Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2016 23:21

Εκτός Ευρώπης η ΑΕΚ, η Σεντ Ετιέν 1-0 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ

Γράφτηκε από τον

Περήφανο αντίο για την ΑΕΚ… Οι «κιτρινόμαυροι» πάλεψαν, το ζήτησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Περίπου 40.000 θεατές συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη (4/8) μέσα στο κατακαλόκαιρο στο ΟΑΚΑ για το 200ό ευρωπαϊκό ματς της ομάδας τους, όμως η πιο ουσιαστική Σεντ Ετιέν επικράτησε 1-0 και πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Η επιστροφή της Ένωσης στις διοργανώσεις της «Γηραιάς Ηπείρου» άφησε γλυκόπικρη γεύση στους φιλάθλους, οι οποίοι τη χειροκρότησαν στο φινάλε του αγώνα. Η απουσία του Γιάκομπ Γιόχανσον δεν στοίχισε ιδιαίτερα στην ΑΕΚ, αφού το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και οι καλές στιγμές κοντά στις δύο εστίες ελάχιστες. Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων αποδείχθηκε σε δύο φάσεις: στο 22ο λεπτό η Σεντ Ετιέν άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Ρόμπερτ Μπέριτς, ενώ στο 37ο η κεφαλιά του αμαρκάριστου Έλντερ Μπαρμπόσα πέρασε λίγο άουτ.

Ο τραυματισμός του Μπριάν Νταμπό δεν επηρέασε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήγαν το ματς εκεί που ήθελαν, διαφύλαξαν με άνεση το προβάδισμα και δεν επέτρεψαν στους Ενωσίτες να πατήσουν περιοχή. Ένα δυνατό σουτ του προερχόμενου από τον πάγκο Βαγγέλη Πλατέλλα στο 81’ και μία κεφαλιά του Δημήτρη Κολοβέτσιου δύο λεπτά αργότερα άγχωσαν κάπως τον Στεφάν Ρουφιέρ, ωστόσο βάσει εικόνας τίποτα δεν φανέρωνε ότι οι «στεφανουά» θα επιδείξουν τάσεις αυτοχειρίας.

 

Το ζεστό χειροκρότημα από περίπου 40.000 θεατές στο φινάλε αποτελεί την καλύτερη παρηγοριά για τον Τιμούρ Κετσπάγια και τους παίκτες του, ενώ η εμφάνιση του πρώτου αγώνα άφησε πολλές υποσχέσεις για τη σεζόν που μόλις άρχισε.

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Σιμόες (67’ Αλμέιδα), Μπαρμπόσα (61’ Αραβίδης), Μάνταλος, Βάργκας (53’ Πλατέλλας), Μπακασέτας.

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ (Κριστόφ Ζαλτιέ): Ρουφιέ, Τεοφίλ-Κατρίν, Περέν, Φλορεντέν Πογκμπά, Πολομά, Λεμουάν (79’ Μονέ-Πακέ), Σέλνες, Νταμπό (31’ Παζό), Αμουμά (84’ Ρου), Τανάν, Μπέριτς.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR