Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2016 17:17

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Στράτος

Γράφτηκε από τον

Ο Γιώργος Στράτος είναι ο νέος πρόεδρος της Super League. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών που έλαβαν χώρα στο σημερινό τακτικό διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, αφού είχε περατωθεί η θητεία του Γιώργου Μποροβήλου, ο οποίος είχε αναλάβει την προεδρία του συνεταιρισμού τον Νοέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Super League, ο κ. Στράτος εξελέγη ομόφωνα στη θέση του προέδρου. Αναπληρωτής πρόεδρος θα είναι ο Χρήστος Δάρας, ο οποίος δεν εξελέγη ομόφωνα, καθώς στην εκλογή του ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα ψήφισαν «λευκό».

Η σχετική ανακοίνωση της Super League έχει ως εξής:

«Ανακοινώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης κ. Γιώργος Στράτος εξελέγη ομοφώνως νέος πρόεδρος της Super League, μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2016.

Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο πρόεδρος του Πανιωνίου κ. Χρήστος Δάρας».

Ο Γιώργος Στράτος είναι 55 ετών, νομικός, ο οποίος εδώ και επτά μήνες εκτελεί καθήκοντα αντιπροέδρου στην Ξάνθη. Για μια εξαετία (2002-2008) διετέλεσε αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, όταν τα «ηνία» της ΠΑΕ είχε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Έχει διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ενώ εκπροσωπούσε τον Παναθηναϊκό στην ΕΠΑΕ και στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της Super League.

Στις πρώτες δηλώσεις μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες για τη τιμή που μας έκαναν να μας εκλέξουν στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι. Χρησιμοποιώ τον πρώτο πληθυντικό γιατί αυτή η τιμή αφορά όλα την ποδοσφαιρική οικογένεια της Ξάνθης με πρώτο και καλύτερο τον κ.Πανόπουλο. Αφορά τον πρόεδρό μας, κ. Πιαλογλου, όλο το Δ.Σ. της ομάδας και όλους τους εργαζόμενους. Ακόμη κι εκείνους που δεν είναι μαζί μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μποροβήλο γιατί προσπάθησε πολύ και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες. Μέλημά μας είναι, με γνώμονες τη λογική, την πραότητα, τη χαρά, αλλά και τη συνθετική ικανότητα, γιατί μπορεί να είμαστε αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά είμαστε και συνέταιροι, θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με την κοινωνία μας και την καθημερινότητα του Έλληνα φιλάθλου. Στην προσπάθεια αυτή και εσείς οι δημοσιογράφοι και όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν δεν είναι απλώς καλοδεχούμενοι αλλά απαραίτητοι».