Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2016 15:11

Αν έχει και την τύχη του… πρωτάρη

Γράφτηκε από τον

Ο Τσικλητήρας Πύλου είναι η μοναδική ομάδα του νομού που θα περάσει τη νέα σεζόν τα μεσσηνιακά σύνορα. Οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Μεσσηνίας ετοιμάζονται για την παρθενική συμμετοχή της ιστορίας τους στη Γ' εθνική.

Το νέο πρωτάθλημα ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου με τις ομάδες να είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους. Οι πρωταθλητές των ομίλων θα πάρουν την άνοδο στη Β' εθνική, ενώ στα τοπικά πρωταθλήματα θα επιστρέψουν δύο ομάδες από κάθε όμιλο.
Αυτό είναι και το πιο σημαντικό νέο για τον Τσικλητήρα από την προκήρυξη που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η ΕΠΟ. Διότι για κάθε νεοφώτιστο σύλλογο βασικό μέλημα είναι να ανανεώσει τη θητεία του στην κατηγορία.  Αλλιώς λοιπόν είναι να ξεκινάς τη σεζόν γνωρίζοντας ότι υποβιβάζονται πέντε ομάδες και αλλιώς δύο ομάδες. Για παράδειγμα η "Μαύρη Θύελλα" ήπιε φέτος το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού, τερματίζοντας πέμπτη από το τέλος. Ο Τσικλητήρας βέβαια στερείται εμπειρίας, αλλά έχει ενθουσιασμό και όρεξη ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Γ' εθνικής. Αν έχει και την τύχη του ...πρωτάρη, τότε στο τέλος της επόμενης σεζόν θα πανηγυρίζει την παραμονή.
Στα θετικά για το μοναδικό εκπρόσωπο της Μεσσηνίας στις εθνικές κατηγορίες, είναι ότι διατηρεί το βασικό κορμό παικτών, αλλά και την ίδια συνταγή στον πάγκο. Οι Μπίζος, Μπαστακός, Κυριαζόπουλος, Γραμματικόπουλος, Χοτζάι, Μικελάτος και Τσάτσος θα συνεχίσουν στην Πύλο, όπως και οι προπονητές Νίκος Κακαλέτρης και Κώστας Παλαμάρας.
Εντός των ημερών θα ξεκαθαρίσουν και οι υπόλοιπες περιπτώσεις από το υπάρχον ρόστερ.
Μεταγραφικά, η αρχή ήταν εντυπωσιακή (Κερμενίδης) και έπεται ανάλογη συνέχεια, κάνοντας τους φίλους του να αισιοδοξούν ενόψει Γ' εθνικής.