Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016 19:16

Η αντιπολίτευση της ΕΠΟ ζητά ξανά την ακύρωση των εκλογών

Γράφτηκε από τον

Στο διαιτητικό δικαστήριο προσέφυγαν ξανά οι έξι ενώσεις της αντιπολίτευσης της ΕΠΟ, ζητώντας τη νέα ακύρωση των εκλογών της ομοσπονδίας, που έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου.

Την πρώτη φορά οι ΕΠΣ Μακεδονίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ανατολικής Αττικής, Θεσσαλίας, Σάμου, Γρεβενών που πρόσκειται στην αντιπολίτευση της ΕΠΟ, είχαν προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο και είχαν πετύχει την ακύρωση της προκήρυξης των εκλογών που είχαν οριστεί για την 1η Οκτώβρη.

Τώρα ζητούν εκ νέου την ακύρωση των εκλογών που προκηρύχθηκαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ στις 12/9 για τις 26 Οκτώβρη και όλες τις αποφάσεις που έχουν παρθεί το τελευταίο διάστημα.

Οι ενώσεις της αντιπολίτευσης επικαλούνται τρεις λόγους.

1. θεωρούν μη νόμιμη την σύνθεση του Δ.Σ. από την στιγμή που δεν έχουν αντικατασταθεί ως μέλη ο Γιώργος Γκιρτζίκης και ο εκπρόσωπος του Ηρακλή Θωμάς Παπαδόπουλος με αποτέλεσμα το συμβούλιο να έχει 19 και όχι 21 μέλη.

2. υποστηρίζουν ότι πρώτα να γίνει Γ.Σ. για την εκλογή Εκλογικής Επιτροπής που έχει οριστεί για τις 14 Οκτώβρη και στη συνέχεια να προκηρυχθεί Γ.Σ. για τις εκλογές

3. υποστηρίζουν ότι από την γ.σ. της εκλογικής επιτροπής στις 14/10 μέχρι τις εκλογές στις 26/10 υπάρχει μόνο μία ημέρα καθώς το καταστατικό ορίζει ότι οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατίθενται 10 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Την απόφαση θα πάρει το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή: sport24.gr