Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2016 23:02

Ο Ολυμπιακός... ισοπέδωσε 6-1 τη Βέροια!

Γράφτηκε από τον

Ήταν ισοπεδωτικός... Ό,τι ήθελε έκανε τη Βέροια το βράδυ της Κυριακής (11/9) ο Ολυμπιακός, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα στη Σούπερ Λίγκα διασύροντας τη «Βασίλισσα του Βορρά» με 6-1.

Οι Πειραιώτες μετέτρεψαν το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο, όπως έκαναν και οι άλλοι τρεις διεκδικητές του τίτλου (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), με τη διαφορά πως... κέρδισαν τις εντυπώσεις πετυχαίνοντας την πιο ευρεία νίκη της αγωνιστικής και δείχνοντας έτσι πως είναι το αφεντικό.

Η δυναμικότητα του αντιπάλου είναι τέτοια που δεν γίνεται να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα, αλλά δεδομένα οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν πολύ καλοί, έτοιμοι εν όψει και της Γιουνγκ Μπόις και με παίκτες που είναι εμφανές πως έχουν ποιότητα. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται οι Μαρίν και Ελιουνούσι με τον πρώτο ειδικά να έχει αρκετές ωραίες ενέργειες μέχρι να κουραστεί. Πολυτιμότερος του ματς ο Ιντέγιε με τα τρία γκολ του και τη συνολική παρουσία του, ενώ θετικοί ήταν και οι Σεμπά και Μιλιβόγεβιτς.

 

Για τους Ημαθιώτες, οι οποίοι συνεχίζουν στα δύσκολα γιατί παίζουν με την ΑΕΚ σε μία εβδομάδα, δεν μπορεί να πει κανείς πολλά. Πριν λίγες μέρες έμαθαν πως είναι πιθανό να υποβιβαστούν και αυτό είναι λογικό να τους επηρέασε, ενώ είναι μία ομάδα που άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να μην έχει συνοχή, όπως άλλωστε φάνηκε. Θα παλέψουν για την παραμονή και έδωσαν ίσως το δυσκολότερο ματς τους σε όλη τη σεζόν. Δεν διασώθηκε, πάντως, σχεδόν κανένας με εξαίρεση ίσως τον Λόπεθ, ο οποίος δεν φέρει ευθύνη στα γκολ και έσωσε κάποια ακόμη. Βελτίωσε ελαφρώς με τις αλλαγές του την εικόνα της Βέροιας ο Βοσνιάδης, αλλά δεν γινόταν να κάνει και πολλά, μαύρη τρύπα ο Χαροντάκης, ενώ αδυνατούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους Μελίσσης και Μαραγκός.

 

Να πάρει κεφάλι στο σκορ από πολύ νωρίς προσπάθησε ο Ολυμπιακός. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τέτοια που από τα πρώτα λεπτά φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου το πότε θα μπει το γκολ και αυτό γιατί η Βέροια δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει την μπάλα με αποτέλεσμα να αμύνεται συνεχώς.

 

Ο Ολυμπιακός άρχισε να απειλεί από νωρίς με σουτ και έχασε την πρώτη του πραγματικά καλή στιγμή με τον Ιντέγιε στο 10'. Ο Νιγηριανός ξέφευγε εύκολα από τους αντιπάλους του και αυτό φάνηκε και στα επόμενα λεπτά, όταν έχασε κι άλλες ευκαιρίες.

 

Τελικά το γκολ ήρθε στο 25'. Ο Λόπεθ απέκρουσε προσωρινά την κεφαλιά του Ιντέγιε, ο Μαρίν έδωσε ξανά στον φορ των Πειραιωτών και ο τελευταίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά έγινε και το 2-0 με τον Μαρίν να βγάζει τη σέντρα προς το κέντρο της άμυνας της Βέροιας και τον Σεμπά με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το κρεσέντο είχε και συνέχεια, αφού στο 29' ο Ελιουνούσι με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

 

Ήταν πάρα πολλά τα προβλήματα των Ημαθιωτών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους αντιπάλους τους. Όποτε ανέβαζε ταχύτητα ο Ολυμπιακός, είχαν πρόβλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να παίζουν από τα πλάγια και στο 41' έγινε το 3-0 με τον Μιλιβόγεβιτς να βγάζει τη σέντρα και τον Ελιουνούσι με ωραίο σουτ στην κίνηση να κάνει το 3-0.

 

Δεν άλλαξαν πολλά ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μιλιβόγεβιτς ήταν εκείνος που μπήκε πιο ορεξάτος, έψαξε το γκολ και το πέτυχε τελικά με τη δεύτερη προσπάθεια στο 49' από μέσα δεξιά. Αμαρκάριστο τον είχαν αφήσει οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι παρόλο που έπαιζαν πίσω, δυσκολεύονταν να κλείσουν σωστά τους χώρους.

 

Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 5-0 στο 61', όταν σε φάση διαρκείας ο Ντε λα Μπέγια έβγαλε τη σέντρα και ο Ιντέγιε με κοντινό πλασέ πέτυχε άλλο ένα γκολ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του Ολυμπιακού. Κάπου εκεί φάνηκαν οι γηπεδούχοι να τραβούν χειρόφρενο με τον Μπέντο να βγάζει και τους δύο εξτρέμ του, οι οποίοι έκαναν πολύ καλό ματς. Να σημειωθεί ότι ο Μαρίν ζήτησε μόνος του αλλαγή και αντικαταστάθηκε από τον Καρντόσο με το σύστημα έτσι να αλλάζει κιόλας.

 

Ο Παραγουανός, πάντως, δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του δείχνοντας πως ακόμη θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να είναι έτοιμος. Ωστόσο, η κλάση του είναι δεδομένη και μάλιστα στο γήπεδο βρέθηκαν και συμπατριώτες του για να τον χειροκροτήσουν.

 

Στο 74' ο Ναβαλόφσκι έκανε ωραίο γύρισμα και ο Καπετάνος μείωσε σε 5-1 φέρνοντας όμορφα την μπάλα μπροστά του και πλασάροντας υποδειγματικά. Υπήρξε και μικροεπεισόδιο με τον Μποτία σε αυτή τη φάση, αλλά τα πνεύματα γρήγορα ηρέμησαν. Η Βέροια φαινόταν ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, ο Ολυμπιακός δεν είχε λόγο να φορτσάρει, αλλά τελικά έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα στο 89' με τον Ιντέγιε να κάνει χατ τρικ από πάσα του Φιγκέιρας.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δελφάκης (Αρκαδίας), βοηθοί οι Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας) και Δόσης (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Φουκάκης (Ηρακλείου).

 

Κίτρινες: 10' Μαραγκός

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Μποτία, Ντα Κόστα (59' Ρέτσος), Καμπιάσο, Μιλιβόγιεβιτς, Μαρίν (71' Καρντόσο), Σεμπά, Ελιουνούσι (65' Πάρντο), Ιντέγιε.

 

ΒΕΡΟΙΑ (Αλέξανδρος Βοσνιάδης): Λόπεθ, Μαλόν, Μελίσσης, Μαραγκός, Χαροντάκης (46' Ναβαλόφσκι), Μπαλάφας, Παπαδόπουλος, Σισίνιο (76' Βίτι), Σαρπόνγκ (46' Άρτσε), Κάλβο, Καπετάνος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR