Τρίτη, 12 Απρίλιος 2016 18:16

Το Κύπελλο συνεχίζεται, το Grexit απομακρύνεται

Γράφτηκε από τον
Το Κύπελλο συνεχίζεται, το Grexit απομακρύνεται

Από τη συνάντηση των Σταύρου Κοντονή, Κωστάκη Κουτσοκούμνη και Γιώργου Γκιρτζίκη βγήκε η είδηση πως το Κύπελλο θα συνεχιστεί και άρα το Grexit απομακρύνεται μια και καλή.

O υφυοπυργός αθλητισμού και ο εκπρόσωπος της FIFA συμφώνησαν στις κινήσεις που θα γίνουν ώστε να αποφευχθεί το Grexit. Καταρχήν, η ΕΠΟ αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και αιτείται την επανεκκίνηση του Κυπέλλου. Στη συνέχεια, ο Σταύρος Κοντονής αποφασίζει την επανέναρξη της διοργάνωσης και η FIFA ξεκινά εργασίες για την πλήρη εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου της. Δηλαδή, έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να ξεκινήσει νέες επαφές εργασίας, για τον έλεγχο των κανονισμών της Επιτροπής Δεοντολογίας και του καταστατικού της ΕΠΟ.

«Mέχρι την Παρασκευή ο κύριος Κοντονής αποφασίζει οριστικά την επανέναρξη του Κυπέλλου. Δεν έχουμε συμφωνήσει για τον τελικό. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει η δέσμευση να αρχίσει ξανά το Κύπελλο. Θα δούμε πως θα γίνει ο τελικός. Ίσως εκτός Αθήνας, ίσως χωρίς κόσμο, ίσως με παιδιά στις εξέδρες» δήλωσε ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και εκπρόσωπος της FIFA.

Για την αλλαγή του καταστατικού είπε: «Η FIFA ξεκινά εργασία σε ολόκληρο το καταστατικό της ΕΠΟ και θέτει ως προτεραιότητα της επιτροπή δεοντολογίας. Επίσης έχει δεσμευτεί πως θα κοιτάξει τους υφιστάμενους κανονισμούς δεοντολογίας και θα πάρει απαντήσεις σχετικά με το γιατί υποθέσεις που εκκρεμούν δεν έχουν παραπεμφθεί ενώπιον της επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν έχουν παραπεμφθεί άτομα ενώ έπρεπε θα λειτουργήσει από την ΕΠΟ επιτροπή δεοντολογίας. Είναι ευκαιρία και για τα άτομα αυτά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποδείξουν την αθωότητά τους επεισόδιον των Οργάνων».

Και πρόσθεσε: «Δεν τέθηκε θέμα ατόμων, είπαμε ότι θα πρέπει η FIFA να κοιτάξει διάφορα θέματα της ΕΠΟ. Κρίνουμε πως ο νόμος του 15 και του 16 περιέχουν διατάξεις που προσβάλουν το αυτοδιοίκητο και δεσμεύτηκε πως οι διατάξεις που εμείς πιστεύουμε ότι προσβάλουν το αυτοδιοίκητο θα τις κοιτάξει».

Για το Κύπελλο σχολίασε: «Μπορεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών δεν είναι δικό μας θέμα, η ΕΠΟ θα στείλει τις προτάσεις στο Υφυπουργείο. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει η δέσμευση να αρχίσει ξανά το Κύπελλο. Θα δούμε πως θα γίνει ο τελικός. Ισως εκτός Αθήνας, ίσως χωρίς κόσμο, ίσως με παιδιά στις εξέδρες. Mέχρι την Παρασκευή ο κ.Κοντονής αποφασίζει οριστικά την επανέναρξη του Κυπέλλου».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε: «Το ποδόσφαιρο δεν θα πω αν βγαίνει νικητής ή όχι, αυτό που μπορώ να πω είναι πως πρέπει να παίζεται και να μην διακόπτεται. Δε μπορώ να πω πως υπάρχει οριστική αποφυγή, αυτό θα φανεί την Παρασκευή», για να καταλήξει λέγοντας πως: «Αν ξεκινήσει το Κύπελλο φυσικά και θα αποσύρουμε την προσφυγή».

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου, η ΕΠΟ και ο Υφυπορυγός θα συμφωνήσουν από κοινού το πώς θα συνεχιστεί. Το πιθανότερο είναι τα ματς να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, όπως και ο τελικός του ΟΑΚΑ. Επίσης, είναι πολύ πιθανό τον τελικό να τον σφυρίξει ξένος διαιτητής. Αυτή τη στιγμή το σενάριο ενός τελικού με μαθητές, ή ενός τελικού μακριά από την Αθήνα δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Πηγή: sentragoal.gr