Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2016 10:03

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": "Ανοικτή η πόρτα…", λέει ο Ράλλης που περιμένει επενδυτές

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα γνώρισε ντροπιαστικό υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα και τα ερωτήματα πλέον έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα.

Θα μείνει ο Ράλλης; Θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι να πάρουν την ομάδα; Θα τους την δώσει η Ράλλης; Θα ζητήσει χρήματα για να το κάνει; Θα συνεχίσει ο ίδιος αν δεν υπάρξει άλλος ενδιαφερόμενος;

Ο πρόεδρος της Καλαμάτας μίλησε στο "Νοtosport" για όλα αυτά και αυτό που κρατάμε είναι ότι περιμένει να εμφανιστούν επενδυτές στην γενική συνέλευση και τις εκλογές που θα γίνουν μέσα στο Μάιο και ότι αν γίνει αυτό είναι διατεθειμένος να δώσει τα ηνία της ομάδας χωρίς να ζητήσει χρήματα. Με δύο λόγια, πως όποιος θελήσει να πάρει την ομάδα δεν θα βρει κλειστή πόρτα και απέναντι του τον Ράλλη, ο οποίος ουσιαστικά ελέγχει την πλειοψηφία στην γενική συνέλευση.

Για το αν θα συνεχίσει ο ίδιος αν δεν υπάρξει επενδυτής, δεν απαντά ξεκάθαρα, καθώς λέει ότι περιμένει να δει την εικόνα στην γενική συνέλευση. Τονίζει όμως ότι δεν σκέφτεται να συνεχίσει, οπότε μάλλον η ομάδα θα πάει σε λύση πρωτοδικείου. 

Από εκεί και πέρα, παίρνει ο ίδιος την ευθύνη για τον φετινό υποβιβασμό τονίζοντας ότι οφείλεται στις δικές του λάθος επιλογές κυρίως σε προπονητές αλλά και παίκτες, όπως φυσικά και στο οικονομικό που δεν επέτρεπε πολύ καλύτερα πράγματα.

Αναλυτικά…

Για την παραίτηση και το αν δίνει την ομάδα: «Η διοίκηση είναι υπό παραίτηση και συνεχίζει υποχρεωτικά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος καθώς πρέπει να συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι ακόμη. Θα ακολουθήσει το Μάιο γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες όπου ο καθένας μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αναλάβει την ομάδα. Η πόρτα είναι ανοικτή, όπως ήταν πάντα».

Για το αν θα ζητήσει χρήματα και για τα χρέη: «Δεν ζητάμε χρήματα. Υπάρχουν ρυθμισμένες οφειλές σε ΙΚΑ και εφορία που καλύπτει η διοίκηση». Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως ο Ράλλης θα πρέπει να αναφερθεί με ακριβή στοιχεία στο ύψος των χρεών στην συνέλευση που θα γίνει. 

Για το αν θα συνεχίσει ο ίδιος αν δεν υπάρξει επενδυτής: «Δεν σκοπεύω να το κάνω. Πρέπει να δούμε όμως την εικόνα στην γενική συνέλευση για να μιλήσουμε με βεβαιότητα για το μέλλον».

Για τις αποδοκιμασίες προς αυτόν: «Έχει δίκιο ο κόσμος που φωνάζει καθώς πρόκειται για ιστορικό υποβιβασμό. Ακόμη και όταν το κάνει με ακρότητες όπως τα συνθήματα στους τοίχους».

Για την ευθύνη του υποβιβασμού και το οικονομικό: «Οικονομικά ήμουν εντελώς μόνος μου και οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες. Αν είχαμε περισσότερα χρήματα θα κάναμε καλύτερες επιλογές. Η ευθύνη για τον υποβιβασμό είναι προσωπικά δική μου. Δεν ευθύνεται κανένα άλλο μέλος της διοίκησης. Ηταν λάθος και οι τρεις επιλογές προπονητών και ειδικά η τελευταία, που έγινε στο διάστημα που κρίθηκε και η παραμονή. Με αφορμή μια δήλωση του Θεοδώρου θέλω να πω εδώ ότι ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Καλαμάτας δεν μπορεί να αποφασίζει για τον προπονητή της ομάδας».

Για τους παίκτες: «Έγιναν και λάθος επιλογές παικτών. Αλλάξαμε πολλούς παίκτες αλλά αυτό έγινε με βάση την βαθμολογία αφού η ομάδα δεν πήγαινε καλά. Ισως έχει δίκιο ο Παπαμικρούλης που στην επιστολή του έλεγε ότι κάποιοι ήρθαν να παίξουν τάβλι. Παίξαμε τρία καθοριστικά ματς στο γήπεδο μας, με Λουτράκι, Χαλκίδα, Ερμιονίδα. Με πέντε βαθμούς σε αυτά θα μέναμε αλλά πήραμε μόλις ένα βαθμό. Με το Λουτράκι δεχτήκαμε γκολ παίζοντας ο αντίπαλος με 10 παίκτες. Με την Χαλκίδα παίζαμε τελικό και πήραμε μόνο δύο κίτρινες κάρτες. Οι άλλοι έπαιζαν με λύσσα και εμείς όχι. Είχαμε όμως αρκετούς καλούς παίκτες. Ίσως δεν τους ενέπνευσαν οι προπονητές».

Για το ότι αλλάζει συνέχεια την ομάδα: «Είμαι έξι χρόνια στην Καλαμάτα. Τα τέσσερα πρώτα χρόνια υπήρχε κορμός και πολλοί Μεσσήνιοι παίκτες. Τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν ριζικές αλλαγές και άρχισαν από την έλευση Κουρμπανά που ζήτησε να μείνουν τότε μόνο τρεις παίκτες».