Τρίτη, 31 Μάιος 2016 22:54

Ισοπαλία νίκης και Champions League o ΠΑΟΚ

Γράφτηκε από τον

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τη δουλειά. Αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Παναθηναϊκό 1-1 στην Τούμπα, στον... τελικό των πλέι οφ, κράτησε την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία και θα δοκιμάσει την τύχη του στα προκριματικά των μη πρωταθλητών στο Champions League.

Στην Τούμπα είχε πάρα πολύ κόσμο απόψε και η γιορτή για τον Δικέφαλο δεν χάλασε. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε χωρίς βαθμό στα πλέι οφ και μετά τις έξι αγωνιστικές της, μάζεψε 12 και κατέκτησε πανάξια την πρώτη θέση σε αυτά και την παρουσία του στον 3ο προκριματικό γύρο των πλέι οφ κι από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, θα προσπαθήσει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, να βρεθεί στους ομίλους του Champions League.

Δώδεκα μήνες πριν το κλίμα στην Τούμπα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φώναζαν ειρωνικά στους παίκτες: «δεν θα κάνετε διακοπές...», μετά την άσχημη πορεία στα πλέι οφ.

Τώρα και πάλι η προετοιμασία θα αρχίσει νωρίς, αλλά υπάρχει στόχος διαφορετικός, με απαρχή τα παιχνίδια του 3ου προκριματικού γύρου (26-27 Ιουλίου και 2-3 Αυγούστου).

Η επιτυχία του ΠΑΟΚ σε πολύ μεγάλο βαθμό πιστώνεται στον Βλάνταν Ιβιτς, που συμμάζεψε την ομάδα κι έφερε νέα πνοή στους παίκτες.

Όπως στον Γκάρι Ροντρίγκεζ, ο οποίος στο 17΄ συνδυάστηκε με τον Πέλκα και με δεξί σουτ «κεραυνοβόλησε» τον Στιλ για το 1-0, μέσα σε αποθέωση.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε μόνο τη νίκη για να πάρει αυτός την πρώτη θέση, αλλά δεν τα κατάφερε. Σε ένα παιχνίδι με ένταση και πάθος, οι «πράσινοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ρόμπιν Λουντ στο 26΄' όταν επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στο αριστερό πόδι του Βίτορ, ξεγελώντας τον Γλύκο, 1-1.

Ο τελευταίος κράτησε το «σεντόνι» στην ομάδα του, κάνοντας την απόκρουση της.. σεζόν στο 86', και στο υπέροχο βολέ από τον Πέτριτς, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα, η κεφαλιά από τον προωθημένο Στιλ σε εκτέλεση κόρνερ, πέρασε ελάχιστα άουτ.

ΠΑΟΚ (Ιβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βίτορ, Λέοβατς (67' Σκόνδρας), Τζιόλης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Πέλκας (60' Κοροβέσης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (80' Μπερμπάτοφ)

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μολέδο, Νάνο, Κουτρουμπής, Μέστο, Λουντ, Ζέκα, Αμπεντ (75' Βλαχοδήμος), Εβαντζελίστα (63' Μπουμάλ), Λέτο, Κλωναρίδης (80' Πέτριτς).

Πηγή: sentragoal.gr