Τρίτη, 31 Μάιος 2016 19:56

Σε «κόκκινο» συναγερμό η αστυνομία στη Γαλλία για το Euro

Γράφτηκε από τον
Σε «κόκκινο» συναγερμό η αστυνομία στη Γαλλία για το Euro

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι διαδηλώσεις και οι ταραχές στην Γαλλία έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο και ανησυχία στην κυβέρνηση και τις αστυνομικές αρχές λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro.

Η κατάσταση στη χώρα παραμένει έκρυθμη και οι γαλλικές Αρχές προσπαθούν να βρεθούν στον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας για να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Οι Γάλλοι περιμένουν περίπου 2,5 εκατομμύρια φιλάθλους από άλλες χώρες που θα βρεθούν στα γαλλικά γήπεδα ενώ υπολογίζονται και αρκετά εκατομμύρια πολίτες που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες και θα συμμετέχουν στην ποδοσφαιρική γιορτή κινούμενοι στις «fun zones».

Καθημερινά γίνονται ασκήσεις για τα μέτρα ασφαλείας και η «Mirror» έφερε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από άσκηση που έγινε έξω από το Στάδιο της Λιόν.

Στην άσκηση που έλαβε χώρα στη γαλλική πόλη και πήραν μέρος Ειδικές Δυνάμεις, πυροσβεστική και η υπηρεσία πρώτων βοηθειών, συμμετείχαν περισσότεροι από χίλιοι εθελοντές και το σενάριο προέβλεπε τρομοκρατική επίθεση με συνέπεια το θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων οπαδών.

Πηγή: sentragoal.gr