Πέμπτη, 26 Μάιος 2016 11:59

ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-0: Ολα ανοικτά για την άνοδο, παρά την πρώτη ήττα

Γράφτηκε από τον
ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-0: Ολα ανοικτά για την άνοδο, παρά την πρώτη ήττα

 

Το πρώτο γκολ που δέχτηκε ο Τσικλητήρας Πύλου στα μπαράζ ανόδου έμελλε να τον υποχρεώσει στην πρώτη του ήττα στο μίνι αυτό πρωτάθλημα αλλά και να τον ρίξει από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η Μεσσηνιακή ομάδα γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Ενωση Λέρνας στην Αργολίδα, σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τους φιλοξενούμενους να έχουν στο φινάλε δύο μεγάλες ευκαιρίες να πάρουν το βαθμό.

Ετσι μετά από 4 αγωνιστικές στον 13ο όμιλο η Δόξα Μεγαλόπολης έχει 8 βαθμούς, από 7 έχουν Τσικλητήρας και Λέρνα και χωρίς βαθμό είναι ο Ολυμπιακός Γυθείου. Ολα ανοικτά λοιπόν για τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Γ' εθνική. 

Σημαντικό για την ομάδα της Πύλου είναι πάντως ότι ηττήθηκε με ένα γκολ διαφορά (όπως είχε κερδίσει στην πρεμιέρα) και έτσι δεν υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τη Λέρνα. 

Στο χθεσινό ματς η Πύλος μπήκε καλά και είχε κάποιες φάσεις στο πρώτο ημίωρο, όμως στην συνέχεια η Λέρνα πήρε την κατοχή και έξαψε το γκολ το οποίο και πέτυχε τελικά στο 66', με τον Τσικλητήρα να αισθάνεται αδικημένος λόγω των μεγάλων ευκαιριών που είχε στο τέλος.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 600 φίλαθλοι, 100 εκ των οποίων του Τσικλητήρα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο 80' δέχθηκε μπουκάλι από την κερκίδα ο Γραμματικόπουλος και το ματς διακόπηκε για 2 λεπτά με τους ανθρώπους της Μεσσηνιακής ομάδας να υποστηρίζουν πως, σύμφωνα με τον κανονισμό, το ματς θα έπρεπε να διακοπεί οριστικά. 

Το φιλμ του αγώνα

Μόλις στο 6' ο Διακουμής βρήκε τον Κυριαζόπουλο που έκανε το σουτ με τη μια αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι. Η Πύλος στεκόταν καλά στο ξεκίνημα και στο 17' είχαμε γύρισμα του Γραμματικόπουλου από δεξιά, αλλά δεν πρόλαβε να πλασάρει για λίγο ο Τσώνης.

Στο 22' ο Τσώνης μπήκε από αριστερά και έκανε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να φεύγει ένα μέτρο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 31' έγινε η πρώτη καλή φάση για τη Λέρνα. Μετά από φάση διαρκείας ο Καραγκούνης έδωσε κάθετα στον Αντωνιάδη που από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 41' απείλησαν ξανά οι γηπεδούχοι. Μετά από κόρνερ του Κιρβαλίτζε και γυριστή κεφαλιά Λαζάρου, έδιωξε σωτήρια λίγο πριν τη γραμμή ο Γραμματικόπουλος.

Στο 66' οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ που έμελλε να κρίνει το ματς. Ο Γ. Διαμαντής σέντραρε από δεξιά, ο Κοσμάς πήρε την κεφαλιά και ο Γιάννος με κοντινή προβολή έκανε το 1-0.

Πολύ μεγάλη φάση για τον Τσικλητήρα είχαμε στο 75'. Ο Γραμματικόπουλος έδωσε στον Νάτση που σούταρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Στο 80' ο Γραμματικόπουλος δέχθηκε μπουκάλι από την κερκίδα και το ματς διακόπηκε για 2 λεπτά ενώ στο τελευταίο 10λεπτο η ομάδα της Πύλου έψαξε το γκολ και είχε δύο καλές στιγμές. 

Αρχικά στο 85' όταν ο Νάτσης έκανε το συρτό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά μπλόκαρε ο Κατσαούνης στην αριστερή γωνία του. 

Η μεγαλύτερη φάση όμως έγινε στο 94'. Ο Γραμματικόπουλος έδωσε στον Δούνια που γέμισε με τον Μικελάτο να σουτάρει και την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Κυριαζόπουλος, Δούνιας και Μπίζος διακρίθηκαν από τον Τσικλητήρα, υστέρησε ο Ανταλής, ενώ από την Λέρνα φάνηκαν περισσότεροι οι 

Γιάννος, Διαμαντής και Κιρβαλίτζε.

Διαιτητής ήταν ο Σφακιανάκης και βοηθοί οι Ντάλλας και Μπαζιόπουλος, όλοι από το σύνδεσμο Αθηνών. 

Κίτρινες κάρτες πήραν οι Κατσίκης, Ζίου, Κατσαούνης, Γιάννος, Γραμματικόπουλος, 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ: Κατσαουνης, Ζίου (55' Κατσίρης), Γ Διαμαντής, Α. Λαζάρου, Ν. Κατσίρης, Α. Διαμαντής, Κιρβαλίτζε, Αντωνιάδης, Κοσμάς (92' Μπουρής), Γιάννος, Καραγκούνης (71' Σαρρής).

 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Δούνιας, Ανταλής, Μπαστακός, Μπίζος, Χοτζάι (86' Μουράτης), Κυριαζόπουλος, Διακουμής, Τσώνης (56' Νάτσης), Γραμματικόπουλος, Τσάτσος (86' Μικελάτος).