Δευτέρα, 05 Σεπτέμβριος 2016 15:33

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 2-0: Δίκαιη πρόκριση στους "16"

Γράφτηκε από τον

 

 

 

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Πανθουριακός επιβλήθηκε με 2-0 του Μιλτιάδη το Σάββατο στο γήπεδο Ασπροχώματος και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε το εισιτήριο για τη γ' φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Ηταν μία δίκαιη νίκη για την ομάδα της Θουρίας που υπερείχε στο μεγαλύτερο διάστημα τη συνάντηση και έβγαλε αρκετές φάσεις. Η φάση πάντως που έκρινε τον αγώνα έγινε στο 42' όταν ο Καραγιάννης άνοιξε το σκορ με πέναλτι και στην ίδια φάση αποβλήθηκε ο Στρατής του Μιλτιάδη. Με 10 παίκτες οι "μελανόλευκοι" δεν μπορούσαν να ελπίζουν σε τίποτα και απλά στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γ. Αργυρόπουλου έβαλε άλλο ένα γκολ με τον δαιμόνιο Μουστάκα. 

Πάντως ο Μιλτιάδης τηρουμένων των αναλογιών τα πήγε καλά, έδειξε πως θα είναι δυνατή ομάδα στην Α' τοπική, με παίκτες όπως οι Γεωργιόπουλος, Διαμαντόπουλος που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς και μόλις στο 1' ο Ντόκο σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Στρατή και να φεύγει κόρνερ. Στο 5' το διαγώνιο σουτ του Μουστάκα απέκρουσε ο Γιαννόπουλος και στο 6' ο Χελάς βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε, όμως ο Γιαννόπουλος του είπε "όχι". 

Η ομάδα όμως που έχασε την πιο κλασική ευκαιρία ήταν ο Μιλτιάδης στο 10'...

Ο Γεωργιόπουλος έκανε ατομική ενέργεια, έπαιξε το 1-2 με τον Παυλόγιαννη και πλάσαρε από το σημείο του πέναλτι, όμως ο Σταθάς έκανε φοβερή απόκρουση.

Στο 18' μετά από φάουλ του Πανταζή, ο Σεφεράσι έπιασε τη γυριστή κεφαλιά με τον Γιαννόπουλο να διώχνει σε κόρνερ. 

Μετά το 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και κράτησαν μπάλα, με τον Στυλιανόπουλο να προχωρά σε δύο γρήγορες αλλαγές (Σταθόπουλος και Μπαρσελό στις θέσεις Τσέρτου και Παυλόγιαννη).

Το 1-0 με πέναλτι Καραγιάννη στο 43' - Αποβλήθηκε ο Στρατής 

Στο 42' ο Πανταζής εκτέλεσε συρτά ένα φάουλ, ο Γιαννόπουλος απέκρουσε ασθενώς και ο Χελάς έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Στρατή να την αποκρούσει με το χέρι.

Αρχικά ο κ.Αλεξέας κατακύρωσε το γκολ, όμως ύστερα από υπόδειξη του βοηθού Ταβουλαρέα, έδωσε πέναλτι και κόκκινη στον αμυντικό του Μιλτιάδη.

Ηταν μια λανθασμένη απόφαση αφού σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει πλεονέκτημα, το γκολ μετρά και ο παίκτης που κάνει χέρι βλέπει κίτρινη κάρτα.

Οπως και να' χει ο Καραγιάννης από τα 11 βήματα σημάδεψε σωστά για το 1-0.

Στο 45' ο Γεωργιόπουλος έκανε επέλαση με τον Παντσιώτη να τον τραβά και να τον ρίχνει κάτω, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι και τον κ. Αλεξέα να σφυρίζει φάουλ στην αρχή της φάσης. Το φάουλ εκτέλεσε ο Καραμπότσος, όμως ο Σταθάς έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Δεύτερο γκολ με Μουστάκα

Στο β' μέρος το έργο των γηπεδούχων με παίκτη παραπάνω έγινε πιο εύκολο, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται προσπαθώντας να βγουν ανεπιτυχώς στην κόντρα. Στο 57' το διαγώνιο σουτ του Πανταζή δεν βρήκε για λίγο στόχο, ενώ στο 63' μετά από κόρνερ του Ντόκο και άστοχη έξοδο του Γιαννόπουλου (φώναξε για επιθετικό φάουλ), ο Μουστάκας με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Πέντε λεπτά αργότερα το μακρινό φαλτσαριστό σουτ του Μουστάκα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι και στο 76' ο Γιαννόπουλος έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Ντόκο.

Ο διαιτητής Αλεξέας ελέγχεται για τη φάση του 42', όπως και ο β' βοηθός Ταβουλαρέας. Καλά τα πήγε ο α' βοηθός Ρέκκας.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Παντσιώτης, Σεφεράσι, Καράμπελας, Μιγκάκης, Πανταζής (70' Κωνσταντόπουλος), Ντόκο (77' Μαργαρίτης), Καραγιάννης, Μουστάκας, Δασκαλάκης (67' Αντωναίος),Χελάς.

 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Γιαννόπουλος, Τσέρτος (32' Σταθόπουλος), Κάππος, Διαμαντόπουλος, Στρατής, Γαλάνης, Καραμπότσος (83' Ταγκαλάκης), Παλιάς, Γεωργιόπουλος, Παυλόγιαννης (39' Μπαρσελό), Δημόπουλος.