Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2016 19:50

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 1-1: Σφράγισε την 3η θέση και περιμένει την... Πύλο

Γράφτηκε από τον

 

Με γκολ στο α' 45λεπτο, ο Απόλλωνας Πεταλιδίου και η Α.Ε. Αβίας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.

Οι γηπεδούχοι που είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους από καιρό, διεκδίκησαν τη νίκη για να τερματίσουν σε καλύτερη θέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι, μετά και την ισοπαλία του Ακρίτα Κορώνης στην Καλαμάτα (3-3 με τον Αίαντα) και το βαθμό που απέσπασαν τερμάτισαν στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Θα ανέβουν στην Α' τοπική αν ανέβει ο Τσικλητήρας Πύλου στην Γ' εθνική ή αν δεν υποβιβαστεί η Καλαμάτα από την Γ' εθνική. Η Καλαμάτα όμως είναι πλέον απίθανο να εξασφαλίσει την παραμονή, άρα η άνοδος της Αβίας εξαρτάται από το αν θα ανέβει η Πύλος. 

Σε ό,τι αφορά το σαββατιάτικο ματς στο Πεταλίδι, η Α.Ε. Αβίας προηγήθηκε στο 32' με ψηλοκρεμαστό σουτ του Ν. Γεωργικού. Ο Απόλλων απάντησε 9 λεπτά μετά (41') όταν σε σέντρα του Κ. Κορμπή ο Σαρατσιώτης με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η ομάδα του Κάμπου είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν κέρδισε πέναλτι στο 78' σε ανατροπή του Φετάχου από τον Ξαρχάκο (δεν υπήρξε παράβαση υποστήριξαν οι γηπεδούχοι). Ο Αν. Βαβαρούτσος το εκτέλεσε για να αποκρούσει αρχικά ο Αγγ. Δαμήλος και στη συνέχεια την μπλόκαρε, μάλιστα ο επιθετικός της Α.Ε. Αβίας επιχείρησε να σκοράρει με 2η προσπάθεια, όμως κτύπησε στα χέρια τον αντίπαλό του και ο Κουτσαναστάσης τον απέβαλε με 2η κίτρινη (η 1η στο 44' για διαμαρτυρία).

Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες είχαν φάσεις για γκολ, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Στο 28' ο Κ. Κορμπής βγήκε τετ-α-τετ με τον Π. Πολυμενέα, σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια ο τερματοφύλακας της Αβίας. Στο 70' ο Ν. Γεωργικός εκτέλεσε κόρνερ και ο Αποστολίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 76' ο Κοστόφ βγήκε τετ-α-τετ με τον Π. Πολυνενέα, τον απέφυγε, όμως άνοιξε πιο πολύ απ' όσο θα ήθελε την μπάλα και έχασε την ευκαιρία για να σκοράρει.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Αγγ. Δαμήλος, Ε. Χρονόπουλος, Α. Χρονόπουλος, Πανταζόπουλος, Καπρουλάς (20' λ.τρ. Γ. Παναγόπουλος), Στασινός, Κ. Κορμπής, Μπογκντάνι, Ξαρχάκος, Δ. Κορμπής (88' Τσερίκου), Σαρατσιώτης (63' Κοστόφ).

 

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Π. Πολυμενέας, Γ. Βαβαρούτυσος, Λυκουρέζος, Τζανετέας, Μητσέας, Αποστολίδης, Μανιατέας, Φετάχου (89' Γεωργουλέας), Ψαρρέας (83' Κομπότης), Ν. Γεωργικός (86' Μαλαβέτσης), Αν. Βαβαρούτσος.