Τρίτη, 30 Αύγουστος 2016 16:51

Αλιβιζάτος στους έξι διωκόμενους: «Παραιτηθείτε...»

Γράφτηκε από τον

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην ΕΠΟ, με το νομικό της Ομοσπονδίας, Νίκο Αλιβιζάτο, να απαιτεί την παραίτηση των διωκόμενων για την υπόθεση της «κάρτας υγείας». Έγιναν ήδη οι πρώτες. Τζανόπουλος ο νέος αναπληρωτής πρόεδρος, Γαβριηλίδης β' αντιπρόεδρος.

Τα περιθώρια για τους υπόδικους της ΕΠΟ έχουν στενέψει για τα καλά. 

Ο συνταγματολόγος, Νίκος Αλιβιζάτος, ξεκαθάρισε στους έξι διωκόμενους ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να μείνουν στο αξίωμά τους, μετά τη στάση της Ομοσπονδίας να ματαιώσει τη σημερινή συνεδρίαση με τις διεθνείς ομοσπονδίες και τις ομάδες, αλλά και την κοινή γραμμή πλεύσης των FIFA-UEFA με την Κυβέρνηση.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος, ζήτησε την άμεση παραίτησή τους λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Με αυτές τις εξελίξεις, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παραιτηθείτε».

Από την πλευρά των διωκόμενων, δεν υπήρξε κάποια αντίδραση, με τον Γιώργο Καραμελίδη, ωστόσο. που είναι ένας από τους έξι έκπτωτους, απευθυνόμενος στον κ. Αλιβιζάτο να ρωτάει αν θα υπάρχει κάποια επίπτωση με την παραίτησή τους, με τον εν λόγω νομικό να τους ξεκαθαρίζει πως: «Φυσικά θα έχετε επιπτώσεις και στις Ενώσεις. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα για εσάς, η παραίτηση είναι ο μόνος δρόμος».

Ετσι, ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, ο Τζανόπουλος ορίστηκε αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ κι ο Γαβριηλίδης ορίστηκε β' αντιπρόεδρος (έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει χρέη προεδρεύοντα). Έχει παραιτηθεί ήδη ο κ. Τοπολιάτης (αναπληρωτής πρόεδρος) και ο Βαγγέλης Μαζαράκης (Β Αντιπρόεδρος). Επίσης, να τονίσουμε ότι ο Ιωάννης Παππάς ( πρόεδρος ΕΠΣ Θεσπρωτίας) θα κάθεται στην καρέκλα του γ' αντιπρόεδρου που είχε μείνει κενή, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Δημητρίου.

Οι κινήσεις του Γκιρτζίκη

Πλέον, αναμένεται να δούμε τι απόφαση θα πάρει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης.

Οι Προύντζος, Οικονομίδης και Καραμελίδης δεν έχουν ακόμη εκδηλώσει μέχρι στιγμής επίσημα πρόθεση παραίτησης από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. 

Kατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αλιβιζάτος ανέλυσε σε όλους τους παρευρισκόμενους διεξοδικά όλες τις νομικές παραμέτρους πάνω στο θέμα, ενώ ο Γιώργος Γκιρτζίκης ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στους Γαβριηλίδη, Παπά και Τζανόπουλο στο νέο τους έργο, με την πίστη ότι όλα θα πάνε καλά.

Στο κομμάτι της δεοντολογίας και σ΄αυτά που είχε ζητήσει ο Κοντονής, η ΕΠΟ αυτό που λέει είναι ότι θα αλλάξει η σύνθεση των επιτροπών σε τριμελής και πως αυτή θα επανέλθει στο καθεστώς που ήταν πριν την 1η Αυγούστου, κάτι που είχε ζητήσει ο υφυπουργός αθλητισμού. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη του πρωταθλήματος.

Πηγή: gazzetta.gr