Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2016 22:13

Πρέσβης στη Στοκχόλμη ο Παναθηναϊκός (0-2)!

Γράφτηκε από τον

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε… Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε σοβαρός στον αγωνιστικό χώρο της «Tele2 Arena» το βράδυ της Πέμπτης (4/8), «χτύπησε» όταν χρειάστηκε και ζευγαρώνοντας τις νίκες του επί της ΑΪΚ Στοκχόλμης, αυτή τη φορά με 2-0, πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Υπό το βλέμμα 15.175 θεατών, εκ των οποίων περίπου 500 υποστηρικτές των «πρασίνων», οι παίκτες του Αντρέα Στραματσιόνι εφάρμοσαν πιστά το 3-5-2 στον επαναληπτικό. Η ανετοιμότητα του Νίκλας Χουλτ έδωσε στον Μουμπάρακ Γουακάσο περισσότερες αρμοδιότητες, αφού κλήθηκε να καλύψει μεγαλύτερο μέρος της αριστερής πτέρυγας συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα.

Η ΑΪΚ είχε την, ανούσια, υπεροχή στα πρώτα λεπτά, πολύ σύντομα όμως, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε την κατάσταση στον χώρο του κέντρου και έφερε την αναμέτρηση στα μέτρα του. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς πολλές συγκινήσεις, εν αντιθέσει με το δεύτερο που άρχισε με γκολ από τη… σέντρα. Ο θετικότατος Ρόμπιν Λουντ έδωσε στον Μάρκους Μπεργκ, εκείνος βρήκε με κάθετη τον Βίκτορ Ιμπάρμπο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ με σουτ στην κίνηση.

Έκτοτε, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο και δύο ακόμα «χρυσές» ευκαιρίες για να σκοράρει ξανά, προτού οι φιλότιμοι αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων γηπεδούχοι σημαδέψουν το δοκάρι του Λουκ Στιλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ισιζάκι στο 66ο λεπτό. Ο Στραματσιόνι προέβη στις απαιτούμενες αλλαγές (έβγαλε τον κουρασμένο και «κιτρινισμένο» Κριστιάν Λεντέσμα και τον Ιμπάρμπο, βάζοντας Νάνο και Σεμπάστιαν Λέτο). Λίγο αργότερα (73ο λεπτό), έπειτα από λάθος στην άμυνα της ΑΪΚ και πίεση ψηλά, ο Γουακάσο «έκοψε» ιδανικά για τον Μπεργκ κι εκείνος άνοιξε λογαριασμό με τις αντίπαλες εστίες, κλειδώνοντας τη νίκη των «πρασίνων». Ως εκ τούτου, συνεχίστηκε η παράδοση του Παναθηναϊκού με σουηδικές ομάδες (4 νίκες – 2 ισοπαλίες) και μετά από αρκετά χρόνια, οι φίλοι του έχουν λόγους για να χαμογελούν συγκρατημένα.

AΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ (Ρίκαρντ Νόρλινγκ): Κάργκρεν, Κάρλσον, Χόιβελντ, Γιόχανσον, Οφόρι, Αφάνε (64’ Άβντιτς), Χάουκσον, Σάντγκρεν, Μπλόμπεργκ (64’ Γιασίν), Ισιζάκι (79’ Σαλέτρος), Μαρκάνεν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσιόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβάνοφ, Γουακάσο, Λεντέσμα (68’ Νάνο), Ζέκα, Λουντ (84’ Βιγιαφάνιεζ), Ιμπάρμπο (70’ Λέτο), Μπεργκ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR