Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 13:13

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ 0-1: Ηττα στις λεπτομέρειες

Γράφτηκε από τον

 

Στο πρώτο ματς της ιστορίας του στη Γ' εθνική, ο Τσικλητήρας Πύλου γνώρισε χθες την ήττα με 0-1 από το επίσης νεοφώτιστο Ζευγολατιό.

Ο Ατματζίδης με πέναλτι στο 62' έκρινε την αναμέτρηση, που φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας παρουσία 500 φιλάθλων λόγω εργασιών στο γήπεδο της Πύλου. 

Στο 68' ο σκόρερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά ο Τσικλητήρας παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν μπόρεσε να πάρει έστω το βαθμό. 

Η μεσσηνιακή ομάδα παρουσιάστηκε διπρόσωπη στην πρεμιέρα της στις εθνικές κατηγορίες. Κακή στο πρώτο μέρος, ειδικά μέχρι το 30' και καλή στο δεύτερο ημίχρονο, όπου δέχτηκε γκολ κόντρα στη ροή της αναμέτρησης και στη συνέχεια άσκησε έντονη πίεση για την ισοφάριση.

Η αστοχία όμως, αλλά και η ατυχία (τεράστια ευκαιρία με τον Τσάτσο στο 14'  και δοκάρι με τον Κερμενίδη στο 67")  δεν επέτρεψαν στον Τσικλητήρα να σκοράρει και έτσι μπήκε με το… αριστερό στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής. 

Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στη φυσική του έδρα, αλλά πολλά χιλιόμετρα μακριά και το Στάδιο σε καμία περίπτωση δεν είχε την ατμόσφαιρα που συναντάς κανείς στο γήπεδο της Πύλου. 

Οσον αφορά το Ζευγολατιό, στάθηκε καλά στο πρώτο μέρος όπου κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και απείλησε με σουτ του Χρυσαφίδη στο 23'. 

Στην επανάληψη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και προηγήθηκε από το… πουθενά. 

Η φάση του πέναλτι

Σε μια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον Γραμματικόπουλο και το Κλαδάκο, ο ρέφερι Μιχελής από τον Πειραιά καταλόγισε χέρι του επιθετικού του Τσικλητήρα, όμως έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ.  Ο Ατματζίδης από τα 11 βήματα νίκησε τον Παλιγγίνη, αλλά στο 68' είδε σωστή τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στο Μικελάτο. Με δέκα παίκτες η ομάδα της Κορινθίας είχαν μοναδικό μέλημα να κρατήσει το 0-1 και να ροκανίσει με καθυστερήσεις το χρόνο. Ο Τσικλητήρας πίεσε αρκετά, περνώντας στα τελευταία λεπτά και το στόπερ Μπίζο στην επίθεση, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Οι μεγάλες ευκαιρίες του Τσικλητήρα

Η ομάδα της Πύλου δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, όμως μπορούσε να προηγηθεί στο 14', 'όταν ο Κερμενίδης από αριστερά έκοψε στον Τσάτσο που σούταρε από το ύψος του πέναλτι και απομάκρυνε σωτήρια πάνω στη γραμμή ο Φυτσαράκης.  Στο 67' ο Κερμενίδης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, βρήκε το κάθετο δοκάρι και ενώ η μπάλα έχει κοντράρει και στον Μαλαχάτη.

Από τα πόδια του Κερμενίδη ήρθε και η διπλή ευκαιρία στο 83'. Ο ικανός μέσος με κούρσα από αριστερά απέφυγε εντυπωσιακά δύο παίκτες και έκοψε στον Μπίζο που σούταρε η μπάλα κόντραρε και στην επαναφορά ο Μικελάτος με γυριστό σουτ είδε την μπάλα να βρίσκει ξανά σε σώματα αμυντικών. 

Στην επόμενη φάση ο Μπίζος με κεφαλιά από κόρνερ έστειλε την μπάλα άουτ. Ακόμα, ο  Μικελάτος είχε απειλήσει στο 74', όπως και ο Γραμματικόπουλος στο 75'.

Ο διαιτητής Μιχελής έκανε πολλές φορές χρήση της κίτρινης κάρτας και ελέγχεται για τη φάση του πέναλτι. 

Ακόμα στο 48' έκρινε ότι δεν υπάρχει παράβαση σε μαρκάρισμα του Μικελάτου μέσα στην περιοχή, ενώ φαίνεται ότι ο επιθετικός του Τσικλητήρα ανατρέπεται. 

TΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Παλιγγίνης, Παναγόπουλος, Μπίζος, Καραμπάς (85' Διακουμής), Ρούσσης, Κυριαζόπουλος, Μικελάτος, Χοτζάι (66' Πήλιος), ΓραΜματικόπουλος, Τσάτσος, Κερμενίδης.

ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ: Τσέλιος, Βιδάλης, Παινέσης (52' Κορμαλής), Σιγάλας, Φυτσαράκης, Μαλαχάτης, Κλαδάκης, Ρήγας (89' Χουσελάς), Χρυσαφίδης, Ευθυμιάδης (71' Βελέντζας), Ατματζίδης.

Κακαλέτρης: "Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια"

Στενοχωρημένος ήταν ο Νίκος Κακαλέτρης μετά το τέλος του αγώνα. Ο προπονητής του Τσικλητήρα Πύλου δήλωσε ότι: "Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε και γι' αυτό είμαστε στενοχωρημένοι. Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των παιδιών. Το αποτέλεσμα ήταν άδικο, γιατί είχαμε τις πιο σημαντικές φάσεις και χάσαμε από ένα στημένο. Στο πρώτο 30λεπτο δεν ήμασταν καλοί. Ανεβήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά σε αυτές τις κατηγορίες είναι πολύ σημαντικό ποιος θα βάλει το πρώτο γκολ". Στον επίλογο των δηλώσεων του ο Ν. Κακαλέτρης είπε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με τη διαιτησία, αλλά εκτίμησε ότι η φάση με το Μικελάτο είναι καθαρό πέναλτι. Ακόμα στάθηκε στο γεγονός ότι: "Εχουμε 5 εβδομάδες προετοιμασίας και δεν είμαστε στον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας. Οσο περνά ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι. Δεν αλλάζει κάτι από αυτή την ήττα. Την ξεχνάμε και κρατάμε τη διάθεση και την αποφασιστικότητα".

 

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής των φιλοξενούμενων Μιχάλης Βλάχος είχε κάθε λόγο να χαμογελά: "Οι πρεμιέρες έχουν πάντα δυσκολίες και είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη γιατί μείναμε για 35 λεπτά με δέκα παίκτες σε μια σκληρή έδρα και με μια καλή ομάδα. Ο Τσικλητήρας έχει δείξει καλά χαρακτηριστικά, αλλά ίσως να επηρεάστηκε ότι δεν έπαιζε στην έδρα του. Θα προσπαθήσουμε να φθάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε".