Μιλτιάδη, με τους οποίους θα παίξει στη συνέχεια δεν έχουν βαθμολογικό άγχος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ- ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Την ευκαιρία να βγει για πρώτη φορά από τη ζώνη του υποβιβασμού έχει ο Απόλλωνας. Η καλαματιανή ομάδα απέχει τρεις βαθμούς από τη 12η Σπερχογεία, την οποία θα υποδεχτεί αύριο στο "Γ. Λουκαρέας" σ΄' ένα ματς εξάποντο για την παραμονή. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν με σημαντικές απουσίες (τιμωρημένοι οι Πετράκος, Ντος Σάντος και αμφίβολοι οι τραυματίες Μάλαμας, Αντωνόπουλος), αλλά με καλή ψυχολογία έπειτα από τις δύο σερί νίκες με Ανδρούσα και Τέλλο Αγρα. Από νίκη - "οξυγόνο" έρχεται και η Σπερχογεία (3-1 τον Αστέρα Αρφαρών), η οποία θα επιδιώξει να φύγει αήττητη από το "Γ. Λουκαρέας" ώστε να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Γεωργαντάς.

 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

 

Κυπαρισσία - Πάμισος

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 5 μ.μ.

Καρβούνης, Ρέκκας, Ηλιόπουλος

Α.Ο. Φαραί - Μιλτιάδης

Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 8 μ.μ.

Αλεξέας, Γκούμας, Σκόρδος

 

Κυριακή

 

Πανθουριακός - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 5 μ.μ.

Νίκας, Γιαννακλής, Τσουλάκος 

Διαβολίτσι - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Διαβολίτσίου, 5 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Σταυρόπουλος 

Άνδρούσα - Μεσσηνιακός

Γήπεδο Ανδρούσας, 5 μ.μ.

Πλακογιάννης, Βρυώνης, Τσοπανάκης

Τέλλος Άγρας - Δώριο

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 5 μ.μ.

Καρβούνης, Ταβουλαρέας, Αντωνόπουλος 

Αστέρας Αρφαρών - Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Αρφαρών, 5 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Ρέκκας, Ηλιόπουλος 

Απόλλωνας Καλαμάτας - Σπερχογεία

Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 5 μ.μ.

Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 27 αγώνες)

1. Τσικλητήρας Πύλου 66-25 69 

2. Κυπαρισσία 61-16 60

3. Πάμισος 63-15 58

4. Ολυμπιακός Καλαμάτας 33-29 45

5. Α.Ο. Φαραί 38-31 44

6. Πανθουριακός 35-32 42

7. Εθνικός Μελιγαλά 41-32 41

8. Ανδρούσα 34-26 38

9. Μιλτιάδης 33-38 33

10. Αστέρας Αρφαρών 32-51 29

11. Τέλλος Αγρας 31-50 28

-. Σπερχογεία 29-53 28

13. Μεσσηνιακός 25-41 25

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 21-42 25 

15. Διαβολίτσι 29-42 23

16. Δώριο 22-70 16  

 

* Ο Πάμισος έχει έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς.