Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 15:14

ΑΙΑΝΤΑΣ: Θα πορευτεί με δικά του παιδιά και τη νέα σεζόν

Γράφτηκε από τον
ΑΙΑΝΤΑΣ: Θα πορευτεί με δικά του παιδιά και τη νέα σεζόν

 

 

Στα παιδιά που θα επιστρέψουν από τη Βέργα, όπου είχαν δοθεί ως δανεικοί, αλλά και στα υπόλοιπα από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό θα στηριχθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Αίας.

 

Η Καλαματιανή ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει το βάρος της στην αξιοποίηση των νεαρών παικτών που προέρχονται από τα τμήματα της ακαδημίας της. Βέβαια η ομάδα διαθέτει και κάποιους έμπειρους παίκτες οι οποίοι καθοδηγούν στον αγωνιστικό χώρο τους νεαρούς και τους βοηθούν με την εμπειρία τους να γίνουν καλύτεροι και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα υπάρχουν αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, αφού κάποιοι παίκτες θα φύγουν λόγω σπουδών και στη θέση τους θα προωθηθούν παίκτες οι οποίοι έπαιζαν στη Βέργα ως δανεικοί. 

Ο Αίας τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με τη Βέργα, η οποία ουσιαστικά λειτουργεί ως θυγατρική. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους νεαρούς παίκτες που ξεκινούν από τα τμήματα υποδομής του Αίαντα όταν φτάσουν σε ηλικία μεγαλύτερη να προωθηθούν στη Βέργα για να πάρουν εμπειρίες και να αναδείξουν το ταλέντο τους και στη συνέχεια να επιστρέψουν στην πρώτη ομάδα του Αίαντα.

Το δυναμικό των δύο ομάδων θα είναι διαφορετικό τη νέα σεζόν γιατί αρχικά, πολλά από τα παιδιά του Αίαντα έχουν περάσει σε σχολές και θα φύγουν για να σπουδάσουν. Ετσι θα συνεχιστεί και φέτος η διαδρομή για αρκετά παιδιά από το παιδικό του Αίαντα στη Βέργα και από εκεί στην πρώτη ομάδα του Αίαντα.

Ήδη γύρω στα 10 παιδιά από την παιδική ομάδα του Αίαντα θα προωθηθούν στη Βέργα, που τη νέα περίοδο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β' τοπικής, ώστε να πάρουν περισσότερες εμπειρίες. Παράλληλα από τη Βέργα θα φύγουν για τον Αίαντα 6 νεαροί παίκτες, οι οποίοι θα κληθούν να δείξουν το ταλέντο τους αγωνιζόμενοι σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ο Αίας θα συμμετάσχει και τη φετινή αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής, που χρόνο με το χρόνο γίνεται πιο ανταγωνιστικό.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση με έμπειρους παίκτες η διοίκηση του Αίαντα θα ασχοληθεί μόνο αν υπάρξει κάτι εξαιρετικό, που να συνάδει με την φιλοσοφία της ομάδας.

Στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου θα ξεκινήσουν ο Αίας και η Βέργα την προετοιμασία τους για την ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει η ακριβής ημερομηνία έναρξης.

Προτάσεις για δύο παίκτες 

Την επιθυμία να εντάξουν στο δυναμικό τους, δύο ποδοσφαιριστές του Αίαντα έχουν εκφράσει η Καλαμάτα και ο Τσικλητήρας Πύλου. Ο λόγος για τον 16χρονο τερματοφύλακα Δημήτρη Τσιγάρο και τον 18χρονο μεσοεπιθετικό Ορέστη Αντεμάϊ, οι οποίοι αγωνίστηκαν και στη μικτή νέων της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Σήμερα η λήξη της σεζόν

Σήμερα θα ολοκληρωθεί και επίσημα η αγωνιστική περίοδο για τα τμήματα υποδομής της ακαδημία του Αίαντα.

Η συγκέντρωση για την ερχόμενη αγωνιστική χρονιά είναι για τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, αλλά η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί αργότερα.