Σάββατο, 04 Ιούνιος 2016 16:15

Στο 94' λύγισε η Εθνική στην Αυστραλία (1-0)

Γράφτηκε από τον

Υπό το βλέμμα περίπου 40.000 θεατών στο «ΑΝΖ Στέιντιουμ» του βροχερού Σίδνεϊ, η Εθνική Ανδρών ηττήθηκε 1-0 από την αντίστοιχη της Αυστραλίας. Οι «σόκερους» είχαν δοκάρι και γενικά ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της σαββατιάτικης (4/6) φιλικής αναμέτρησης, την οποία παρακολούθησαν πάρα πολλοί Έλληνες ομογενείς.

 

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αφού μόλις στο 15ο λεπτό o Καρνέζης τραυματίστηκε στα πλευρά και υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με όμορφο σουτ του Μάθιου Λέκι.

Ο Μίχαελ Σκίμπε παρέταξε μία «πειραματική» ενδεκάδα, η οποία με εξαίρεση τον Απόστολο Βέλλιο αποτελείτο από παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό (σ.σ. μερικοί εξ αυτών πάντως ανήκουν σε ελληνική ομάδα).

Στον αντίποδα, ο Απόστολος Γιάννου αποτέλεσε την αιχμή δόρατος των αντιπάλων, καθώς για τους μη γνωρίζοντες, έχει αποκτήσει την αυστραλιανή υπηκοότητα.

Η Ελλάδα προσπάθησε να επιτεθεί κατά βάση από δεξιά με τον Τοροσίδη, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πάτησαν περισσότερες φορές τα καρέ του Καρνέζη και εν συνεχεία του Καπίνο.

Η Αυστραλία έφτασε κοντά στο γκολ στο 26ο λεπτό, όταν ο Νέιθαν Μπερνς (σ.σ. πρώην άσος της ΑΕΚ) αποδείχθηκε πολύ άστοχος σε τετ α τετ με τον Καπίνο, ενώ στο 33ο το σουτ του Μίλιγκαν πέρασε ελάχιστα πάνω από τα «γαλανόλευκα» δοκάρια.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Οικονόμου λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ (απέκρουσε ο Καπίνο), προτού ο Μανιάτης ανατρέψει εντός περιοχής τον Κρούζε στο 44’ (πιθανότατα ήταν πέναλτι που δεν δόθηκε) και ο Καπίνο καταγράψει ακόμα μία εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Μίλιγκαν στις καθυστερήσεις.

Ανάλογη με το πρώτο μέρος ήταν η εικόνα του δευτέρου, αφού οι «σόκερους» είχαν τον απόλυτο έλεγχο, δεδομένου ότι οι Έλληνες διεθνείς δεν κατάφεραν να πάρουν καλό βαθμό στο κομμάτι της δημιουργίας.

Με τη σέντρα του ημιχρόνου, ο Σκίμπε έριξε στη μάχη τους Χολέμπας και Μπακασέτα (ντεμπούτο με το εθνόσημο), ενώ λίγο αργότερα πέρασε τον Ταχτσίδη στη θέση του Σάμαρη, σε μία προσπάθεια να φέρει την μπάλα με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Το ματς κυλούσε, η αλήθεια είναι ότι η Αυστραλία δεν είχε δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες και ο ομοσπονδιακός τεχνικός έβαλε τον Αραβίδη αντί του Γιαννιώτα για να φρεσκάρει τη γραμμή κρούσης.

Το τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι έστειλαν την προειδοποιητική βολή στο 81’ με το δοκάρι του Ρόγκιτς (ο Καπίνο άλλαξε την πορεία της μπάλας), βρήκε δίχτυα με τον Κέιχιλ στο 89’ αλλά δεν υπήρξε γκολ επειδή ο βοηθός θεώρησε πως η μπάλα είχε περάσει άουτ στο κόρνερ του Γκέρσμπαχ και τελικά σκόραραν.

Με τη συμπλήρωση του τέταρτου και τελευταίου λεπτού των καθυστερήσεων, ο Μάθιου Λέκι έπιασε ένα όμορφο σουτ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον, κατά τ’ άλλα θετικότατο, Καπίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 85ο λεπτό, ο Βέλλιος έγινε αποδέκτης της μπάλας με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων, ωστόσο δεν κατάφερε να τελειώσει επιτυχώς τη φάση.

Οι δύο αντίπαλοι θα τεθούν εκ νέου αντιμέτωποι επί αυστραλιανού εδάφους, αυτή τη φορά στη Μελβούρνη, στις 7 Ιουνίου.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Άγγελος Ποστέκογλου): Ράιαν, Γκέρια, Σένσμπερι, Ντέγκενεκ, Σμιθ (82’ Γκέρσμπαχ), Τζέντινακ, Μίλιγκαν (83’ Ιρβάιν), Μόουι (61’ Ρόγκιτς), Κρούζε (60’ Λέκι), Μπερνς (72’ Οικονομίδης), Γιάννου (72’ Κέιχιλ).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης (15’ Καπίνο), Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Οικονόμου, Σταφυλίδης, Χριστοδουλόπουλος (46’ Χολέμπας), Σάμαρης (56’ Ταχτσίδης), Μανιάτης, Γιαννιώτας (74’ Αραβίδης), Βέλλιος (92’ Παπάζογλου), Διαμαντάκος (46’ Μπακασέτας).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR