Κυριακή, 18 Σεπτέμβριος 2016 23:38

Στην παράταση ο Πανθουριακός 1-0 στην Κυπαρισσία σε επεισοδιακό ματς

Γράφτηκε από τον

Τρεις ώρες κράτησε ο επεισοδιακός αγώνας της Κυπαρισσίας με τον Πανθουριακό, με τα καθαρά αγωνιστικά να περνούν σε δεύτερη μοίρα...

Η ομάδα της Θουρίας αν και δεν ήταν καλύτερη πήρε τη νίκη - πρόκριση (0-1) χάρη σε γκολ του Καραγιάννη στο 111' της παράτασης, όμως μόνο ποιοτικό ποδόσφαιρο δεν παίχθηκε χθες στο γήπεδο της Κυπαρισσίας. Τρεις αποβολές, πάνω από δέκα κίτρινες, ματωμένα κεφάλια, ένταση, διαπληκτισμοί και πολλά νεύρα, συνέθεσαν το σκηνικό του 4ου προημιτελικού του κυπέλλου Μεσσηνίας, που παρακολούθησαν 200 περίπου θεατές.
Η Κυπαρισσία τελείωσε το ματς με 9 παίκτες και φωνάζει για τη διαιτησία, έχοντας στις περισσότερες των περιπτώσεων δίκιο. Με 10 παίκτες τελείωσε και ο Πανθουριακός (κι αυτός φωνάζει για τη διαιτησία) που ήταν πιο τυχερός και έχει την ευκαιρία να φτάσει και φέτος στον τελικό (παίζει με την Αναγέννηση σε διπλούς αγώνες).
Η ομάδα που κέρδισε πάντως τις εντυπώσεις από το ματς ήταν ο ΑΟΚ που αν κι έπαιξε από το 58' μέχρι το 120' με παίκτη λιγότερο, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, είχε 3-4 κλασικές ευκαιρίες και έδειξε πως θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής.
Ο Πανθουριακός στο πρώτο ημίχρονο, που έπαιξε αυτός για 28 λεπτά με παίκτη λιγότερο, ήταν σχετικά καλός, όμως στο β' μέρος και στην παράταση η εμφάνιση του ήταν κακή και πρέπει να αισθάνεται τυχερός που δεν έχασε.

Ενός λεπτού σιγή

Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του άτυχου ποδοσφαιριστή της Βέργας Σωτήρη Νικολακόπουλου που έχασε τη ζωή του σε προχθεσινό φιλικό στο "Π. Μπαχράμης".

Αποβολή Χελά, σε μια
φάση που σπάνια τη βλέπουμε...

Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να μην έχουν ρυθμό. Στο 14' έγινε μια φάση που σπάνια τη βλέπουμε στα γήπεδα... O Χελάς τραυματίστηκε σε διεκδίκηση με τον Ντιόπ και μάτωσε πάνω από το φρύδι. Η γιατρός του αγώνα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες (μαζί με τον βοηθό προπονητή του Πανθουριακού Φραγκίσκο Κεράνη), όμως φάνηκε να έχει μια λογομαχία με τον έμπειρο επιθετικό.
Ο Χελάς διαμαρτυρήθηκε λέγοντας της πως μπήκε στο γήπεδο χωρίς να έχει μαζί της ούτε νερό, της μίλησε απρεπώς, η γιατρός τον έβρεξε με νερό και τότε ο παίκτης του Πανθουριακού την έβρισε και κλότσησε το μπουκάλι με το νερό που ήταν δίπλα της... Η γιατρός αμέσως μπήκε μέσα στο γήπεδο και διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον διαιτητή κ. Λάμια για τη συμπεριφορά του παίκτη των φιλοξενούμενων. Τότε ο διαιτητής της συνάντησης του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα (δεν συμβουλεύτηκε τον α' βοηθό Γκούμα) και επικράτησε ένας μικρός χαμός με έντονες διαμαρτυρίες από παίκτες και πάγκο του Πανθουριακού. Το παιχνίδι διακόπηκε για 15 λεπτά από μία φάση που σπάνια τη βλέπουμε στα γήπεδα, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με 10 παίκτες.
Μετά τη διακοπή δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων, με πολλές λάθος μεταβιβάσεις και νεύρα από τους παίκτες των δύο ομάδων. Στο 27' μετά από σέντρα του Πανταζή η κεφαλιά του Μουστάκα έφυγε άουτ, ενώ στο 33' ο Γιαννόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Δημητρουλόπουλος έκανε γυριστό τακουνάκι και ο Τριανταφύλλης από καλή θέση σούταρε άουτ.

Αποβλήθηκαν Ντιόπ και Μιτρόφ

Στο 42' έμεινε και η Κυπαρισσία με 10 παίκτες, λόγω σωστής αποβολής του Ντιόπ με 2η κίτρινη για σκληρό φάουλ στον Πανταζή.
Στο β' μέρος η ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου μπήκε καλύτερα και στο 51' το σουτ του Πετρόπουλου δεν βρήκε για λίγο στόχο. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γιαννόπουλος σέντραρε, με τον Τσίτσο να παίρνει την καρφωτή κεφαλιά και τον Σταθά να μπλοκάρει.
Στο 58' ο Μιτρόφ έκανε ένα φάουλ από πίσω στον Πανταζή στο χώρο του κέντρου, με τον κ. Λάμια να του δείχνει την απευθείας κόκκινη, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Ο έμπειρος ρέφερι εξάντλησε την αυστηρότητά του σε αυτή τη φάση, μιας και θα μπορούσε να δείξει κίτρινη κάρτα.

Καλύτερος ο ΑΟΚ
αν και με 9 παίκτες

Ετσι ο ΑΟΚ συνέχισε με 9 παίκτες, όμως αυτό δεν τον πτόησε. Εχοντας κλείσει όλους τους χώρους προς την εστία του Λαμπρόπουλου, έβγαιναν στην αντεπίθεση και είχαν πιο καθαρό μυαλό.
Η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή, αναλώθηκε σε μία φλύαρη υπεροχή και δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία μέχρι το 90'.
Η Κυπαρισσία στο 80' έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Βασιλόπουλος με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Τριανταφύλλη, εκείνος έκανε το αδύναμο πλασέ (προλαβαίνοντας την έξοδο του Σταθά), με τον Παντσιώτη να διώχνει πριν τη γραμμή.
Στο 90' ο Δημητρουλόπουλος εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, ο Τριανταφύλλης ακούμπησε λίγο την μπάλα, με τον Σταθά να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.
Το παιχνίδι πήγε στην παράταση, με τον ΑΟΚ να εξακολουθεί να είναι καλύτερος και να ελέγχει το ματς, αν και με παίκτη λιγότερο.
Στο 107' το διαγώνιο σουτ του Τριανταφύλλη έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Ομως η ομάδα που σκόραρε και πήρε τη νίκη - πρόκριση ήταν ο Πανθουριακός, στην πρώτη του ουσιαστικά αξιόλογη ευκαιρία σε όλο το ματς...
Ηταν το 111' όταν ο Πετρόγιαννης από αριστερά έδωσε στον Ντόκο, εκείνος μπήκε στην περιοχή και σέντραρε για τον Καραγιάννη που με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Διαμαρτυρίες για πέναλτι στο 115'

Οι "κυανόλευκοι" τα έπαιξαν όλα για όλα προκειμένου να ισοφαρίσουν και στο 115' δίκαια διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε...
Μετά από φάση διαρκείας ο Καραγιάννης γκρέμισε μέσα στην περιοχή τον Τριανταφύλλη που ετοιμαζόταν να σουτάρει, σε μια φάση που φάνηκε για ανατροπή - πέναλτι.
Ομως ο κ. Λάμιας έδειξε συνέχεια στο ματς, κάτω από τις εντονότατες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων (είχαμε 2λεπτη διακοπή).
Ετσι ένας επεισοδιακός αγώνας τελείωσε μετά από τρεις ώρες, μέσα σε ένταση στον αγωνιστικό χώρο.
Ο διαιτητής Λάμιας έκανε αρκετά λάθη (τα περισσότερα εις βάρος της Κυπαρισσίας) σε ένα ομολογουμένως δύσκολο παιχνίδι. Οι βοηθοί Γκούμας και Σκόρδος έκαναν κι αυτοί ορισμένα λάθη, αλλά τα πήγαν καλύτερα.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Λαμπρόπουλος, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Μιτρόφ, Τσίτσος, Δημητρουλόπουλος, Μανδραπήλιας (73' Βασιλόπουλος), Ντιόπ, Πετρόπουλος (61' Μπακόπουλος), Κωνσταντόπουλος (92' Ζαφείρης), Τριανταφύλλης.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Παντσιώτης, Μιγκάκης (79' Πετρόγιαννης), Σεφεράσι, Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Καραγιάννης, Δασκαλάκης (70' Ντόκο), Μουστάκας (106' Ηλιόπουλος), Πανταζής, Χελάς.