Τρίτη, 17 Μάιος 2016 14:07

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ομάδα λαϊκής βάσης προτείνει ο Δημητρούλιας

Γράφτηκε από τον

 

Την δημιουργία ομάδας λαϊκής βάσης με τον Δήμο Καλαμάτας να έχει τον πρώτο λόγο προτείνει για την "Μαύρη Θύελλα" ο Δημοτικός Σύμβουλος με την Ελληνική Δράση Γιώργος Δημητρούλιας. 

Την παραπάνω πρόταση έκανε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ενώ με επιστολή του καυτηριάζει επίσης το ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμη το προπονητήριο στα Παλιάμπελα.

Αναλυτικά η επιστολή: «Η ομάδα της Καλαμάτας, όπως είναι, δυστυχώς γνωστό υποβιβάστηκε στην τοπική κατηγορία μετά από πολλά χρόνια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλές είναι οι συζητήσεις που γίνονται γύρω από την κατάκτηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης από την πόλη μας που θα εγκρίνει φέτος η Επιτροπή Αξιολόγησης. Εφόσον Πολιτισμός και Αθλητισμός θεωρούνται αλληλένδετα γιατί δεν γίνεται η ανάλογη προσπάθεια όπως αυτή που βλέπουμε στον Πολιτισμό της πόλης μας και στην τοπική μας ομάδα;  Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο υπερασπίστηκα την ομάδα της Καλαμάτας προτείνοντας δε, να γίνει μια ομάδα λαϊκής βάσης.  Ο δήμαρχος μου απάντησε ότι συμφωνεί ως δημότης αλλά διαφωνεί ως δήμαρχος, υποσχέθηκε δε, ότι πριν από το τέλος του 2016 η Μαύρη Θύελλα θα έχει προπονητικό κέντρο στα Παλιάμπελα. Σχετικά του απάντησε μεγάλη καθημερινή  τοπική εφημερίδα: «Λες και δεν είναι ο ίδιος ή τουλάχιστον η σημερινή Δημοτική Αρχή εκείνη που πριν τρία χρόνια παραχώρησε το οικόπεδο στη συγκεκριμένη έκταση στη διοίκηση, υποσχόμενοι παράλληλα τη δημιουργία αθλητικού κέντρου. Ο ίδιος Δήμαρχος είχε αναλάβει το 2013 ανάλογες δεσμεύσεις, αλλά το σπίτι της Μαύρης Θύελλας δεν το έχουμε δει ακόμα ούτε σε… μακέτα! Είναι το ίδιο βαριά η ευθύνη του Νίκα με αυτή του Ράλλη στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς εδώ και τρία χρόνια σχεδίαζαν το υποτιθέμενο αθλητικό κέντρο εκεί, τοποθετώντας απλά και μόνο μία περίφραξη».

Αυτά για τα Παλιάμπελα και τις απαραίτητες υποδομές της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης μας, αλλά τι είναι ομάδα λαϊκής βάσης;  Η διοικητική δομή είναι η εξής: 

• Ο Δήμος παίρνει την ομάδα της πόλης μας και κατέχει μέσω του Αθλητικού του οργανισμού πάντα το 51%. Έτσι υπάρχει το πολιτικό κόστος και αποφεύγονται οι… λαμογιές. 

• Επειδή πλέον η ομάδα έχει γίνει Σύλλογος ο Δήμος εκδίδει κουπόνια που γραπτά αναφέρει ότι αυτά θα μετατραπούν σε μετοχές όταν ανέβει κατηγορία. Έτσι δίνοντας κίνητρα και με το ανάλογο οικονομικό όφελος των μετοχών όλοι οι δημότες που αγαπούν την πατρίδα τους μπορούν να επενδύσουν για το κοινό καλό και δεν περιμένει την οικονομική βοήθεια 4-5 επιχειρηματιών.

• Η Διοίκηση της ομάδας να παραχωρείται όπως γίνεται σήμερα δηλαδή στους μεγαλύτερους επενδυτές αλλά με τον έλεγχο πάντα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου μας εφόσον θα έχει πάντα το 51%.

• Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου μας, δεν πρέπει να κάνει ψηφοθηρική μικροπολιτική δίνοντας κατά το δοκούν χρήματα, αλλά να δημιουργήσει τις κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και Ακαδημία Νέων Ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν την ομάδα της Καλαμάτας αλλά και των άλλων Σωματείων τα οποία παιδιά δεν θα είναι όπως γίνεται σήμερα τυχαίοι μισθοφόροι αλλά θα παίζουν για τον τόπο τους.

Κάπως έτσι λύνεται και το οικονομικό κομμάτι με τη  συνεργασία Δήμου και δημοτών, μην ξεχνάτε ότι Δήμος είναι λαός οργανωμένος και επιπλέον κρίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσω των εκλογών, αλλά και το έμψυχο υλικό για τα επόμενα χρόνια μέσω της Δημοτικής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.

Όσο για αυτούς που θα φέρουν αντιρρήσεις έχω να τους θυμίσω ότι πολύ γρήγορα ξέχασαν την επιτυχία της Εθνικής ομάδας, η οποία 2004 στέφθηκε βασίλισσα της Ευρώπης όταν με ομαδική δουλειά επιτεύχθηκε ο σκοπός. Ομάδες λαϊκής βάσης υπάρχουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ομάδα της Μπαρτσελόνα. Έτσι πρέπει όλοι οι δημότες να βοηθήσουν αυτές τις δύσκολες ώρες την ομάδα της πόλης τους. Ο γνήσιος φίλαθλος εμφορείται από την αγάπη προς την ομάδα που εκπροσωπεί την Πατρίδα του και όχι μόνο από το μίσος προς τον αντίπαλο».