Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2016 12:27

Champions League: Σήμερα ο σούπερ ημιτελικός Ατλέτικο - Μπάγερν

Γράφτηκε από τον
Champions League: Σήμερα ο σούπερ ημιτελικός Ατλέτικο - Μπάγερν

Ατλέτικο και Μπάγερν συγκρούονται το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης για τα ημιτελικά του Champions League, για πρώτη φορά μετά τον ιστορικό τελικό του 1974.

Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στις 21:45 η Ατλέτικο υποδέχεται την Μπάγερν στην Μαδρίτη, στην πρώτη μεταξύ τους "μάχη" για τα ημιτελικά του Champions League.

Πρόκειται για ιστορικό ζευγάρι, καθώς έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλη μία φορά, στον πρώτο τελικό και των δύο το 1974. Είναι ο μοναδικός τελικός στην ιστορία που πήγε σε ρεβάνς!

Χωρίς γκολ το 90άλεπτο και η παράταση στο "Χέιζελ" ολοκληρώθηκε ισόπαλη με 1-1, με τον Αραγονές να ανοίγει το σκορ στο 114' και τον Σβάρτσενμπεκ να απαντά στο 120'.

Συναντήθηκαν στο ίδιο γήπεδο των Βρυξελλών δύο μέρες μετά, οι Βαυαροί επικράτησαν με 4-0 και κατέκτησαν το πρώτο από τα 5 τους ευρωπαϊκά (από δύο γκολ οι Ούλι Χένες και Γκερντ Μίλερ).

Η Μπάγερν αναζητά πρόκριση στον 11ο τελικό της ιστορίας της, έχοντας φυσικά στους 10 προηγούμενους 5 νίκες και 5 ήττες, ενώ η Ατλέτικο, εκτός από την αποτυχία του 1974, έχει και αυτή του 2014 με την Ρεάλ (2 τελικοί, ελπίζει και σε τρίτο φέτος).

Αυτή είναι η 5η φορά στα τελευταία 6 χρονιά που οι Γερμανοί είναι στα ημιτελικά και συνολικά 18η στην ιστορία τους, ενώ οι Μαδριλένοι είναι στους "4" για 5η φορά στην ιστορία τους.

Αγωνιστικά νέα και 11άδες

Το σοβαρότερο αγωνιστικό πρόβλημα το αντιμετωπίζει ο Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε με τον τραυματισμό του Ντιέγκο Γκοντίν, έτσι στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Χοσέ Μαρία Χιμένες μαζί με τον Σάβιτς ή τον Λούκας Ερνάντεθ.

Νοκ-άουτ βέβαια είναι και ο Τιάγκο Μέντες, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο, κάτι που ενισχύει την πιθανότητα να παίξουν μαζί στην επίθεση οι Αντουάν Γκριεζμάν και Φερνάντο Τόρες.

Στην Μπάγερν ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν υπολογίζει στον Μπάντστουμπερ και τον Ρόμπεν, ενώ ανέτοιμος είναι ο Τζερόμ Μπόατενγκ και άρρωστος ο Ρόντε.

Οι πιθανές 11άδες

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες, Σαούλ, Κόκε, Γκριεζμάν, Φερνάντο Τόρες.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Τόμας Μίλερ, Ντόουγκλας Κόστα, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.

Πηγή: www.sport24.gr