Κυριακή, 15 Σεπτέμβριος 2013 15:49

Με πάθος ο Μεσσηνιακός απέκλεισε την Κόρινθο (1-0)

Γράφτηκε από τον

Το γκολ του Γιάννη Χελά στο 32'  έκανε τη διαφορά στη σημερινή αναμέτρηση του Μεσσηνιακού με την Κόρινθο στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος". Οι Καλαματιανοί παρουσία 250 φιλάθλων (30 από την Κόρινθο) νίκησαν 1-0 και πήραν την πρόκριση για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου Γ' εθνικής (θα παίξουν εκτός με Εθνικό Σαγέικων), αλλά και ψυχολογία για την προσεχή πρεμιέρα του πρωταθλήματος με το Μεσολόγγι.

Ο Μ.Γ.Σ είχε θέληση, πάθος, μαχητικότητα και αποδείχθηκε ουσιαστικός σ' ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Η ομάδα του Ισθμού είχε στο β' μέρος περισσότερη κατοχή της μπάλας, αλλά όχι τρόπο να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων.
Οι "πράσινοι" αφότου βρήκαν το γκολ στο πρώτο μέρος, κοίταξαν να κρατήσουν το προβάδισμα και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, ούτε όμως έκαναν και αυτοί αισθητά την παρουσία τους στα καρέ του Αρχοντάκη.
Ο Δημήτρης Τσάκωνας αντικατέστησε μάλιστα στο 60' τον θετικό Χελά με τον Κουκούτση για να θωρακίσει ακόμα περισσότερα τα μετόπισθεν, ενώ στο 78' βγήκε και ο Βιτάλι που έδωσε αρκετές μάχες στην επίθεση και μπήκε ο Σπανός, ώστε να υπάρχει ένας ακόμα παίκτης που θα αναχαιτίζει τις προσπάθειες της Κορίνθου.
Η ιστορική ομάδα είχε κάποιες καλές στιγμές, όχι όμως την μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Μεσσηνιακός ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του φάση. Ο Βιτάλι από δεξιά, τροφοδότησε τον Χελά, ο οποίος απέφυγε τον αντίπαλό του έκανε τη σέντρα - σουτ με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα.
Το 1-0 έδωσε ψυχολογία στους Καλαματιανούς, με τον Κυριακόπουλο να χρειάζεται να επέμβει για πρώτη φορά στο 42' όταν μπλόκαρε την μπάλα στο γυριστό σουτ του Σπυρόπουλου. Στο 44' ο Φίλης με φάουλ έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στην επανάληψη το παιχνίδι συνέχισε να έχει αργό ρυθμό και λίγες συγκινήσεις.
Στο 48' ο Αμπαδιωτάκης σούταρε, όμως ο Κυριακόπουλος ήταν σε σωστή θέση και μπλοκαρε, ενώ στο 50' ο Τσίτσι δοκίμασε το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 54' ο Βιτάλι ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά πλάσαρε χλιαρά πάνω στον Αρχοντάκη.
Ο γκολκίπερ της Κορίνθου μπλόκαρε την μπάλα και στο σουτ του Μπεγέτη στο 58'.
Στο 65' ο Τσουλάκος είδε το Βιτάλι δεξιά και αυτός πάσαρε στον κενό χώρο για τον Κουκούτση, αλλά τελευταία στιγμή ο Αρχοντάκης πρόλαβε και απομάκρυνε.
Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Μεσσηνιακός έδωσε χώρο στον αντίπαλό του, που δεν μπορούσε όμως να μπει στην περιοχή και έχει να επιδείξει μόνο ένα σουτ του Μανιάτη που πέρασε άουτ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ετσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γκοβέση από την Αρκαδία βρήκε τους "πράσινους" να πανηγυρίζουν την πρόκριση.
Να σημειωθεί ότι με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Κουρεντζής, Αργυρόπουλος, Τσουλάκος, Φίλης, Λούβρης και Σπυρόπουλος.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Νινιός, Μπαστακός, Κουρεντζής, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Χελάς (60' Κουκούτσης), Βιτάλι (78' Σπανός), Τσουλάκος, Δασκαλάκης (86' Μερκούρης).
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Ντερντιλής, Φίλης, Λούβρης (78' Καρβούνης), Τσορμπατζίδης, Σπυρόπουλος, Μανιάτης, Τσίτσι, Καφαντάρης, Κερμενίδης, Διαμαντόπουλος (70' Κουλός).