Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2016 13:38

ΠΑΜΙΣΟΣ: Πρωτοβουλία για συσπείρωση από Βλαχάκη, Μιχαλόπουλο και Ντούλη

Γράφτηκε από τον

Το διοικητικό πρόβλημα παραμένει στον Πάμισο ο οποίος αδυνατεί να συγκροτήσει διοίκηση παρά τις αλλεπάλληλες συνελεύσεις.

Έτσι μια τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους Αλέκο Βλαχάκη, Σάκη Μιχαλόπουλο και Γιώργου Ντούλη παίρνει πρωτοβουλία να προσπαθήσει να κινητοποιήσει μια όσο το δυνατό μεγαλύτερη ομάδα φίλων του Παμίσου με σκοπό την δημιουργία διοίκησης και την αναγέννηση του. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των τριών φίλων του Παμίσου, η ομάδα τους "θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει μια όλο και μεγαλύτερη μερίδα αδρανοποιημένων - ανενεργών Νησιωτών - Παμισιωτών με τα αθλητικά πράγματα και να τους φέρει πιο κοντά στο σύλλογο. Με προοπτική να δημιουργηθεί, παρά τις δυσμενείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες το κατάλληλο περιβάλλον και οι προϋποθέσεις εκείνες, για να αλλάξει η ομάδα σελίδα, αυτό μάλιστα ως ιστορική ανάγκη".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της "Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την αναγέννηση του ΓΠΣ Πάμισος" αναφέρει: 

«Σημειώνεται ότι η όλη προσπάθεια απευθύνεται προς όλους τους ενδιαφερόμενους που τους συγκινεί η ιδέα και η πρόβλεψη, όπως  αναφέρεται στο άρθρο 2 του καταστατικού ίδρυσης του Γ.Π.Σ. Πάμισος Μεσσήνης από το 1929, δηλαδή "Η σωματική, πνευματική, ψυχολογική και κοινωνική  ισόρροπη, σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη της νεολαίας της πόλης".

Στο αγκάλιασμα αυτό δεν περισσεύει κανένας, μιας και είναι γνωστό: «Πως κάθε παραπάνω κλαράκι κάνει το δεμάτι πιο δυνατό».

Επιπλέον δεν πρέπει να υπάρχει σε κανέναν δεύτερη σκέψη για τυχόν ύπαρξη ξένων με τον αθλητισμό και τη νεολαία κινήτρων όπως για παράδειγμα κομματικών σκούφων, ιδεολογιών ή ιδεοληψιών ή άλλων εντυπώσεων, οι οποίες μπορεί να είναι σεβαστές αλλά έξω και πέρα από το χώρο της πρωτοβουλίας για τον Γ.Π.Σ. Πάμισο  και κατ΄ επέκταση από τη λειτουργία της ομάδας.

Φιλοσοφία μας είναι το το ευ αγωνίζεσθαι και στόχος μας η ανάδειξη του ντόπιου ταλέντου, για το οποίο η Ιστορία δείχνει ότι είναι μπόλικο, παραμένει όμως αναξιοποίητο από λαθεμένες επιλογές, τις οποίες έχουμε την πρόθεση να διορθώσουμε. Φάρος στις επιλογές μας  είναι η Ακαδημία Παμίσου την οποία συγχαίρουμε και η οποία επιτελεί σημαντικό έργο το οποίο πρέπει να στηριχθεί και να δυναμώσει περαιτέρω. Η ανάπτυξη του Συλλόγου μας θα στηριχθεί στον αμοιβαίο σεβασμό και στήριξη με τα άλλα αθλητικά σωματεία του Δήμου Μεσσήνης και επέκεινα.

Σχεδιάζεται να υπάρξουν συνέργειες με το Δήμο καθώς και  αλληλεγγύη  στη δράση με όλες τις Κοινότητες,  Συλλόγους - Σωματεία και Κοινωνικά δίκτυα  της πόλης και ευρύτερα (Για θέματα λ.χ. Εθελοντισμού, Αρωγής και Στήριξης Ευπαθών Ομάδων, Πολιτιστικά και Παράδοσης, Περιβάλλοντος, Οδικής Ασφάλειας που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Νέους και οικοδομούν την προσωπικότητα τους).

Η λειτουργία της ομάδας θα στηριχθεί σε φανερούς οικονομικούς πόρους δηλαδή:

• Την ετήσια συνδρομή των μελών

• Την καθοριζόμενη εισφορά των μελών της Διοίκησης

• Τα εισιτήρια

• Τις τυχόν χορηγίες και δωρεές

Πάντα τηρώντας τα λογιστικά πρότυπα που ορίζει ο νόμος για λόγους διαφάνειας και προστασίας υπολήψεων".

Διοικητική λειτουργία - επικοινωνία

"Σεβασμός:

 • Στη συλλογική δράση όπως προβλέπεται από το καταστατικό

 •  Στις θεσμικές διαδικασίες, τις οποίες  θα διακρίνει διαφάνεια στο μέγιστο βαθμό

Η διοίκηση θα υποβοηθείται στο έργο της με τη συγκρότηση κατά περίπτωση επιτροπών και ομάδων εργασίας.

Οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται κατά πλειοψηφία θα είναι δεσμευτικές και θέση του Συλλόγου.

Τυχόν θέσεις ανακοινώσεις ιδιωτικής προέλευσης για τη συλλογική δράση δεν επιτρέπονται.

Το σωματείο θα ενημερώνει υπεύθυνα και με σοβαρότητα τα Μ.Μ.Ε. τηρώντας την αρχή των ίσων αποστάσεων . 

Σε αδρές γραμμές αυτές είναι οι πρώτες ενδεικτικά προτεραιότητες και θα επακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες και νέα στη συνέχεια.

Κλείνοντας απευθύνουμε μια ανοιχτή πρόκληση  - πρόσκληση προς όλους τους συμπολίτες μας  να αφήσουν την αδράνεια και το βόλεμα του καναπέ και να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία αυτή, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχέστερα το εγχείρημα. Θυμίζουμε ότι οραμά μας είναι ένας πανίσχυρος Πάμισος που θα εμπνέει σεβασμό, θα προβάλλει την Μεσσήνη και τους ανθρώπους της και θα πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα .

Ελάτε λοιπόν μαζί μας για:

• Να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στους άλλους, τη δύναμη των πολλών στην πράξη .

• Να καμαρώνουμε τους Νέους μας να γυμνάζονται και αγωνίζονται γεμάτοι δύναμη και υγεία, σε προσεγμένους και καλοσυντηρημένους χώρους 

• Να ψυχαγωγούνται και ψυχαγωγούν,

• Να γεμίζουν την κερκίδα

• Να μοιράζουν και μοιράζονται αγωνιστικό πάθος για την άθληση και τη ζωή .

Ικανοποίηση χαρά και χαμόγελο μέσα από προσπάθεια για νίκη και επικράτηση, που όμως  δεν έρχεται πάντα στα πλαίσια του αθλητικού πνεύματος, του καλού και της κοινωνικοποίησης.

Λειτουργώντας εν τέλει καταλυτικά για την ωρίμανση των ανθρώπων και προσθετικά για την ποιότητα ζωής στην Μεσσήνη και τα περίχωρα.

 

Ελάτε μαζί μας για να γίνουμε πιο δυνατοί".