Σάββατο, 28 Μάιος 2016 14:50

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Να γίνει ανταποδοτική και της Μεσσηνίας ομάδα

Γράφτηκε από τον

 

«Ο ερχομός του κ. Σταύρου Παπαδόπουλου θα φέρει την άνοιξη στην Καλαμάτα! Ανοίγουν επιτέλους νέοι ορίζοντες για το καλαματιανό ποδόσφαιρο!

Ο έμπειρος παράγοντας και επενδυτής έχει μεγαλεπήβολα σχέδια και αν βοηθηθεί από την κοινωνία της Καλαμάτας, θα δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα, ικανή να διεκδικήσει θέση, γιατί όχι, ακόμα και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. «Υπάρχει ωστόσο ο κίνδυνος να προκαλέσει αντιδράσεις στη Μεσσηνία το σχέδιό του για ανάδειξη του Μεσσηνιακού σε σύλλογο υποδομής».

Η Καλαμάτα θα αγωνίζεται κυρίως με παιδιά της Μεσσηνίας και σε λίγα χρόνια θα βρεθεί εκεί που της αξίζει. Ο Μεσσηνιακός θα έχει την Ακαδημία και θα προωθεί τους εξελίξιμους παίκτες στη Μαύρη Θύελλα.

Αυτές ήταν οι πρώτες τηλεφωνικές δηλώσεις του «Μεγάλου» Σταύρου Παπαδόπουλου από το εξωτερικό.

Ποιός μπορεί να αμφισβητήσει τα λεγόμενά του και να μπει εμπόδιο στα σχέδια του παράγοντα με τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην ιστορία των καλαματιανών ομάδων; Ωστόσο η ποδοσφαιρική κοινωνία της Μεσσηνίας διατηρεί επιφυλάξεις, ως προς τη χρησιμότητα του Μεσσηνιακού.

Οι προτάσεις μας είναι καλοπροαίρετες, έχουν στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη Μεσσηνία και κατ' επέκταση της Μαύρης Θύελλας.

Λοιπόν, δεν μπορείς να απομονώσεις και να μαραζώσεις την υπόλοιπη ποδοσφαιρική Μεσσηνία! Αφενός θα υπάρξει υδροκεφαλισμός στο κλαμπ και μη διαχειρίσιμη κατάσταση του έμψυχου υλικού από την υπερβολική συγκεντροποίηση αθλητών, αφού θα έχεις μαζέψει στον Μεσσηνιακό όλα τα ταλέντα του νομού. Αφετέρου θα αποδυναμωθούν οι ομάδες και τα πρωταθλήματα της Ένωσης, θα υποβαθμιστούν, δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον και θα απαξιωθούν από τους φιλάθλους της Μεσσηνίας. Δεν θα υπάρχει ανταποδοτική λειτουργία και αμφιβάλλω για το αν η Καλαμάτα θα συσπειρώσει τους φιλάθλους και τα σωματεία της Μεσσηνίας!

Καλό θα είναι να ενισχυθούν οι ομάδες «πυλώνες υποδομών» που θα επιλέξει η μελλοντική ΠΑΕ, να «ελέγχονται» από έμπειρους προπονητές και στη συνέχεια να προωθούνται στη Μαύρη Θύελλα όσοι κάνουν τη διαφορά.

Επίσης, με αυτό τον τρόπο, η ΠΑΕ θα ελαχιστοποιήσει στο ελάχιστο τα έξοδά της, αφού ομάδες όπως ο Πάμισος, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Καλαμάτα, διαθέτει τρία γήπεδα με χλοοτάπητα, βρίσκεται σε ικανοποιητική οικονομική κατάσταση, βοηθιέται από τους επαγγελματίες της πόλης και διαθέτει πολυάριθμους φιλάθλους και οπαδούς.

Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε στον κ. Παπαδόπουλο να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει, επαγγελματικοί και αθλητικοί».

 

Αποστόλης Κοσμάς