Δευτέρα, 05 Σεπτέμβριος 2016 14:49

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ 1-0 (2-4 πεν): Πρόκριση στη… ρώσικη ρουλέτα

Γράφτηκε από τον
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ 1-0 (2-4 πεν): Πρόκριση στη… ρώσικη ρουλέτα

 

Χρειάστηκε να…νυχτώσει χθες στο γήπεδο του Μελιγαλά για να κριθεί ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση στους "16" του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Εν τέλει αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Πάμισος που στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησε 4-2 του Εθνικού Μελιγαλά (κανονικός αγώνας και παράταση 1-0) και θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ανδρούσα στην επόμενη φάση.

Ο Εθνικός προηγήθηκε στο 19' με τον Μουρούσια (ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα) και στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε έναν Πάμισο που ανέβασε μετά το 25' την απόδοση του.

Εν τέλει αυτό το 1-0 έμεινε σε κανονική διάρκεια και παράταση (στο 91' αποβλήθηκε ο Θανόπουλος για τον Εθνικό) και στα πέναλτι ο Πάμισος 

ήταν πιο τυχερός και πιο ικανός, με τον τερματοφύλακα Τάσο Τρακάκη να πιάνει ένα, ενώ αστόχησε και ο Μουρούσιας (άουτ).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και στο 2' το δυνατό σουτ του Αλεβίζου απέκρουσε ενστικτωδώς ο Τρακάκης. 

Στο 19' το 1-0 με Μουρούσια 

Στο 19' ο Φέστας με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Μουρούσια και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.

Ο Πάμισος έχασε την πρώτη του ευκαιρία στον 25' όταν ο νεαρός Χαραλαμπόπουλος έβγαλε ωραία σέντρα και ο Πατσιώτης έπιασε το γυριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα το μακρινό σουτ του Γεωργιόπουλου δεν βρήκε για λίγο στόχο.

Η πιο κλασική φάση του πρώτου μέρους χάθηκε για την ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη στο 38' με τον Αριστομενόπουλο να δίνει δεξιά στον Τουρλίδα που σέντραρε και ο Γεωργιόπουλος από κοντά σούταρε, με τον Δημητρέλη να του λέει "όχι".

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε με τον Πάμισο πάντως να υπερέχει και να ψάχνει την ισοφάριση.

Στο 72' ο ταλαντούχος Παπαδόπουλος έκανε ωραία ατομική ενέργεια, 

όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε μισό μέτρο πάνω από την εστία.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 81' με τον Γεωργόπουλο να εκτελεί ένα φάουλ και τον Μουρούσια να πλασάρει στην κίνηση, όμως ο Τρακάκης έδιωξε με τα πόδια.

Αποβολή Θανόπουλου στο 91'

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση και εκεί μόλις στο πρώτο λεπτό ο Τουρλίδας έδωσε κάθετα στον Γεωργιόπουλο που πέρασε στο σπριντ τον Θανόπουλο, με τον τελευταίο να τον ρίχνει κάτω με τάκλιν λίγο πριν μπει στην περιοχή (βρήκε μπάλα και πόδια).

Ο κ. Λάμιας απέβαλε σωστά με κόκκινη κάρτα τον Θανόπουλο (ο Γεωργιόπουλος ήταν σε προφανή θέση για γκολ) και ο Εθνικός 

έπαιξε για όλη την παράταση με παίκτη λιγότερο.

Οι νησιώτες έψαξαν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση και στο 106' έχασαν τεράστια ευκαιρία… Ο νεαρός Κοντογόνης σέντραρε από αριστερά και ο Ηλιόπουλος έπιασε την κεφαλιά - "ψαράκι" από κοντά, όμως ο Δημητρέλης έκανε την απόκρουση του αγώνα, βγάζοντας σε κόρνερ.

Στο β' μέρος της παράτασης ο Εθνικός έκλεισε τους χώρους και κυνήγησε δεύτερο γκολ. Είχε μάλιστα μια καλή στιγμή στο 110' με το φάουλ του Μουρούσια να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Τρακάκης.

Τα πέναλτι

Καρατζούλιας 1-0

Μωράκης 1-1

Φέστας 2-1

Γεωργιόπουλος 2-2

Μουρούσιας άουτ

Λαθύρης 2-3

Καρύδης απέκρουσε ο Τρακάκης

Τουρλίδας 2-4

Καλή ήταν η διαιτησία του Λάμια και του β' βοηθού Μιχαλόπουλου. 

Με ορισμένα λάθη ο α' βοηθός Βρυώνης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Δημητρέλης, Θανόπουλος, Φέστας, Καρατζούλιας, Χότζα (79' Κανελλόπουλος), Ζάγουρας, Μουρούσιας, Σίνος (63' Σαραντόπουλος), Γεωργόπουλος, Καρύδης, Αλεβίζος. 

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Μωράκης, Μπερερής, Γεωργιόπουλος, Πατσιώτης (46' Λαθύρης), Ηλιόπουλος, Τουρλίδας, Αριστομενόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Παπαδόπουλος (91' Κοντογόνης), Κατσιβαρδέας (117' Φιλόπουλος).