Τετάρτη, 25 Μάιος 2016 13:19

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Γήπεδο, ακαδημίες και πιο ψηλά στην Α' τοπική - Το πλάνο του προέδρου Αγαθοκλή Χριστόπουλου

Γράφτηκε από τον

 

 

Για όλους και για όλα μίλησε χθες ο πρόεδρος και βασικός χρηματοδότης του Πανθουριακού Αγαθοκλής Χριστόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο καφέ - εστιατόριο "Τριλογία".

Ο κ. Χριστόπουλος έκανε μια αναδρομή στην 7ετη ενασχόληση του με την ομάδα της Θουρίας, την οποία παρέλαβε στη Γ' τοπική, αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν που ήταν άκρως επιτυχημένη, μίλησε για το υπό κατασκευή γήπεδο στη Θουρία και τις προσπάθειες που γίνονται για να ολοκληρωθεί, επισήμανε πως θα δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στις ακαδημίες και τέλος μίλησε για τη νέα χρονιά, θέτοντας τους στόχους.

Μαζί με τον πρόεδρο και αναμορφωτή του Πανθουριακού ήταν ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Αργυρόπουλος, ο οποίος συνεχίζει φυσικά στην τεχνική ηγεσία και οι παράγοντες της ομάδας Χρήστος Κουδούνης και Σταύρος Χριστόπουλος.

Ας δούμε αναλυτικά τις τοποθετήσεις του κ. Χριστόπουλου σε διάφορα  θέματα:

Για τον απολογισμό της θητείας του στον Πανθουριακό: 

"Ξεκίνησα χαλαρά στα διοικητικά του Πανθουριακού πριν 7 χρόνια από μία χορηγία. Μετά από 1-2 χρόνια όμως ανέλαβα την ομάδα που είχε πέσει στη Γ' τοπική, ήταν στο μηδέν, χωρίς παίκτες και ήταν για μένα μία πρόκληση να την αναδιοργανώσω.

Ο Πανθουριακός πάντα είχε θέση στην ποδοσφαιρική Μεσσηνία… Ιδρύθηκε προπολεμικά το 1936 και τελευταία επανίδρυση του ήταν το 1985. Προπονητές είχαμε τους κ.κ. Βανικιώτη και Καρλαύτη, έχοντας δύο αποτυχημένες απόπειρες να ανέβουμε στην Α' τοπική.

Η έλευση του κ. Αργυρόπουλου μας ανέβασε επίπεδο πριν 2 χρόνια και την πρώτη χρονιά κατακτήσαμε τον τίτλο στην Α1 τοπική.

Για τη φετινή σεζόν: 

"Η σεζόν 2015-16 ήταν εξαιρετική για μας. Ηταν μεγάλος μας πόθος να πάμε στον τελικό του κυπέλλου, κάτι που καταφέραμε αποκλείοντας στα ημιτελικά μια μεγάλη ομάδα, όπως η Κυπαρισσία. 

Στον τελικό χάσαμε στις λεπτομέρειες από μια πιο έμπειρη ομάδα και θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς οι νικητές.

Υπήρξε απογοήτευση για την ήττα από τον Τσικλητήρα Πύλου, όμως μείναμε ικανοποιημένοι που συμμετείχαμε σε αυτή τη γιορτή.

Στο πρωτάθλημα κατακτήσαμε με καλές εμφανίσεις την 5η θέση που ήταν πολύ καλή, αν σκεφτεί κανείς πως δεν είχαμε έδρα και υπήρχε ισχυρός ανταγωνισμός. 

Εδρα στο Ασπρόχωμα και 4-5 καλές μεταγραφές 

Για τους στόχους που υπάρχουν τη νέα σεζόν:

"Θα είμαστε πιο δυνατοί τη νέα χρονιά και δεν θα επαναλάβουμε τα φετινά λάθη. Καταρχάς δεν θα αποκτήσουμε παίκτες εκτός Μεσσηνίας, το κάναμε φέτος και δεν απέδωσε, ενώ μας στοίχισε πολλά χρήματα.

Στόχος μας είναι να πετύχουμε κάτι περισσότερο από τη φετινή χρονιά. Αν μάλιστα έχουμε μία χορηγία από την Αθήνα, τότε ο πήχης θα μπει πιο ψηλά. Ο Γιώργος Αργυρόπουλος αγάπησε την Θουρία και θα ήμουν τρελός αν άλλαζα προπονητή. Νομίζω πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στη Μεσσηνία αυτή τη στιγμή.

Θα κάνουμε ορισμένες μεταγραφές και θα αποκτήσουμε και 4-5 νεαρούς παίκτες από 15 έως 18 χρονών.

Επίσης από τη νέα χρονιά θα έχουμε ως έδρα το γήπεδο του Ασπροχώματος αντί του Κορδία. Οι λόγοι είναι τρεις, επειδή δεν είναι καλός ο αγωνιστικός χώρος στον Κορδία, δεν είναι "έδρα" αυτό το γήπεδο, αλλά και κοστίζει".

Για την ακαδημία του Πανθουριακού:

"Στόχος μας είναι να δώσουμε περαιτέρω βάρος στις ακαδημίες. 

Φέτος έκανε καλή δουλειά ο Παναγιώτης Δρούγας με τον Βαγγέλη Κουρεντζή. Υπήρχαν 30 παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Θουρίας και άλλα 5-60 από την Καλαμάτα και ευχαριστώ τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους.

Ισως έχουμε επαφή και με ομάδες του εξωτερικού για τεχνογνωσία.

Για το Αθλητικό Κέντρο στη Θουρία:  

"Το 1992 είχα δει μια επιγραφή που έλεγε "Αθλητικό Κέντρο Θουρίας"… 

Από τότε έχουν περάσει 24 χρόνια και δεν γίνει τίποτε. Εξοργίζομαι γιατί όλα τα χωριά της ευρύτερης περιοχής έχουν γήπεδο εκτός από το κεντρικό χωριό τη Θουρία. Δεν ξέρω που πήγαν τα χρήματα τόσα χρόνια… Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να μας παραχωρηθεί η έκταση, μιας και δεν υπήρχαν χαρτιά. Τελικά η Ιερά Σύνοδος μας το παραχώρησε για 49 χρόνια.

Εχουν εκταμιευτεί 80.000 ευρώ για κατασκευή φυσικού χλοοτάπητα 

και ο εργολάβος είναι ακόμη μέσα. Ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας μας είπε πως θα φτιάξει και το δρόμο που οδηγεί στο γήπεδο, μιας και υπάρχει πρόβλημα προσβασιμότητας. Εχω πληρώσει μελέτες για κερκίδες και περιβάλλον χώρους. Αν βοηθήσει ο δήμος τότε εκτιμώ πως σε 3-4 χρόνια, θα έχει ολοκληρωθεί αυτό το "στολίδι", που τέτοιο γήπεδο δεν θα υπάρχει στη Μεσσηνία. Πιστεύω πως τη σεζόν 2017-18 θα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε ως έδρα, ακόμη και αν δεν είναι 100% έτοιμο. Υπάρχουν δύο γήπεδα, το μεγάλο με διαστάσεις 110Χ70 και ένα βοηθητικό.

Το παράπονο από τους Θουριώτες φιλάθλους 

Για την απουσία φιλάθλων στον Πανθουριακό:

"Εχω μεγάλο παράπονο από τους Θουριώτες που έχουν απαξιώσει την ομάδα, παρά τις τόσες επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχει ανταγωνισμός από την ομάδα μπάσκετ της Θουρίας, που παίρνουν πολλά παιδιά από το σχολείο".

Για τη σχέση με την ΕΠΣΜ και τον κ. Σταθόπουλο:

"Ο Αριστείδης Σταθόπουλος βοήθησε τα μέγιστα το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο με τις διασυνδέσεις του, το πήγε μπροστά και το επίπεδο είναι υψηλό.

Εμείς έχουμε άριστη σχέση με την ΕΠΣΜ και ο κ. Οικονομίδης συνεχίζει το έργο του κ. Σταθόπουλου".

Φιλανθρωπικό φιλικό στις 4 Ιουνίου 

Για ένα φιλανθρωπικό φιλικό:

"Το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα στο γήπεδο του Κορδία θα διοργανώσουμε φιλικό με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, όπου τα έσοδα θα πάνε στο ΚΕΘΕΑ. Το εισιτήριο θα είναι 2 ευρώ".

Για την φυγή του Γιώργου Μουλιάτου:

"Εγώ είχα σαν παιδί μου τον Γιώργο Μουλιάτο που ήρθε στην ομάδα σε ηλικία 15 ετών. Εν βρασμώ ψυχής τον Ιανουάριο είπα κάποιες κουβέντες, όμως τώρα ρίχνω γέφυρα και αφήνω ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής υπό τους δικούς μας όρους".

Αργυρόπουλος: "Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πρωταθλητισμό"

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Αργυρόπουλος που αρχικά ευχαρίστησε τη διοίκηση που δύο χρόνια του ανέθεσε εν λευκώ τη διαχείριση της ομάδας και τους ποδοσφαιριστές. "Το τελικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει, αν και θα μπορούσαμε να τερματίσουμε πιο ψηλά από την 5η θέση.

Στόχος μας τη νέα σεζόν είναι να μείνει ο βασικός κορμός, να αποκτηθούν 4-5 παικτές 11αδας και να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας στα 27 χρόνια. Θα υπάρξουν αποχωρήσεις, ενώ θα έρθουν παίκτες που αισθάνονται αγάπη για το έμβλημα της Θουρίας".

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν τα εχέγγυα στον Πανθουριακό να κάνει πρωταθλητισμό τα προσεχή χρόνια, ο κ. Αργυρόπουλος επισήμανε: "Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κάνουμε πρωταθλητισμό, αρκεί να μπούμε στη φυσική μας έδρα και αν έχουμε βοήθεια από τον κόσμο, που τώρα δεν υπάρχει. Κάνω έκκληση να μας αγκαλιάσει ο κόσμος τη νέα σεζόν".