Σάββατο, 30 Απρίλιος 2016 12:07

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ: Το πρώτο τουρνουά ακαδημιών ήταν μόνη η αρχή

Γράφτηκε από τον
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ: Το πρώτο τουρνουά ακαδημιών ήταν μόνη η αρχή

 

Σπουδαίες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ατρόμητος και η ΑΪΚ Στοκχόλμης βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη Μεσσηνία για να λάβουν μέρος στο πρώτο διεθνές τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου (Κ 13) που διοργάνωσαν ο Δήμος  Πύλου - Νέστορος σε συνεργασία με την Costa Navarino και την ομάδα του Τσικλητήρα.

Από τη Μ. Δευτέρα έως και τη Μ. Τετάρτη τα γήπεδα της Πύλου, της Μεθώνης και της Χώρας γέμισαν από ταλέντα και χαρούμενες παιδικές φωνές. 

Σε αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου έλαβαν συνολικά μέρος 12 ομάδες (ο Αίαντας συμμετείχε με 2 ομάδες) με τον Ατρόμητο να παίρνει την πρώτη θέση. 

Η "αυλαία" έπεσε τη Μ. Τετάρτη το απόγευμα με τη διεξαγωγή των αγώνων κατάταξης και την τελετή των απονομών, ενώ παράλληλα έγινε και η απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην ανδρική ομάδα του Τσικλητήρα. Ακόμα βραβεύτηκαν για την προσφορά τους ο Μεσσήνιος δημοσιογράφος Αντώνης Αντωνόπουλος και ο Φιλιατρινός ποδοσφαιριστής Σωτήρης Λυμπερόπουλος, που πήρε την πλακέτα και για το Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος απουσίαζε λόγω προσωπικών υποχρεώσεων.

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω τουρνουά ήταν μόνο η αρχή, αφού στόχος είναι να γίνει θεσμός και να διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή με τη συμμετοχή κορυφαίων ακαδημιών της Ευρώπης. Ηδη όπως είπε από τη Μ. Τετάρτη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το δεύτερο διεθνές τουρνουά ακαδημιών.  Ικανοποιημένος από τη διοργάνωση είναι και ο υπεύθυνος των αγώνων και προπονητής του Τσικλητήρα Πύλου Νίκος Κακαλέτρης.

"Ηταν μια απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση. Πολύ κόσμος βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή και τα πήγαμε καλά τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Ηταν το εφαλτήριο για μελλοντικά τουρνουά. Μια πραγματικά εξαιρετικά διοργάνωση με πολλά οφέλη για τα παιδιά", λέει στο "Notosport" ο Νίκος Κακαλέτρης που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και αυτούς που βοήθησαν για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. "Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο που πίστεψε και στήριξε αυτό το τουρνουά και προσωπικά στον κ. Καφαντάρη. Σημαντική βοήθεια προσέφεραν και ο Α.Ο. Χώρας με τον Α.Ο. Μεθώνης, όπως και ο Τσικλητήρας Πύλου και φυσικά οι χορηγοί και οι επαγγελματίες της περιοχής. Πρέπει να ευχαριστήσω και τους παίκτες της ομάδας μου και προπονητές των ακαδημιών Τόνι Χοτζάι, Θανάση Δούνια και Σωτήρη Τσάτσο που μόχθησαν αυτές τις 3 μέρες, καθώς και τους Νίκο Ντούκα και Γιώργο Μαλαπέρδα, Αντώνη Καστρινιώτη, όπως και την ΕΠΣΜ και τους διαιτητές. Οσοι συμμετείχαν έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και στόχος είναι το τουρνουά να συνεχιστεί". 

 

Για την ιστορία η κατάταξη ήταν: 1. Ατρόμητος, 2. ΑΕΚ, 3. Παναθηναϊκός, 4. Τέλλος Αγρας, 5. ΑΪΚ Στοκχόλμης, 6. Τσικλητήρας Πύλου, 7. Πατίστα, 8. Χώρα, 9. Αίαντας (1), 10. Δόξα Πηγαδακίων, 11. Μεθώνη και Αίαντας (2).