Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2016 12:50

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα νοκ άουτ κεντρίζουν το ενδιαφέρον…

Γράφτηκε από τον

 

Μετά τις διπλές αναμετρήσεις που έγιναν τα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα για την β' φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας, έφτασε η ώρα για τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Η γ' φάση περιλαμβάνει οκτώ αναμετρήσεις που αυτή τη φορά δεν έχουν επαναληπτικό. Αντίθετα σε περίπτωση ισοπαλίας ο νικητής θα βγει στην παράταση και αν χρειαστεί στα πέναλτι. 

Μια διαδικασία που σίγουρα αυξάνει το ενδιαφέρον και φυσικά δίνει περισσότερες ελπίδες για την έκπληξη στα θεωρητικά αουτσάιντερ των αγώνων.

Σήμερα Σάββατο θα διεξαχθούν τρεις αναμετρήσεις με την "Μαύρη Θύελλα" να φιλοξενείται από το Δώριο ενώ αύριο Κυριακή θα γίνουν τα υπόλοιπα πέντε ματς με τον Πανθουριακό να υποδέχεται την Εράνη και τον Πάμισο να φιλοξενείται από την γειτονική Ανδρούσα. 

Γκολ και καλή μπάλα θέλει η "Μαύρη Θύελλα"

Η "Μαύρη Θύελλα" θα παίξει σήμερα στο Δώριο, το οποίο μπαίνει τώρα στο θεσμό καθώς είχε προκριθεί άνευ αγώνα στην β' φάση. Στα φιλικά πάντως το συγκρότημα του Σωτήρη Μπουραντώνη άφησε καλές εντυπώσεις κερδίζοντας μεταξύ άλλων και τον Πάμισο με 1-0. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στο Δώριο εν όψει του σημερινού αγώνα. 

Η Καλαμάτα από την πλευρά της, μετά το 2-2 στους Γαργαλιάνους, έδειξε σαφώς καλύτερη εικόνα στον επαναληπτικό με τον Τέλλο Άγρα και κέρδισε εύκολα με 3-0. Σήμερα οι παίκτες του Ελβιο Μάνα και Τάσου Χατζηαγγελή θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν νίκη με καλή μπάλα και φυσικά είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Κυριακόπουλος και αμφίβολοι οι Κουντάνης και Σταματελόπουλος. 

Κερδίζουν τα φαβορί ή πάμε για έκπληξη;

Και στα άλλα δύο σημερινά ματς όμως θα έχουμε δύο ομάδες της Α1 τοπικής να υποδέχονται ομάδες της Α' τοπικής και μένει να δούμε αν θα γίνει κάποια έκπληξη. 

Ο Χανδριναϊκός θα υποδεχθεί τον Αστέρα Αρφαρών που έχει το θεωρητικό προβάδισμα για την πρόκριση. Στο β' γύρο ο Χανδριναϊκός του Δημήτρη Μάλαμα απέκλεισε με δύο νίκες (1-0) τον Ολυμπιακό Ανάληψης ενώ ο αστέρας Αρφαρών, που έχει τον Γιώργο Γκέγκα στον πάγκο, ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο του Ασπροχώματος. 

Ο Αστέρας Μικρομάνης θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Η ομάδα της Μικρομάνης, που έχει τον Μιχάλη Σκαρπαλέζο στον πάγκο, πήρε μεγάλη πρόκριση στο β' γύρο καθώς είχε χάσει με 3-2 στην Κορώνη από την τοπική ομάδα βρέθηκε να χάνει 1-0 στον επαναληπτικό αλλά έκανε την ανατροπή, νίκησε με 2-1 και πήρε την πρόκριση. 

Ο Ολυμπιακός του Αγγελου Σπάλα δεν εντυπωσίασε, αλλά προκρίθηκε με δύο νίκες με 1-0 απέναντι στον Νέο Αρι και είναι το λογικό φαβορί και σήμερα. Ο σοβαρός τραυματισμός του αρχηγού Πέτρου Αργάνη στην προπόνηση της Πέμπτης, σίγουρα αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τους «ερυθρόλευκους».

Ντέρμπι στο Ασπρόχωμα

Από το αυριανό πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση του ισχυρού Πανθουριακού με μια παραδοσιακή δύναμη του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου όπως είναι η Εράνη.

Ο Πανθουριακός του Γιώργου Αργυρόπουλου απέκλεισε τον Μιλτιάδη στον προηγούμενο γύρο έχοντας βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο ματς, όταν και νίκησε με 2-0 (1-1 το πρώτο). Αμφίβολοι για το αυριανό ματς είναι οι Ντόκο και Δασκαλάκης. 

Η Εράνη είχε εύκολο έργο απέναντι στο Πεταλίδι καθώς νίκησε με 8-0 στο πρώτο ματς και η ήττα με 2-0 στον επαναληπτικό δεν στοίχησε. Εκτός πλάνων είναι ο Θανάσης Γκίνο ενώ οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι στην διάθεση του Νίκου Φρούσου. 

Γειτονική κόντρα στην Ανδρούσα 

Στην Ανδρούσα θα έχουμε γειτονική κόντρα της τοπικής ομάδας με τον Πάμισο. 

Ο Σπύρος Τσίκινης, που έχει συνδέσει το όνομα του με τον Πάμισο, πλέον είναι στην Ανδρούσα, όπως και αρκετοί παίκτες της ομάδας. Αύριο θα παίξει χωρίς απουσίες ενώ στον προηγούμενο γύρο είχε καλή εικόνα και απέκλεισε εύκολα με δύο νίκες (3-0 και 2-0) την ΑΕ Αβίας.

Ο Πάμισος χρειάστηκε να φτάσει μέχρι την διαδικασία των πέναλτι για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εθνικού Μελιγαλά στον προηγούμενο γύρο. Αύριο το συγκρότημα του Αλέξη Μαντζούνη θα στοχεύσει σε νίκη και καλή εμφάνιση ώστε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί. Αγωνιστικά, δεν υπολογίζεται ο Δημητρακόπουλος.

Φαβορί Κυπαρισσία και Αναγέννηση

Η Κυπαρισσία του Παναγιώτη Παναγόπουλου μετά την εύκολη πρόκριση με την Σπερχογεία με δύο νίκες (3-0 και 2-0) θα υποδεχθεί την Χώρα και θα έχει το λογικό προβάδισμα για την πρόκριση. Κόντρα στη Χώρα  θα αγωνιστεί πάντως χωρίς τους τραυματίες Μανδραπήλια, Καμποσιώρη και Βασιλόπουλο.

Ο Παπαφλέσσας Χώρας του Ιωσήφ Λουκά θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει ως αουτσάιντερ ενώ θα δώσει το πρώτο επίσημο ματς για φέτος καθώς προκρίθηκε άνευ αγώνα στον προηγούμενο γύρο. 

Ο Ηρακλής Καλαμάτας, με τον Πέτρο Χιώτη στον πάγκο, απέκλεισε την Ομόνοια και αύριο θα υποδεχθεί την Αναγέννηση, έχοντας αμφίβολη την συμμετοχή του Γ. Παπαδέα. Η ομάδα που θεωρητικά θα έχει τον πρώτο λόγο στον αγώνα όμως είναι η ενισχυμένη Αναγέννηση του Αντώνη Μαυρέα, η οποία στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τον Απόλλωνα Καλαμάτας. 

Φινάλε αύριο το βράδυ με αμφίρροπο παιχνίδι

Η γ' φάση θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή το βράδυ καθώς στις 8 μ.μ. θα ξεκινήσει στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης» το ματς του ΑΟ Φαραί με το Διαβολίτσι. Ένα από τα πιο αμφίρροπα ματς του προγράμματος.

Οι Καλαματιανοί του Νίκου Γεωργακλή απέκλεισαν τον Αίαντα στον προηγούμενο γύρο ενώ θα παίξει χωρίς τον τιμωρημένο Σεφεράσι και τους ανέτοιμους Σπανό και Μανιάτη. 

Το Διαβολίτσι του Μιχάλη Φασουλή πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Μεσσηνιακού ενώ αύριο ενδέχεται να είναι έτοιμος να αγωνιστεί και ο Κατσαρέας. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Γ' ΦΑΣΗΣ

Σάββατο 

Χανδριναϊκός - Αρφαρά

Γήπεδο Σουληναρίου, 5 μ.μ.

Πλακογιάννης, Γεωργαντάς, Ταβουλαρέας

Δώριο - Καλαμάτα

Γήπεδο Δωρίου, 5 μ.μ.

Λάμιας, Γκούμας, Ρέκκας

Μικρομάνη - Ολυμπιακός Καλ.

Γήπεδο Μικρομάνης, 5 μ.μ.

Σκόρδος, Παναγιωτόπουλος, Τσοπανάκης

Κυριακή 

Ηρακλής - Αναγέννηση

Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 5 μ.μ.

Νικολόπουλος, Βρυώνης, Τσαούση

Κυπαρισσία - Χώρα

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 5 μ.μ.

Τουρλομούσης, Καύκας, Τσακόπουλος

Πανθουριακός - Εράνη

Γήπεδο Ασπροχώματος, 5 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Τσουκάλη

Ανδρούσα - Πάμισος

Γήπεδο Ανδρούσας, 5 μ.μ.

Αλεξέας, Γκούμας, Ζαρακοβίτης

Φαραί - Διαβολίτσι

Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 8 μ.μ.

Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης

 

• Οι αγώνες στη γ' φάση είναι νοκ άουτ.