Κυριακή, 10 Απρίλιος 2016 13:17

Στο… λαβύρινθο: Η μάχη της Καλαμάτας, το... πρωταπριλιάτικο και η... κηδεία της Τσάρλτον

Γράφτηκε από τον

 

Αφού κατάφερε να πάρει με... συνοπτικές διαδικασίες, καλή μπάλα μετά και καιρό και ηχηρό σκορ (4-0) το τρίποντο κόντρα στο Λεβάντε η «Μαύρη Θύελλα» έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει πως μπορεί να πάρει μία ακόμα πολύτιμη νίκη στον σούπερ τελικό παραμονής.

Η αναμέτρηση με τη Χαλκίδα αποτελεί στην κυριολεξία ματς δίχως αύριο για την Καλαμάτα. Σε περίπτωση νίκης βάζει κανονικά στην... πρίζα όχι μόνο τον αντίπαλό της, αλλά και την Ερμιονίδα που έχει να παίξει με την ομάδα της Εύβοιας την τελευταία αγωνιστική.

Κερδίζοντας άλλους 3 βαθμούς η ασπρόμαυρη ομάδα θα πάει στους 31, κρατώντας τη Χαλκίδα στους 33, ενώ ταυτόχρονα θα περιμένει τα νέα από τη Χίο, όπου η Ερμιονίδα (32 πόντιοι) παίζει με τον Κανάρη Νενήτων, που μέχρι στιγμής δεν έχει χαριστεί ούτε στη... μάνα του!

Σημαντικό στην τελική έκβαση της μάχης της ουράς θα είναι και το αποτέλεσμα του αγώνα Βύζας – Βάρδα. Οι Μεγαρίτες (24 βαθμοί) έχουν στην ουσία 27 πόντους, καθώς την άλλη εβδομάδα θα πάρουν χωρίς κόπο τη νίκη κι αν επικρατήσουν των Ηλείων πάνε στους 30.

Για όλα τα παραπάνω σενάρια, ωστόσο, θα μπορούμε να συζητάμε μέχρι και την επόμενη εβδομάδα μόνο αν η «Μαύρη Θύελλα» καταφέρει να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Είδαμε όλοι την περασμένη εβδομάδα πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε το γρήγορο γκολ στο 7ο λεπτό, κάτι ανάλογο και στο αυριανό παιχνίδι θα είναι πραγματικό... δώρο Θεού.

Ακόμα και σε διαφορετική περίπτωση, όμως, οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να διαθέτουν ήρεμο και καθαρό μυαλό κι ελπίζουμε αυτή τη φορά ο κόσμος να βοηθήσει πραγματικά. Οσο κι αν οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι παραμένουν απομακρυσμένοι τα τελευταία χρόνια, η παρουσία τους αύριο στο γήπεδο είναι απαραίτητη, καθώς έχουμε να κάνουμε με το σπουδαιότερο ματς στη φετινή σεζόν, πιθανώς μέχρι το επόμενο. 

Το... πρωταπριλιάτικο με την ένσταση του Αιολικού που άργησε 5 μέρες

Με καθυστέρησε 5 ημερών... ξεφούρνισαν το φετινό πρωταπριλιάτικο ψέμα στη «Μαύρη Θύελλα» που μεσοβδόμαδα ανέκτησε ψεύτικες ελπίδες μόνο για μερικές ώρες.

Στην προπόνηση της περασμένης Τετάρτης το θέμα που κυριάρχησε στα αποδυτήρια ήταν η ένσταση που υποτίθεται πως έκανε ο Αιολικός στην Ερμιονίδα, με την οποία κερδίζει στα χαρτιά το μεταξύ τους παιχνίδι της περασμένης Κυριακής που έχασε με 1-0 μέσα στο γήπεδο.

Τελικά το όλο θέμα αποδείχθηκε πως δεν ήταν παρά ένα κακόγουστο αστείο, ενώ άγνωστη παραμένει και η πηγή προέλευσής του. Ουδέποτε υπήρξε θέμα μα αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της Ερμιονίδας, ούτε φυσικά έγινε και καμία ένσταση. Το... πονηρό στην υπόθεση είναι πως σύμφωνα με τους εμπνευστές του... καθυστερημένου πρωταπριλιάτικου η διοίκηση της Καλαμάτας ήταν ενήμερη για ότι είχε συμβεί και παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις...    

Την κήδεψαν οι οπαδοί της την Τσάρλτον... προκαταβολικά!

Εναν ιδιαίτερα μακάβριο τρόπο για να διαμαρτυρηθούν προς τη διοίκηση διάλεξαν οι οπαδοί της αγγλικής Τσάρλτον, που... κήδεψαν την ίδια τους την ομάδα με όλες τις... τιμές!

Η περίπτωση της Τσάρλτον θυμίζει αρκετά τα... δικά μας εδώ στην Καλαμάτα, καθώς το ερυθρόλευκο κλαμπ του Λονδίνου οδεύει προς έναν ακόμα ντροπιαστικό υποβιβασμό από την Τσάμπιονσιπ στη Λιγκ 1 (τρίτη κατηγορία).

Η φετινή σεζόν φαινόταν από την αρχή... ζόρικη για τον αγγλικό σύλλογο, καθώς οι ιδιοκτήτες μοσχοπούλησαν το περασμένο καλοκαίρι ότι καλύτερο υπήρχε στο ρόστερ και ξόδεψαν... ψίχουλα προκειμένου να καλύψουν τα κενά. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα, 6 αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν, να βρίσκεται 7 βαθμούς κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και να ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα.

Η απογοητευτική πορεία της έφερε τους οπαδούς της απέναντι από τη διοίκηση, εναντίον της οποίας διαμαρτύρονται συνέχεια μέσα στο 2016. Μάλιστα στον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα με την Μπέρμιγχαμ ο κόσμος σκηνοθέτησε μία... αληθινή κηδεία, επιστρατεύοντας από στεφάνια και νεκροθάφτες μέχρι και ένα πραγματικό φέρετρο (φυσικά άδειο) στα χρώματα της Τσάρλτον.

Η εικόνες με τη... νεκρώσιμη τελετή έκαναν το γύρο του διαδικτύου παγκοσμίως και αποτέλεσαν ένα σημαντικό πλήγμα για το προφίλ του διδύμου των ιδιοκτητών (Ρόλαντ και Κάτριεν), οι οποίοι είναι κυριολεκτικά ανεπιθύμητοι στο «Βάλεϊ», την κατακόκκινη έδρα της Τσάρλτον.

 

Η λεπτομέρεια που μας ώθησε στην απόφαση να δημοσιεύσουμε τη συγκεκριμένη μακάβρια εικόνα ήταν πως γνωρίζοντας το συνέβη εκτός σταδίου λίγη ώρα πριν, οι ποδοσφαιριστές της Τσάρλτον έκαναν... κηδεία στους αντιπάλους τους, κερδίζοντας 2-1 την Μπέρμιγχαμ! Ας ελπίσουμε, λοιπόν, πως η συγκεκριμένη φωτογραφία θα φέρει αύριο γούρι και στη «Μαύρη Θύελλα»...