Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2016 20:41

Aνετα ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Παναιτωλικό

Γράφτηκε από τον

Υπό το βλέμμα περίπου 20.000 οπαδών του, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού το απόγευμα της Κυριακής (11/9) στο γήπεδο της Τούμπας και άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να έχει ο «Δικέφαλος», αφού μόλις στο 2ο λεπτό, έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Μύγα, ο Μπίσεσβαρ έκανε σεφτέ στη Σούπερ Λίγκα, με πλασέ από το ύψος του πέναλτι. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, παρά τις απουσίες δύο μπακ της (Κίτσιου-Λέοβατς), ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο, κέρδισε ουκ ολίγα κόρνερ και θα μπορούσε να είχε σημειώσει αρκετά γκολ.

Ο ΠΑΟΚ έβγαζε «φλόγες», απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που φανέρωσε αρκετά αμυντικά προβλήματα, ενώ όταν ο Ροντρίγκες χρίστηκε σκόρερ στο 27’ (από ωραίο τακουνάκι του Αθανασιάδη), άπαντες πίστεψαν ότι αυτό το ματς δεν… γυρνάει. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, στάθηκαν τυχεροί, αφού ο «Δικέφαλος» έχασε κλασική ευκαιρία στο 29’ με τον Ροντρίγκες και είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Αθανασιάδη. Ο Γιάννης Ματζουράκης έριξε στη μάχη τον Λεντέσμα, σε μία προσπάθεια να γίνει πιο δημιουργική η ομάδα του, ενώ λίγο αργότερα αντικατέστησε τον αποκομμένο στη γραμμή κρούσης Μαρκόφσκι με τον Κλέσιο. Ο Ίβιτς, από την πλευρά του, φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική του γραμμή, περνώντας τους Σάκχοφ και Περέιρα αντί των Μπίσεσβαρ και Αθανασιάδη αντίστοιχα.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε κάπως, απόρροια και του σκορ που τελείωσε το πρώτο, εντούτοις ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυριαρχεί και να δημιουργεί μερικές καλές φάσεις για να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα. Η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Περέιρα στο 81’ (εκτέλεση φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι), με συνέπεια να προκληθεί μία σχετική ανησυχία στην Τούμπα, όταν ο Ουάρντα μείωσε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από λάθος του Βαρέλα. Τελικά, ο ΠΑΟΚ δεν «αυτοκτόνησε», το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και θα υποδεχθεί με θετική ψυχολογία τη Φιορεντίνα την προσεχή Πέμπτη (15/9, 22:05), στην πρεμιέρα του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

 

 

Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης). Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Δίπλαρης (Καρδίτσας).

 

Κίτρινες: 80’ Μουνιόθ

 

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ (83’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (68’ Σάκχοφ), Τζάλμα, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (68’ Περέιρα).

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντάκιας, Μύγας (78’ Μουνιόθ), Μάκος, Πάουλο, Ουάρντα, Φερέιρα (46’ Λεντέσμα), Τομανέ, Μαρκόφσκι (60’ Κλέσιο).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR