Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2016 20:35

Σαρωτικός ο ΠΑΣ, 3-0 τον Ατρόμητο

Γράφτηκε από τον

Εντυπωσιακά ξεκίνησε στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επιβλήθηκε του Ατρομήτου με 3-0 το απόγευμα της Κυριακής (11/9) στους «Ζωσιμάδες». Αυτή, μάλιστα, ήταν η τρίτη σερί νίκη του επί των Περιστεριωτών και τέταρτη στα τελευταία πέντε ματς.

Οι Ηπειρώτες, οι οποίοι είχαν και παιχνίδια στα πόδια τους λόγω Ευρώπης σε αντίθεση με τον αντίπαλό τους, ήταν αποτελεσματικοί και πολύ πιο δεμένοι, ήξεραν τι ζητούσαν και τελικά το πήραν χωρίς να δυσκολευτούν πολύ. Αντιθέτως, τα προβλήματα που έβγαλε ο Ατρόμητος ήταν πολλά κυρίως στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Μαμπουλού και Κόντε ήταν εξαιρετικοί και επί της ουσίας οι καλύτεροι του γηπέδου, ενώ πολύ καλό ματς με αρκετά ανεβάσματα έκανε ο Καρανίκας. Καθοριστικός και ο Πασχαλάκης με καλές επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε, σταθερά καλός ο Ακόστα.

Από την άλλη πλευρά, εκτός παιχνιδιού ήταν πρακτικά οι Λαζαρίδης και Ζησόπουλος, ενώ προβλήματα είχαν και οι Μπίτολο και Κιβρακίδης. Ο Μπάγκα προσπάθησε αρκετά, όπως και ο Παπαδόπουλος, όταν μπήκε. Είχε κάποιες καλές στιγμές ο Βασιλείου έστω κι αν βγήκε νωρίς, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Ντιγκινί.

 

Ορεξάτος μπήκε στο ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις διαθέσεις του. Προειδοποίησε για πρώτη φορά στο 5' και στο 9' κέρδισε πέναλτι για επικίνδυνο παιχνίδι του Ζησόπουλου στον Κόντε. Ο Ακόστα ανέλαβε την εκτέλεση ένα λεπτό μετά και έκανε το 1-0.

 

Το γκολ πάγωσε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά δεν είχαν καλή εικόνα. Δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν και να κρατήσουν μπάλα σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι έφτασαν σε κάποιες τελικές ακόμη. Μαμπουλού και Κόντε ήταν οι πρωταγωνιστές με τον πρώτο ειδικά άλλοτε να φτιάχνει τις φάσεις και άλλοτε να τις τελειώνει.

 

Οι Περιστεριώτες έδειξαν σημάδια αντίδρασης για πρώτη φορά λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ενώ στο 32' έχασαν μία καλή ευκαιρία με τον Λε Ταλέκ. Στα επόμενα λεπτά κυριάρχησαν και λίγο έλειψε να φτάσουν στην ισοφάριση στο 38', όταν ο Μπάγκα πήρε καρφωτή κεφαλιά και ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση.

 

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν εμφανώς καλύτερα εκείνη τη στιγμή, αλλά μία φάση ήταν αρκετή για να αλλάξει τα δεδομένα. Τελικά στο 41' Μπίτολο και Λαζαρίδης τράκαραν μεταξύ τους, ο Μαμπουλού γύρισε στον Κόντε και εκείνος από κοντά έκανε το 2-0 σκοτώνοντας επί της ουσίας τους παίκτες του Δέλλα.

 

Όσο για τη χαριστική βολή, δόθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ο ΠΑΣ προειδοποίησε με τον Μαμπουλού στο 52', είδε δύο λεπτά μετά τον Ντιγκινί να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία και στο 57' έκανε το 3-0. Η ασίστ ξανά από τον Μαμπουλού και το γκολ από τον Κόντε.

 

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα... Ο Ατρόμητος ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψει, ενώ ο ΠΑΣ έριξε σταδιακά ταχύτητα. Δεν υπήρχε, άλλωστε, λόγος να ζοριστούν παραπάνω οι παίκτες του και ειδικά σε έναν αγωνιστικό χώρο που ήταν επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών των δύο ομάδων.

 

Οι αλλαγές άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη με αποτέλεσμα να χαθεί και ο ρυθμός. Οι Περιστεριώτες, πάντως, προσπάθησαν να μειώσουν. Η είσοδος του Παπαδόπουλου έδωσε πνοή στους φιλοξενούμενους, αλλά μεγάλη ευκαιρία δεν μπορούσαν να κάνουν και είχαν ως καλύτερη στιγμή ένα δυνατό σουτ του Μπίτολο στο 70'.

 

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν και μία καλή ευκαιρία με τον Ναδάλες στο 74', περίμεναν απλώς να σφυρίξει ο διαιτητής. Ο Μαμπουλού έμεινε από δυνάμεις, ο Ζάιρο στο ντεμπούτο του φαινόταν λίγο να ψάχνεται και έτσι αντεπιθέσεις δεν έβγαλαν. Περίμεναν τον Ατρόμητο με στόχο απλώς να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), βοηθοί του οι Καραϊσαρίδης (Πιερίας) και Κοντιζάς (Πειραιά), ενώ τέταρτος ο Πουλημάς (Κέρκυρας).

 

Κίτρινες: 44' Γιάκος, 76' Πασχαλάκης - 17' Βασιλείου

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Καρανίκας, Ναδάλες (77' Κούτρης), Κοζορώνης, Γιάκος (69' Δώνης), Ακόστα, Μαμπουλού, Κόντε (71' Ζάιρο).

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Μπάγκα (63' Κοντοές), Ούμπιντες, Τόνσο, Βασιλείου (55' Μπρίτο), Ντιγκινί (70' Παπαδόπουλος), Λε Ταλέκ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR