Δευτέρα, 05 Σεπτέμβριος 2016 15:08

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Φιλική νίκη 2-1 με καλή εικόνα κόντρα στον Αστέρα Βλαχιώτη

Γράφτηκε από τον

 

Θετικό για τον Τσικλητήρα ήταν το Σαββατιάτικο τεστ με τον Αστέρα Βλαχιώτη στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας.

Η Μεσσηνιακή ομάδα πήρε τη φιλική νίκη με 2-1 ενώ συνολικά άφησε καλές εντυπώσεις και έδειξε ότι είναι σε καλό δρόμο εν όψει της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Το ματς ήταν επιπέδου Γ' εθνικής, αφού ο Αστέρας Βλαχιώτη, που έχει τον Μεσσήνιο Γιώργο Μπένο στον πάγκο, διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα που είναι φαβορί για τον τίτλο στην Α' τοπική της Λακωνίας, ενώ στα προηγούμενα φιλικά του πέτυχε νίκες απέναντι σε ομάδες Γ' εθνικής. 

Το τεστ ήταν καλό λοιπόν για τον Τσικλητήρα που ανά διαστήματα είχε καλή παρουσία σε όλες τις γραμμές σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, ισορροπημένο και με καλό ρυθμό σε μεγάλο μέρος της διάρκειας του.

Ο Τσικλητήρας απείλησε πρώτος στο 8' όταν μετά από κάθετη πάσα ο Μικελάτος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και τρίπλαρε τον Γαρόζη που είχε κάνει έξοδο, όμως ο Μπριλάκης πρόλαβε να γυρίσει και να κόψει τον επιθετικό της ομάδας της Πύλου.

Το 1-0 έγινε στο 17' όταν ο Τσάτσος εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Μικελάτος έκανε το πρώτο σουτ με τη μπάλα να βρίσκει σε πόδια αμυντικών και να φτάνει στον Γραμματικόπουλο ο οποίος με ευθύβολο σουτ λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή πέτυχε το 1-0.

Ο Αστέρας λίγο έλειψε να απαντήσει στην αμέσως επόμενη φάση, στο 18', όταν ο Μπούνας μπήκε από δεξιά και έκανε ωραίο πλασέ αλλά ο Παλλιγκίνης με εξαιρετική απόκρουσε έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Ο Αστέρας έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 21' όταν ο πρώην αμυντικός της Καλαμάτας Χάρης Μπριλάκης με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά στο 45' ο Αστέρας Βλαχιώτη ισοφάρισε σε 1-1 με φοβερό σουτ του Σαραντόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Στο β' ημίχρονο ο Τσικλητήρας είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 53΄ όταν ο Μικελάτος μπήκε από δεξιά αλλά σούταρε λίγο άουτ.

Στο 83' ο Τσάτσος εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Κυριαζόπουλο στο β' δοκάρι και αυτός με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-1.

Στο 88' ο Αστέρας έχασε διπλή ευκαιρία με τους Μπούνα και Λιόση και ο Τσικλητήρας κράτησε την φιλική νίκη.

Διαιτητής ήταν ο Μπλάνας και βοηθοί οι Λάμιας και Σερεμέτης.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Παλλιγκίνης, Παναγόπουλος (60' Πήλιος), Μπίζος, Καραμπάς (60' Κωστής), Ρούσσης, Κυριαζόπουλος, Μικελάτος (70' Τσώνης), Χοτζάι, Γραμματικόπουλος (67' Διακουμής), Τσάτσος, Κερμενίδης (80' Μακρής).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Γαρόζης, Λιόσης, Τσουκάλης (68' Τσώνης), Σπηλιωτόπουλος, Μπριλάκης, Τσιμικλής (28' Χρήστου), Σαραντόπουλος (65' Γ. Νίκας), Ρασιάς (32' Λεϊμονίτης), Σπάσιτς, Χαλίλι (20' λ.τ.Μάνος), Μπούνας.

Επαφή με Πούτση

Μεταγραφικά, ο Τσικλητήρας είναι σε επαφές με τον Θοδωρή Πούτση και η μεταγραφή του θεωρείται πιθανή. Ο Πούτση στο παρελθόν έχει παίξει στην Καλαμάτα, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στον Παναργειακό.