Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016 20:20

Κοντονής: "Όλοι εργαζόμαστε για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτέμβρη"

Γράφτηκε από τον

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Super League υποστήριξε πως όλα δείχνουν έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτέμβρη.

Αισιόδοξος για έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτέμβρη εμφανίστηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης με τους εκπροσώπους της Super League.

Ο Υφυπουργός άφησε όμως και ένα... μικρό παραθυράκι ανοιχτό ώστε και να μην αρθεί η απόφαση του για αναβολή ενώ προανήγγειλε την άφιξη των ανθρώπων της FΙFA άμεσα για να συζητήσουν με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ.

Χαρακτηριστικά είπε:

"Το αίτημα των ομάδων της Λίγκα ήταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10. Ήδη η ΕΠΟ έχει συμμορφωθεί των δικαστών και της σύνθεσης τους. Συμμορφώθηκε τόσο ως προς τις επιταγές του νόμου όσο και προς τα όσα η FIFA έχει υποδείξει.

Το δεύτερο που θέλω να σας αναφέρω είναι ότι λάβαμε μια επιστολή της FIFA που έχει αποστείλει έγγραφο στην ΕΠΟ ότι είναι στην διάθεση των φορέων για να επανέλθει άμεσα και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για το θέμα της διαιτησίας. Σε αυτή τονίζει μάλιστα ότι η διαιτησία μπορεί να οδηγήσει στη γενική ένταση και στην βία.

Συμφωνήσαμε σήμερα με την Super League να αποταθούμε στην FIFA, κυρίως η Super League και να ζητήσει να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την UEFA και την ΕΠΟ η οποία αναβλήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ. Όλοι εργαζόμαστε για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 του Σεπτέμβρη".

Θα αρχίσει το πρωτάθλημα αν δεν έρθει η FIFA;

"Όχι δεν κάνουμε τέτοιες προσεγγίσεις, εργαζόμαστε για να ξεκινήσει. Όσο δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα παραμένει και η κυβέρνηση είναι εδώ για να λύνει τα προβλήματα".

Πηγή: sport24.gr