Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2016 13:59

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: Ο τίτλος στην Υαλοτεχνική, 2-1 στον τελικό τους Μηχανικούς

Γράφτηκε από τον

 

Το δεύτερο τίτλο της στο πρωτάθλημα εργαζομένων κατέκτησε την Τετάρτη το βράδυ η Υαλοτεχνική που επικράτησε στον τελικό των Μηχανικών με 2-1.

Ηταν ένας αμφίρροπος τελικός που διεξήχθη υπό την παρουσία αρκετών θεατών στο "Π. Μπαχράμης" και κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η ομάδα του Παναγιώτη Βασιλόπουλου ήταν πιο ουσιαστική, προηγήθηκε με 2-0 και στη συνέχεια παρά τη μείωση του σκορ από τους Μηχανικούς, πήρε την νίκη και το κύπελλο του πρωταθλητή.

Ετσι επέστρεψε στην κορυφή μετά από τρία χρόνια, μιας και το 2013 είχε πάρει τον πρώτο της τίτλο κερδίζοντας στον τελικό τους Εργολάβους με 2-0.

Ο τελικός έγινε παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και του προέδρου του αθλητικού φορέα Νίκου Μπασακίδη, ενώ παραβρέθηκε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τάσος Μητρόπουλος, ο οποίος ήταν μέλος της Υαλοτεχνικής στον πρώτο της τίτλο!

Το αγωνιστικό κομμάτι

Στο 10' ο Νίκας με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία και "έγραψε" το 1-0. Στο 18' παράλληλη πάσα του Γ. Γιαννόπουλου στο Λουμάκη αυτός ελίχθηκε λίγο έξω από την περιοχή αποφεύγοντας δύο αντιπάλους και με σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και άουτ. Στο 25' ο Γρηγορόπουλος με μακρινό σουτ σχεδόν από το κέντρο έστειλε την μπάλα στο δεξί "Γ" της εστίας του Γεωργουλάκου και με αυτό το γκολ, που ήταν από τα καλύτερα του φετινού πρωταθλήματος σημείωσε το 2-0. Στο 29' ο Γ. Γιαννόπουλος μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε φάτσα με τον Κουτίβα, αλλά αντί για σουτ έδωσε την μπάλα δίπλα του στον Λουμάκη, ο οποίος με πλασέ σε κενή εστία μείωσε σε 2-1.

Στο 31' το καλοχτυπημένο φάουλ του Λουμάκη απέκρουσε σωτήρια ο Κουτίβας. Στο 65' μεγάλη ευκαιρία για το 3-1 έχασε η Υαλοτεχνική όταν ο Νικάς μπήκε στην περιοχή σούταρε, ο Γεωργουλάκος απέκρουσε και στην επαναφορά το σουτ του Ι. Αθανασόπουλου έφυγε μόλις άουτ.

Στο επόμενο λεπτό εξ' επαφής σουτ του Ξενάκη απέκρουσε σωτήρια ο Κουτίβας. Στο 69' ο Ηρακλής επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Κουτίβα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Ενα λεπτό πριν το τέλος του ματς, παραλίγο να έχουμε την ισοφάριση από τους Μηχανικούς. Ο Λουμάκης έκανε το πλασέ για να αποκρούσει ο Κουτίβας και στην επαναφορά ο Ξενάκης επιχείρησε το ψηλοκρεμαστό σουτ όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Γιώργος Μπλάνας με βοηθούς διαιτητές τους Σταύρο Λάμια, Αποστόλη Καύκα, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Νίκος Γκούμας.

ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΗ (Νικήτας Παπανικολόπουλος): Κουτίβας, Μ. Γιαννακόπουλος, Λύγουρης, Τσίρμπας, Κορδελάκος, Τρικουράκης, Μπαρμπίτσας (60' Σκληρής), 

Ι. Αθανασόπουλος, Γρηγορόπουλος, Νικάς, Τσιγαρίδης (50' Γιακουμής).

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (Παναγιώτης Βεργινάδης): Γεωργουλάκος (80' Αλευράς), Σακκάς (41' Πλάγος), Νταγιόπουλος, Ξενάκης, Μπλέτσας, Ηρακλής, Παπακωνσταντίνου, Λουμάκης, Μαρινάκης (80' Αθανασάκης), Γ. Γιαννόπουλος, Βρυώνης. 

Δύο βραβεύσεις στο ημίχρονο

Στο ημίχρονο του τελικού έγιναν δύο βραβεύσεις από τον κ. Νίκα. Βραβεύτηκε το 9ο Σύνταγμα Πεζικού για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα και την πλακέτα πήρε ο υποδιοικητής αντισυνταγματάρχης Δημήτρης Λυμπερέας.

Επίσης βραβεύτηκε ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Φράγκος για την πολύχρονη παρουσία του στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μαζικού αθλητισμού και για το ήθος του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Νίκας στην ομιλία του είπε πως στόχος είναι το Πάσχα του 2017 να έχουν παραδοθεί τρεις χώροι άθλησης (Λέικα, Σφαγεία και Παλιάμπελα) και πως μέσα στον Ιούλιο θα γίνουν οι εργασίες για αλλαγή του πανιού της Τέντας.