Κυριακή, 18 Σεπτέμβριος 2016 20:45

Πρώτη φετινή νίκη η Κέρκυρα, 2-0 τη Λάρισα

Γράφτηκε από τον
Πρώτη φετινή νίκη η Κέρκυρα, 2-0 τη Λάρισα

Η Κέρκυρα «ρέφαρε» για την ήττα της πρεμιέρας από τον Πλατανιά και επικρατώντας 2-0 της ΑΕΛ, την Κυριακή (18/9) στο ΕΑΚ και πανηγύρισε έτσι την πρώτη της φετινή νίκη.

Ανώτεροι ήταν οι «Φαίακες» στο πρώτο ημίχρονο και από τη στιγμή που εκμεταλλεύθηκαν την υπεροχή τους έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα. Η Κέρκυρα… υπνώτισε και αιφνιδίασε την ΑΕΛ, σε ένα ματς μεταξύ δύο ομάδων που την περυσινή σεζόν διασταύρωναν τα ξίφη τους στη Β’ Εθνική. Έπειτα από ένα αναγνωριστικό εικοσάλεπτο, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου προηγήθηκε στο 24ο λεπτό με τον Ντουαλά, ο οποίος σκόραρε με διπλή προσπάθεια.

 

Ο ίδιος παίκτης είχε πολύτιμη συμβολή και στο δεύτερο γκολ (στο 39’), καθώς έκλεψε την μπάλα, ο Ζορμπάς την πέρασε στον Επστάιν, εκείνος στόπαρε με το στήθος και με σουτ διπλασίασε το προβάδισμα της Κέρκυρας.

 

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και είχε τον έλεγχο, ωστόσο οι «Φαίακες» την είχαν ήδη ρίξει στην παγίδα τους και από τη στιγμή που έκαναν σωστή διαχείριση κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

 

Ξεκάθαρο ήταν ότι η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, που παρατάχθηκε με τον Καβουσάκη σε ρόλο… αντί-Ντεγκρά, βιώνει τις… μετασεισμικές δονήσεις μετά την αναπάντεχη και άδικη ισοπαλία της πρεμιέρας κόντρα στον Ηρακλή.

 

Το αποτέλεσμα του ΕΑΚ κρατά στον έναν βαθμό την ΑΕΛ, προκαλεί προβληματισμό και σίγουρα ρίχνει… αλάτι στις πληγές της, καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί σωστά μία κρίση που αρχίζει από το ξεκίνημα της σεζόν.

 

Η Κέρκυρα, από την πλευρά της, πανηγύρισε μία «επαγγελματική» νίκη και σίγουρα η ηρεμία επανήλθε στις τάξεις της μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Πλατανιά.

 

Διαιτητής: Γκράνας (Θράκης) Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Χούσκογλου (Θράκης).

 

Κίτρινες: 14’ Σιόντης, 30’ Ζορμπάς, 54’ Γεωργίου - 55’ Αναστασόπουλος, 71’ Φάρκας,

 

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Ντιόγκο, Σιόντης, Ντουαλά, Ζορμπάς (62’ Νίκιτς), Γεωργίου (90+1’ Ιωάννου), Επστάιν, Τουράμ.

 

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας (46’ Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς (70’ Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Κόντορ, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Ντέλετιτς (59’ Λαμπρόπουλος), Βαρέλα, Αβραάμ, Ναζλίδης.

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR