Παρασκευή, 27 Μάιος 2016 12:39

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Τα σενάρια για την άνοδο στην Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

 

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου στην Γ' εθνική δυσκόλεψαν λίγο την κατάσταση για τον Τσικλητήρα Πύλου.

Η Μεσσηνιακή ομάδα γνώρισε την πρώτη της ήττα, με 1-0 εκτός έδρας από την Ένωση Λέρνας και σε συνδυασμό με την νίκη της Δόξας Μεγαλόπολης επί του Ολυμπιακού Γυθείου, βρέθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μαζί με την Λέρνα και ένα βαθμό πίσω από την Αρκαδική ομάδα. 

Ο Τσικλητήρας έχασε προχθές την ευκαιρία να αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα ανόδου παίρνοντας μια ισοπαλία στη Λέρνα, ωστόσο εξακολουθεί να κρατά την υπόθεση άνοδο στο χέρι του. Πλέον τρεις ομάδες διεκδικούν τις δύο προνομιούχες θέσεις και όλα τα κριθούν τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Σίγουρος με 4 βαθμούς

Οι Μεσσήνιοι έχουν μπροστά τους το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με την Δόξα Μεγαλόπολης ενώ την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό Γυθείου, ο οποίος έχει μείνει και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης της ανόδου. 

Με 4 βαθμούς, μια νίκη και μια ισοπαλία, η ομάδα της Πύλου θα είναι σίγουρα στην πρώτη δυάδα, χωρίς να την ενδιαφέρουν τα άλλα αποτελέσματα. 

Μπορεί να ανέβει και με λιγότερους βαθμούς, αλλά θα εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των υπολοίπων.

Η άνοδος μπορεί να έρθει και από αυτή την Κυριακή. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κερδίσει ο Τσικλητήρας την Δόξα και ταυτόχρονα να μην κερδίσει η Λέρνα στο Γύθειο.

Αν κερδίσει η Πύλος αλλά κερδίσει και η Λέρνα, τότε ο Τσικλητήρας θα θέλει ένα βαθμό την τελευταία αγωνιστική στο Γύθειο.

Σε περίπτωση ισοπαλίας την Κυριακή στην Πύλο, ο Τσικλητήρας θα θέλει διπλό στο αδιάφορο Γύθειο στο φινάλε. Η ισοπαλία την Κυριακή δεν είναι δηλαδή καταστροφική για τους Μεσσηνίους. 

Αντίθετα, αν χάσει η Πύλος την Κυριακή τότε θα βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, ειδικά αν δεν χάσει ταυτόχρονα στο Γύθειο η Λέρνα. 

Θέλει ένα διπλό η Δόξα, ρυθμιστής το Γύθειο

Η Δόξα Μεγαλόπολης αυτή τη στιγμή είναι στην πρώτη θέση, όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί φαβορί καθώς έχει μπροστά της δύο εκτός έδρας ματς με Πύλο και Λέρνα. Αν κάνει ένα διπλό τότε θα ανέβει σίγουρα. Υπάρχει περίπτωση όμως να κάνει δύο ισοπαλίες και να μην της φτάσουν. Να τερματίσει δηλαδή αήττητη και να μην ανέβει στην Γ" εθνική. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνει δύο ήττες ο Ολυμπιακός Γυθείου, σενάριο όχι απίθανο. 

Η ομάδα του Γυθείου δεν έχει ούτε ένα βαθμό, όμως κατά γενική ομολογία η δυναμικότητα της δεν απέχει πολύ από τους υπόλοιπους. Είχε δοκάρια και στα τέσσερα ματς που έδωσε και ο παράγοντας τύχη έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να μην πάρει βαθμό. Είναι σε θέση λοιπόν να κόψει βαθμούς στα δύο τελευταία ματς που έχει στο Γύθειου με Λέρνα (όπου πάντως θα έχει 3 απουσίες) και Πύλο. Ουσιαστικά από εδώ και πέρα ο Ολυμπιακός θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο.

Για την Λέρνα ισχύει ότι και για την Πύλο. Θέλει 4 βαθμούς για να ανέβει στην Γ' εθνική. 

Η περίπτωση ισοβαθμίας

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας Πύλου και Ένωσης Λέρνας στην δεύτερη θέση, τότε η άνοδος θα κριθεί σε νέο αγώνα μπαράζ, αφού οι δύο ομάδες έχουν φέρει τα ίδια αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια (μια νίκη από 1-0). 

Για την περίπτωση ισοβαθμίας της Δόξας με κάποιον εκ των Πύλου και Λέρνας δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα αφού εκκρεμούν τα δύο ματς της Αρκαδικής ομάδας με τους Μεσσηνίους και την ομάδα της Αργολίδας. 

Περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας δεν υπάρχει. 

 

 

13ος όμιλος

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Δόξα Μεγαλόπολης 8-4 8

2. Τσικλητήρας Πύλου 2-1 7

-. Ενωση Λέρνας 4-3 7

4. Ολυμπιακός Γυθείου 2-8 0

 

5η αγωνιστική

(Κυριακή 29 Μαΐου, 5 μ.μ.)

Τσικλητήρας Πύλου - Δόξα Μεγαλόπολης

Ολυμπιακός Γυθείου - Ένωση Λέρνας

 

6η αγωνιστική (τελευταία)

(Κυριακή 5/6, 5 μ.μ.)

Ολυμπιακός Γυθείου- Τσικλητήρας Πύλου

 

Ένωση Λέρνας - Δόξα Μεγαλόπολης