Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2016 19:35

Παρουσίασε Μπέντο ο Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον

Ο Μάρκο Σίλβα είχε συμβολή στη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Πάουλο Μπέντο, καθώς του μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον σύλλογο. Αυτό, τουλάχιστον, αποκάλυψε ο νέος τεχνικός των «ερυθρολεύκων», κατά την παρουσίασή του το απόγευμα της Πέμπτης (11/8). Ο Μπέντο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πλάνο του, στην Αρούκα, στην απόκτηση του Αντρέ Μάρτινς και στις μεταγραφές.

Αρχικά, ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού είπε: «Καλησπέρα από την πλευρά μου. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και την διοίκηση για την εμπιστοσύνη. Είμαι χαρούμενος. Ευτυχισμένος που ήρθα σε ήρθα σε τόσο μεγάλο σύλλογο με ιστορία που καταφέρνει τόσο μεγάλα πράγματα και θέλει να συνεχίσει έτσι στο μέλλον. Ο μεγάλος στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα, τους παίκτες και τον κόσμο για να κατακτάμε σημαντικά πράγματα και για το μεγαλείο του συλλόγου».

Αναφορικά με το πλάνο του σχολίασε: «Ευχαριστώ πολύ. Δεν υπάρχει άλλος στόχος από το να κερδίζουμε. Αυτός ο σύλλογος είναι για νίκες. Να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα, να γνωρίσω τους παίκτες γιατί απομένει μία εβδομάδα για την Ευρώπη. Μετά ξεκινάει το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε λίγο χρόνο να ετοιμαστούμε. Πρέπει να γνωρίσω την ομάδα, να προσαρμοστώ γρήγορα και να πάμε στην συνέχεια για να πετύχουμε νίκες».

Σχετικά με την Αρούκα επεσήμανε: «Έχουμε δει την Αρούκα σε ευρωπαϊκά της ματς. Δεν έχουμε προλάβει να την δούμε σε πορτογαλικό θεσμό. Από την άλλη είμαστε Ολυμπιακός. Μία μεγάλη ομάδα. Παρότι είμαστε το φαβορί δεν θα δεχθούμε ότι η πρόκριση αυτή θα είναι εύκολη ή ότι θα περάσουμε εάν δεν παίξουμε καλά.

Να σεβαστούμε την Αρούκα. Να συνειδητοποιήσουμε πως η πρόκριση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Προερχόμαστε από αποκλεισμό. Δεν έχουμε κερδίσει κανένα παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι».

Όσον αφορά στις μεταγραφές και αν μίλησε με τον Μάρκο Σίλβα ο Μπέντο εξήγησε: «Καταρχήν έχω μόνο μία εβδομάδα μπροστά μου. Να μην χάσουμε την ηρεμία και την ψυχραιμία. Να δούμε την ομάδα, να την αναλύσουμε και μετά να δούμε τι χρειάζεται. Είναι θέματα που συζητιούνται εσωτερικά και θα γίνουν όταν πρέπει.

Ναι μίλησα με τον Σίλβα. Είναι ένας από τους προπονητές που έχουν δουλέψει εδώ. Πρωταθλητής σε δύσκολη χρονιά. Ζήτησα την γνώμη του. Άκουσα πολύ καλά λόγια και συστάσεις για την οργάνωση του κλαμπ. Πήρα τις πολύ καλές πληροφορίες για να έρθω στην Αθήνα.

Γνωρίζω την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό όπως και σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Την έχω νιώσει στην εθνική Πορτογαλίας και σε άλλες ομάδες. Ξέρω την πίεση σε σύλλογο με ιστορία με τίτλους που έχει πάρει με την αξία του. Γι' αυτό έχω έρθει εδώ με τους συνεργάτες μου. Για να είμαι πρώτος. Πάντα δουλεύεις με πίεση και στόχο να είσαι στην καλύτερη θέση. Είμαι έτοιμος να δουλέψω και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Αναφερόμενος στην απόκτηση του Μάρτινς τόνισε: «Είναι ένας παίκτης που γνωρίζει καλά. Ξέρει τις ανάγκες. Είναι πολύ καλός σε θέματα τακτικής. Μπορεί να μας βοηθήσει και αμυντικά και σε άλλους τομείς. Μας ταίριαζε και γι' αυτό είμαστε χαρούμενοι που τον αποκτήσαμε».

Για τη φιλοσοφία του υπογράμμισε: «Το στυλ που σκέφτομαι για τον Ολυμπιακό είναι κοντά στο περσινό. Ανάλογα με τα ματς βέβαια θα προσαρμοζόμαστε. Σκέφτομαι επιθετικό παιχνίδι με συλλογική προσπάθεια, μεγάλο ρυθμό επιθέσεων και ανεβάσματα».

Τέλος, σχετικά με τους στόχους του εξήγησε: «Σε όλους τους συλλόγους που δούλεψα υπήρχαν στόχοι. Έτσι και εδώ. Ότι ο Ολυμπιακός κατακτά πρωταθλήματα και αυτός συνεχίζει να είναι ο στόχος. Να κατακτά τους εγχώριους τίτλους. Υπάρχουν και οι προσωπικοί στόχοι μέσα από την ομάδα. Γνωρίζω τις απαιτήσεις του συλλόγου και είμαι έτοιμος να δουλέψω».

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR