Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2016 22:09

Πάλεψε αλλά αποκλείστηκε ο ΠΑΣ (1-2)

Γράφτηκε από τον

Όλα τα ωραία τελειώνουν κάποια στιγμή και για τον ΠΑΣ Γιάννινα το φινάλε στο πρώτο του ευρωπαϊκό ταξίδι γράφτηκε το βράδυ της Πέμπτης (4/8) στο Περιστέρι κόντρα στην Άλκαμααρ. Οι Ηπειρώτες παρουσιάστηκαν και στο δεύτερο παιχνίδια για τον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκα αξιοπρεπέστατοι, κοίταξαν ξανά τους Ολλανδούς στα μάτια, αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν ξανά εμφανής με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 1-2 και να αποκλειστούν.

 

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι παίκτες του μπήκαν δυνατά, προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να βρουν τους κενούς χώρους και μόλις στο 9' ο Κόντε με κεφαλιά έκανε το 1-0 από σέντρα του Ναδάλες.

 

Με αυτό τον τρόπο οι Ηπειρώτες ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και έτσι επέλεξαν στη συνέχεια να οπισθοχωρήσουν. Έδωσαν την μπάλα στην Άλκμααρ, μαζεύτηκαν στο δικό τους μισό και περίμεναν στοχεύοντας στο να βγάλουν αντεπιθέσεις.

 

Ωστόσο, αυτό δεν λειτούργησε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι Ολλανδοί βρήκαν τρόπους να βγουν στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ και τελικά τον τιμώρησαν. Χτύπησαν δύο φορές από την πλευρά του Ναδάλες με τον Μιχαήλ να μην κλείνει σωστά και τελικά να γίνεται η ανατροπή.

 

Στο 29' ο Γιάχανμπακς μπήκε από δεξιά στην περιοχή έκανε παράλληλο γύρισμα και ο Σόουζα προ κενής εστίας ισοφάρισε σε 1-1. Μέχρι να συνέλθουν οι γηπεδούχοι είχε γίνει και το 1-2 με τον Λούκασεν να μπαίνει ξανά από δεξιά στην περιοχή και να εκτελεί αμαρκάριστος τον Πασχαλάκη στην κλειστή του γωνία.

 

 

Αναγκασμένος να βγει μπροστά και να παίξει τα ρέστα του ήταν στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Προσπάθησε να διατηρήσει και την αμυντική ισορροπία του βλέποντας ότι οι Ολλανδοί ήταν εξαιρετικοί στις αντεπιθέσεις, αλλά πήρε μέτρα στο γήπεδο και έψαξε για την ισοφάριση.

 

Ο Πετράκης προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του έβαλε τον Μαμπουλού στη θέση του Γιάκου γνωρίζοντας ότι με την ποιότητά του μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα. Αυτό φάνηκε μόλις στο 56', όταν ο 26χρονος συνδυάστηκε καλά με τον Ακόστα και το σουτ του έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

 

Στο 60' χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για να μπει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης ο ΠΑΣ με τον Ροσέτ να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Μιχαήλ και εννιά λεπτά μετά ήταν η σειρά του Πασχαλάκη να δείξει την ποιότητά του σε σουτ του Φαν Όφερεεμ.

 

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε εντελώς κι επί της ουσίας οι δύο ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με το αποτέλεσμα και να μην είναι διατεθειμένες να ξοδέψουν περισσότερη ενέργεια. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν σε 2-3 φάσεις να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά δεν το κατάφεραν.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ (Αυστρία), βοηθοί του οι Μαξιμίλιαν Κόλμπιτς (Αυστρία) και Ρόναλντ Ρίντερ (Αυστρία), ενώ τέταρτος ο Ρένε Άισνερ (Αυστρία).

 

Κίτρινες: 28' Κοζορώνης, 60' Μπέριος, 62' Λίλα - 45'+2 Φαν Όφερεεμ

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Τζημόπουλος (46' Σκόνδρας), Μπέριος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ναδάλες, Λίλα, Κοζορώνης (78' Δώνης), Ακόστα, Γιάκος (51' Μαμπουλού), Κόντε.

 

ΑΛΚΜΑΑΡ (Γιον φαν ντεν Μπρομ): Ροσέτ, Φαν Έιντεν, Χαπς, Γιάχανμπακς, Φαν Όφερεεμ (71' Τιλ), Βέρχοστ, Χένρικσεν, Σόουζα (79' Γκαρσία), Λούκασεν, Βόιτενς.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR