Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 11:54

Οι διοικητικές εξελίξεις στις ομάδες της Α' τοπικής - Πρόβλημα σε αρκετούς "μεγάλους"

Γράφτηκε από τον
Οι διοικητικές εξελίξεις στις ομάδες της Α' τοπικής - Πρόβλημα σε αρκετούς "μεγάλους"

 

Ο Ιούνιος παραδοσιακά είναι ο μήνας που ξεκινά το χτίσιμο των ομάδων για τη νέα χρονιά. Ξεκινά πρώτα από όλα με την συγκρότηση διοίκησης, καθώς αυτή είναι που στην συνέχεια βάζει το πλάνο και προχωρά στην στελέχωση με προπονητές και παίκτες.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο φέτος είναι ότι πολλές Μεσσηνιακές ομάδες δυσκολεύονται να εκλέξουν διοίκηση αφού δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν! Μερικές από αυτές μάλιστα είναι παραδοσιακές δυνάμεις του Νομού.

Υπάρχουν βέβαια και ομάδες με έτοιμες διοικητικές λύσεις από πέρυσι αλλά και κάποιες άλλες που ανέδειξαν άμεσα διοίκηση για την νέα αγωνιστική περίοδο. 

Συνελεύσεις χωρίς αποτέλεσμα

Ξεκινώντας από τον Πάμισο, η ομάδα της Μεσσήνης αδυνατεί προς το παρών να συγκροτήσει νέα διοίκηση παρά τις αλλεπάλληλες συνελεύσεις. Ενδιαφέρον δεν υπάρχει μέχρι τώρα ενώ θυμίζουμε πως ο Γιώργος Πετρουλάκης που "έτρεχε" την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια έχει δηλώσει πως αποχωρεί. Την Τετάρτη 22 Ιουνίου θα γίνει νέα συνέλευση στον Πάμισο με την ελπίδα να βρεθεί λύση. 

Χωρίς διοικητική λύση παραμένει και η Κυπαρισσία. Έχει βγάλει μεν μια προσωρινή διοίκηση όμως στις εκλογικές συνελεύσεις που έχουν γίνει δεν έχει υπάρξει απαρτία ενώ την Κυριακή θα γίνει νέα προσπάθεια. 

Ακόμη χειρότερα τα πράγματα στον Τέλλο Άγρα αφού μετά από τρεις γενικές συνελεύσεις δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Ελάχιστοι άνθρωποι δείχνουν ενδιαφέρον μέχρι τώρα ενώ η απερχόμενη διοίκηση και ο πρόεδρος Βασίλης Καραχούντρης δεν είναι διατεθειμένοι να κινήσουν τις διαδικασίες για νέα συνέλευση και δηλώνουν απογοητευμένοι από το ότι ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα. 

Όπως λέμε στους Γαργαλιάνους, πλέον τα πάντα είναι ανοικτά στον σύλλογο, ακόμη και το ενδεχόμενο η ομάδα να καταλήξει στο Πρωτοδικείο για τον ορισμό νέας διοίκησης. 

Διοίκηση δεν έχει βγάλει ακόμη ούτε ο Εθνικός Μελιγαλά παρά τις προσπαθείς που έχουν γίνει ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Αστέρα Αρφαρών. 

Πάνε για άμεση λύση...

Ο Απόλλωνας δεν είχε απαρτία στην πρώτη συνέλευση που έγινε προχθές και σήμερα υπάρχει νέο, δεύτερο, ραντεβού. Υπάρχει μια αισιοδοξία ότι θα συγκροτηθεί διοίκηση και μένει να δούμε αν αυτό θα γίνει πραγματικότητα. 

Σήμερα έχουν προγραμματισμένη συνάντηση οι παράγοντες της Εράνης, εκεί όπου υπάρχουν κάποιες διαφωνίες στις οποίες αναφέρθηκε ο γραμματέας της ομάδας Γιώργος Γριβοκωστόπουλος. Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή, εκεί όπου υπάρχει η ελπίδα ότι θα συγκροτηθεί διοίκηση στην Φιλιατρινή ομάδα που φέτος επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, μετά το σύντομο πέρασμά από την Α1 τοπική. 

Στο Διαβολίτσι επίσης υπάρχει έντονο ενδιαφέρον μελών για να συμμετέχουν στην διοίκηση και έτσι αναμένεται να υπάρξει αποτέλεσμα στην συνέλευση που θα γίνει το προσεχές Σάββατο. 

Οι "τακτοποιημένοι"

Οι δύο άλλες νεοφώτιστες ομάδες της φετινής Α1 τοπικής έχουν ξεκάθαρη διοικητική λύση. Η ΑΕ Αβίας έχει την περσινή διοίκηση με πρόεδρο τον Γιώργο Κουκούτση και αντιπρόεδρο τον Γιώργο Μαυροειδέα, έχει ήδη ανανεώσει την παραμονή του Πουλή στον πάγκο ενώ ξεκινούν και εργασίες για πλαστικό τάπητα στο γήπεδο του Κάμπου. Ξεκινά δηλαδή με καλές προοπτικές. Το ίδιο ισχύει και για την Αναγέννηση που με τον Παναγιώτη Σερεμέτη στην προεδρία έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό έχοντας μάλιστα υψηλές φιλοδοξίες. 

Από τους "παλιούς" της Α' τοπικής, ο Πανθουριακός με τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο να συνεχίζει στη θέση του προέδρου έχει θέσει ήδη το πλάνο για ένα ακόμη πιο ισχυρό Πανθουριακό, έχοντας ανανεώσει την παραμονή του Αργυρόπουλου στον πάγκο αλλά και κάνοντας τις πρώτες μεταγραφές. 

Ολυμπιακός Καλαμάτας και ΑΟ Φαραί έχουν επίσης έτοιμες διοικήσεις με προέδρους τους Ηλία Παπακωνσταντίνου και Αρη Θωμόπουλο αντίστοιχα και φαίνεται πως ξεκινούν από καλή αφετηρία. 

Διοίκηση συγκρότησε το περασμένο Σαββατοκύριακο και η ομάδα της Ανδρούσας με νέο πρόεδρο τον Παναγιώτη Μαραγκούλια. Μάλιστα είναι ευχάριστο ότι στην τρίτη συνέλευση, από την οποία προέκυψε η διοίκηση, υπήρξε ενδιαφέρον από πλήθος μελών για το μέλλον της ομάδας.

Πανέτοιμος διοικητικά και ο Μιλτιάδης με νέο πρόεδρο τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλο και αξιόλογο συμβούλιο για να οδηγήσει την ομάδα τη νέα σεζόν. 

Η Καλαμάτα

Αφήσαμε για το τέλος την "Μαύρη Θύελλα", η οποία δεν έχει ακόμη επίσημα νέα διοίκηση, έχει όμως έτοιμη διοικητική λύση. Ο λόγος φυσικά για τον Σταύρο Παπαδόπουλο που επιστρέφει μετά από 16 χρόνια στην ομάδα και στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 22 Ιουνίου θα σφραγίσει και τυπικά την επιστροφή του στην προεδρία της ομάδας.