Δευτέρα, 16 Μάιος 2016 13:19

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: Η Θεσσαλία πήρε τον τίτλο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

 

Η ομάδα του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Θεσσαλίας (εκπρόσωπος η Λάρισα) κατέκτησε τον τίτλο στο Πρωτάθλημα Μηχανικών, επικρατώντας χθες το μεσημέρι στον τελικό της διοργάνωσης με 1-0 του Τ.Ε.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας (εκπρόσωπος η Θεσσαλονίκη).

 

Οι δύο φιναλίστ, στα ματς της πρώτης ημέρας κέρδισαν τις ομάδες Τ.Ε.Ε. Ηπείρου (εκπρόσωπος τα Γιάννενα) με 2-1 και Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου (εκπρόσωπος η Καλαμάτα) με 5-4 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 1-1) και προκρίθηκαν στον τελικό.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω διοργάνωση έγινε για πρώτη φορά στην Καλαμάτα (δημοτικό γήπεδο "Π. Μπαχράμης"), καθώς οι προηγούμενες δύο είχαν γίνει σε Λάρισα και Γιάννενα αντίστοιχα. Στο φετινό πρωτάθλημα συμμετείχαν δέκα ομάδες που είχαν χωριστεί σε τρεις ομίλους. Οι πρώτες από κάθε όμιλο πήραν το εισιτήριο για την τελική φάση, ενώ η τετράδα συμπληρώθηκε από την Καλαμάτα που ως διοργανώτρια εξασφάλισε την πρόκριση άνευ αγώνων. 

Αυτή ήταν η 2η σερί χρονιά που στέφεται πρωταθλήτρια η Λάρισα, αφού και την περσινή χρονιά στην τελική φάση που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα κατέκτησε τον τίτλο. 

Αρκετά ενδιαφέρουσες ήταν και οι τρεις αναμετρήσεις, κυρίως όμως οι δύο ημιτελικοί, όπου ο πρώτος ανάμεσα σε Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα του Τ.Ε.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, ήταν σαφώς καλύτερη από την αντίπαλό της και θα μπορούσε να έχει πάρει σκορ πρόκρισης στη διάρκεια του 90λεπτου, όμως από τη μία ο τερματοφύλακας του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου Πάρης Καλλιντέρης και από την άλλη η αστοχία στην τελική προσπάθεια δεν τους επέτρεψαν να πάρουν τη νίκη και χρειάστηκε να το πετύχουν στα πέναλτι, όπου αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι.

Στο 2ο ημιτελικό η ομάδα του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Θεσσαλίας κατόρθωσε με δύο γκολ στο α' ημίχρονο να βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου. Μάλιστα αναγκάστηκε να παίξει σε όλο το β' ημίχρονο με 10 παίκτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη (μέσα σε 1 λεπτό) του Αποστολάκη. Η ομάδα του Τ.Ε.Ε. Ηπείρου το μόνο που κατάφερε στο β' ημίχρονο ήταν να μειώσει σε 2-1.

Σε ό,τι αφορά τον τελικό, η ομάδα της Λάρισας επικράτησε 1-0 με γκολ που σημείωσε σχεδόν 10 λεπτά πριν το τέλος του α' μέρους. 

Απονομές στους ηττημένους

Η διοργανώτρια ομάδα της τελικής φάσης δεξιώθηκε τις φιλοξενούμενες αποστολές το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο "Τριλογία", όπου σκοπό είχε την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών ανάμεσα σε συναδέλφους μηχανικούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και να έρθουν πιο κοντά μέσα από τον αθλητισμό. Μάλιστα στη διάρκεια της δεξίωσης έγινε και η απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών πλακετών στις δύο ομάδες που κατέλαβαν την 3η και 4η θέση.

Ο αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου Ηλίας Αθηναίος, εκ μέρους των διοργανωτών απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και λίγο αργότερα απένειμε στις ομάδες των Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου και Τ.Ε.Ε. Ηπείρου αναμνηστική πλακέτα και μετάλλια για τη συμμετοχή τους στην τελική φάση.

ΟΙ ΔΥΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Τ.Ε.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - Τ.Ε.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 4-5 πεν. (κ.α. 1-1)

Αποκλεισμός στα πέναλτι

Πιο εύστοχη στη διαδικασία των πέναλτι ήταν η ομάδα του Τ.Ε.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό επικρατώντας 5-4 της ομάδας του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου.

Οι νικητές θα μπορούσαν να έχουν φτάσει στη νίκη αν αξιοποιήσαν πολλές από τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν στο ματς. Κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 54' όταν ο Λαναράς έγινε αποδέκτης της μπάλας μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και την "έκοψε" στη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Καλούτσας με πλασέ πέτυχε το 0-1. Στο 63' ο Ι. Νικολακόπουλος διεκδίκησε την μπάλα σε μπροστινή μπαλιά, τον πρόλαβε ο Κόπανος και επιχείρησε να διώξει με τα πόδια, όμως κτύπησε στο σώμα του αντιπάλου του και έφυγε πλάγια εκεί που ήταν ο Λουμάκης ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ έγραψε το 1-1.

Από εκεί και πέρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, είχε δύο δοκάρια με τους Β. Βογιατζή 46' διαγώνιο σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ) και Λαναρά (74' σέντρα σουτ στο οριζόντιο δοκάρι).

Οι Ιωαννίδης (10', 24', 29', 31'), Β. Βογιατζής (50'), Αυγουστίδης (72') και Ναλμπάντης (80', 81') για τη Θεσσαλονίκη και οι  Παπαλάμπρου (40', 73'), Λουμάκης (77', 87') έχασαν τις πιο αξιόλογες ευκαιρίες στη διάρκεια του 90λεπτου, εκεί όπου ο Καλλιντέρης για τους τυπικά γηπεδούχους προέβη σε σωρεία σωτήριων επεμβάσεων διατηρώντας το 1-1, ενώ για την τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα, σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ναλμπάντης.

Τα πέναλτι 

Στη διαδικασία των πέναλτι πρώτη ξεκίνησε η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τους Ναλμπάντη (1-0), Καλούτσα (2-0), Σ. Βογιατζή (απέκρουσε ο Καλλιντέρης), Καλύβα (απέκρουσε ο Καλλιντέρης), Λαναράς (3-3), Αυγουστίδης (4-3 βρήκε ο Καλλιντέρης με το χέρι στο κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα) και Τζήκας (5-4).

Για την ομάδα του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου εκτέλεσαν οι Λουμάκης (μπλόκαρε ο Κόπανος), Καραβάς (2-1), Ι. Νικολακόπουλος (2-2), Παπαλάμπρου (2-3), Καλλιντέρης (άουτ από το κάθετο δοκάρι), Καρδάσης (4-4) και Καραμπάγιας (απέκρουσε ο Κόπανος). 

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ν. Γκούμας με βοηθούς διαιτητές τους Ηλ. Σκόρδο, Δ. Ταβουλαρέας.

Τ.Ε.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Καλλιντέρης, Μπαζιωτόπουλος (46' Παπαευσταθίου, 68' Παναγόπουλος, 84' Κουράφας), Παπακωνσταντίνου (61' Κουβελάκης), Καμαρινάκης, Καρδάσης, Καραβάς, Γιαννακόπουλος, Θ. Νικολακόπουλος (51' Καραμπάγιας), Ι. Νικολακόπουλος, Λουμάκης, Μαλαβέτσης (32' Παπαλάμπρου).

Τ.Ε.Ε. Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Κόπανος, Λαναράς, Δαρδαμανέλης, Αστειόπουλος, Φωστηρόπουλος (46' Καλύβας), Μπουγαΐδης, Β. Βογιατζής (68' Τζήκας), Καλούτσας, Σ. Βογιατζής, Ναλμπάντης, Ιωαννίδης (61' Αυγουστίδης).

Τ.Ε.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - Τ.Ε.Ε. ΗΠΕΙΡΟΥ 2-1

Κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο

Η ομάδα του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Θεσσαλίας, παρότι αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο με 10 παίκτες (αποβολή Αποστολάκη) κατάφερε με δύο γκολ στο α' ημίχρονο να φτάσει στη νίκη επικρατώντας με 2-1 την ομάδα του Τ.Ε.Ε. Ηπείρου.

Το σκορ άνοιξε στο 8' ο ο Κλεισιάρης με γυριστή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεσε φάουλ του Χυτά. Στο 17' ο Κλεισιάρης έκανε την μπροστινή μπαλιά στον Πρεζεράκο, αυτός μπήκε στην περιοχή και με ψηλοκρεμαστό πλασέ πέτυχε το 0-2. Στο 70' από κόρνερ του Ναστούλη η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το τελικό 2-1. Στο 80' ο Σιώζος σκόραρε, όμως ο ο διαιτητής Σκόρδος το ακύρωσε υποδεικνύοντας φάουλ.  

Στο 44' αποβλήθηκε με 2η κίτρινη, σε διάστημα ενός λεπτού σχεδόν, για καθυστέρηση εκτέλεσης ελεύθερου λακτίσματος ο Αποστολάκης.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ηλ. Σκόρδος με βοηθούς διαιτητές τους Ν. Γκούμα, Δ. Ταβουλαρέα.

Τ.Ε.Ε. Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Κερέμης, Λιάγκος, Χύτας, Γκουντουβάς, Πρεζεράκος, Γουλόπουλος, Κλεισιάρης, Παπαδόπουλος, Αποστολάκης, Ρουμελιώτης. Στο β' ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Φιλανδριανός, Κουτσοσταύρος, Αντωνόπουλος, Ζυγογιώργος, Κοντοτάσιος, Κυριάκος, Τζατζάκης.

Τ.Ε.Ε. ΗΠΕΙΡΟΥ: Τσαμπερόπουλος, Καλτσούνης, Ζαρπαλάς, Πραμαγκιούλης, Φάης, Τσόλκας, Ναστούλης, Αντωνίου, Δούμας, Χαλιάσος, Πούλιος. Στο β' ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Ρέσσος, Μαχαιράς, Σιώζος.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

Τ.Ε.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - Τ.Ε.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1-0

Το πήρε δεύτερη συνεχόμενη φορά

Με γκολ που σημείωσε στο 37' ο  Γκουντουβάς με κοντινό πλασέ η ομάδα του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Θεσσαλίας κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο κερδίζοντας με 1-0 την ομάδα του Τ.Ε.Ε Κεντρικής Μακεδονίας.

Η αφόρητη ζέστη που επικρατούσε στη διάρκεια του ματς, αλλά και η κούραση των παικτών από την προηγούμενη ημέρα ήταν εμφανής, αλλά προσπάθησαν σε όλο το 90λεπτο να βοηθήσουν την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη.

Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης τα πράγματα έγιναν δύσκολα από τη στιγμή που αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο τερματοφύλακας Δ. Κόπανος στο 42', αλλά και μετά το 69' όταν έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Σ. Βογιατζή, που κλότσησε αντίπαλό του, αντιδρώντας σε μαρκάρισμα που του έκανε δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ηλ. Σκόρδος με βοηθούς διαιτητές τους Ν. Γκούμα, Δ. Ταβουλαρέα.

Τ.Ε.Ε. Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Κερέμης, Λιάγκος (86' Κουτσοσταύρος), Χύτας, Ράπτης (53' Αντωνόπουλος), Γκουντουβάς (80' λ.τρ. Λυτροκάπης), Πρεζεράκος (88' Τζατζάκης, 91' λ.τρ. Κοντοτάσιος), Γουλόπουλος, Κλεισιάρης, Παπαδόπουλος (30' λ.τρ. Φιλανδριανός), Ρουμελιώτης, Ζυγογιώργος.

Τ.Ε.Ε. Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Κόπανος (42' Β. Βογιατζής), Καλύβας, Σ. Βογιατζής, Τζήκας (56'  Μπουγαΐδης), Καραγκιόζης (65' Αστειόπουλος), Δαρδαμανέλης, Λαναράς, Νεστορής, Ναλμπάντης, Καλούτσας (84' Φωστηρόπουλος).

Τρία ράμματα

Στο 42' τραυματίστηκε στο κεφάλι (σκίσιμο στο μέτωπο), ο Κόπανος, όταν επιχείρησε έξοδο και μπλόκαρε την μπάλα προ του Πρεζεράκου, ο οποίος δεν πρόλαβε να τον αποφύγει. Μετά τις πρώτες βοήθειες που δέχτηκε από την γιατρό του αγώνα Αφροδίτη Θεοδωρακοπούλου, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου του έγιναν τρία ράμματα. Μάλιστα επέστρεψε στο γήπεδο και ήταν παρών στις απονομές των μεταλλίων και του κυπέλλου.

Η απονομή στους πρωταθλητές

Ο αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου Ηλίας Αθηναίος απένειμε το κύπελλο στον αρχηγό της πρωταθλήτριας ομάδας Δ. Χυτά, που το σήκωσε στον ουρανό με τα γνωστά "ολέ" από τους συμπαίκτες του να δίνουν το σύνθημα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Νωρίτερα, οι πρωταθλητές είχαν δημιουργήσει διάδρομο μέσα από τον οποίο πέρασαν οι αντίπαλοί τους για να πάρουν τα μετάλλια και το κύπελλο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Τρίτη συμμετοχή για το ΤΕΕ Πελοποννήσου

Ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας (Σ.Μ.Ε.Ε.Ν.Μ.) ασχολείται με τα προβλήματα των ελευθέρων επαγγελματιών του νομού. Το πρωτάθλημα αποτέλεσε μια ευκαιρία, πέρα από τις ομάδες που έλαβαν μέρος, οι συμμετέχοντες να συζητήσουν για τα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο τους. 

 

Σε ό,τι αφορά την ομάδα του ΤΕΕ Πελοποννήσου που διοργάνωσε το εν λόγω πρωτάθλημα, συμμετείχε φέτος για 3η χρονιά, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε ο θεσμός. Την πρώτη χρονιά πήγε στην τελική φάση, η οποία έγινε στη Λάρισα, όμως την περσινή χρονιά δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά. Στόχος είναι να έχει καλύτερα αποτελέσματα στο επόμενο πρωτάθλημα, τη νέα χρονιά, η τελική φάση του οποίου έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα.