Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2016 19:48

Τα... πεταμένα 559 εκατομμύρια της Παρί Σεν Ζερμέν!

Γράφτηκε από τον
Τα... πεταμένα 559 εκατομμύρια της Παρί Σεν Ζερμέν!

Στο ποδόσφαιρο τα χρήματα αποτελούν βασικό συστατικό της επιτυχίας, όμως στην περίπτωση της Παρί Σεν Ζερμέν το υπέρογκο ξόδεμα 559 εκατομμυρίων ευρώ από το 2012 μέχρι σήμερα δεν στάθηκε ικανό να τη φέρει ούτε καν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

 

Ο σύγχρονος κροίσος από το Κατάρ Νασέρ Αλ Κελαϊφί που ανέλαβε το 2011 το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σύλλογο του Παρισιού έριξε στο τραπέζι περισσότερα από μισό δις ευρώ με στόχο η ομάδα του να φτάσει στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όμως δεν την έχει δει να ανεβαίνει ψηλότερα από τους... πρόποδες. Επί τέσσερις συνεχόμενες σεζόν η Παρί αποκλείεται στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φέτος, κόντρα στους «Πολίτες», πολλοί πίστεψαν ότι ήταν η μεγάλη ευκαιρία. Δεν ήταν ούτε η Μπαρτσελόνα ούτε η Μπάγερν αντίπαλος. Κι, όμως, οι Παριζιάνοι λύγισαν. Δόθηκαν 42 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτηθεί ο Παστόρε, το ίδιο ποσό για τον Τιάγκο Σίλβα, 40 εκατομμύρια για τον Λούκας Μόουρα, 29 για τον Λαβέτσι και άλλα 21 για τον Ιμπραΐμοβιτς. Δεν τελειώνουν εκεί τα... πεταμένα λεφτά. Τη σεζόν 2013-14 ξοδεύτηκαν 64 εκατομμύρια ευρώ για τιν Καβάνι, 31 για τον Μαρκίνιος και 25 για τον Καμπαγιε. Την αμέσως επόμενη περίοδο δόθηκαν άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τον Νταβίντ Λουίζ. Σε αυτά προστίθενται τα 63 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε ο Ντι Μαρία και τα 25 που δόθηκαν για τον Κουρζαβά. Ουδείς από όλους αυτούς δεν μπόρεσε να συμβάλει με την παρουσία και να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα να περάσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ουδείς μόνος του, αλλά ούτε και όλοι μαζί. 

«Παρί Σεν Ζερμέν: το τέλος μιας εποχής» γράφει στο σημερινό φύλλο της η «Parisien». «Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα ο σύλλογος. Πέντε χρόνια μετά την άφιξή των Καταριανών, ίσως το γυαλί αυτής της σχέσης να έχει σπάσει. Ή να μην κόλλησε ποτέ» σημειώνει στο άρθρο της. «Τι φιάσκο» είναι ο τίτλος της «L' Equipe». «Αν έχαναν από τη Μπαρτσελόνα, ίσως τους δικαιολογούσαμε. Τώρα είναι σαν να μας χτύπησε κεραυνός» σημειώνεται στο σχετικό θέμα. Στη βαθμολογία των παικτών ο Ντι Μαρία και ο Ιμπραΐμοβιτς παίρνουν μόλις... τρία, ο Λοράν Μπλαν μόλις δύο για το κοουτσάρισμά του. «Τι έλλειπε από την ομάδα; Τα πάντα. Θέληση, τρόπος, διάθεση, ταλέντο. Είναι σαν να έχεις μια Φεράρι με μηχανή ενός FIAT 500» τονίζει η «Liberation».

 

 

ΠΗΓΗ: SDNA.GR