Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016 17:05

Μπεργκ... o Mr. 66,6%

Γράφτηκε από τον

Ο Μάρκους Μπεργκ έχει κάνει δαιμονιώδες ξεκίνημα και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα στατιστικά του στους πρώτους 7 επίσημους αγώνες του «τριφυλλιού».

Από το 2013 που ο Μάρκους Μπεργκ πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, δεν έχει υπάρξει κάποιο αγωνιστικό στοιχείο του που να μην έχει γίνει αντικείμενο ποδοσφαιρικής ανάλυσης. Ότι έχει σχέση με τον Σουηδό επιθετικό έχει σχολιαστεί μία και δύο φορές, καθώς αποτελεί τον πιο αξιόπιστο σέντερ φορ τα τελευταία τρία χρόνια στην SuperLeague ...

Όσο καλός όμως και αν ήταν τις προηγούμενες τρεις σεζόν, η αφετηρία που έχει κάνει φέτος στα πρώτα ματς της σεζόν, πραγματικά είναι άνευ προηγουμένου. Ακόμη και στις εξαιρετικές σεζόν που πραγματοποίησε με την Γκέτεμποργκ και την Χρόνινγκεν, δεν είχε κάνει τέτοιο ξεκίνημα, πόσω μάλλον με το Αμβούργο και την Αϊντχόφεν που ακολούθησαν.

Παρά λοιπόν την περιορισμένες διακοπές που έκανε λόγω της συμμετοχής του στο Euro της Γαλλίας, ο 30χρονος στράικερ δείχνει να είναι σε δαιμονιώδη φόρμα. Κάτι που πιστοποιούν και οι αριθμοί του στα πρώτα 7 επίσημα ματς της σεζόν, όπου ήδη μετράει 6 γκολ και 4 ασίστ (σ.σ το πέναλτι που κέρδισε στην Λιβαδειά λογίζεται ως ασίστ). Κοινώς, έχει καθοριστική συμμετοχή (είτε σκοράροντας, είτε δίνοντας την τελική πάσα) σε 10 από τα 15 γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός, με το ποσοστό του να φτάνει το 66%.

Βέβαια, για να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, καθοριστικό ρόλο παίζουν και οι παίκτες που έχει δίπλα του, καθώς το εφετινό ρόστερ του «τριφυλλιού» είναι ένα από τα ποιοτικότερα των τελευταίων σεζόν. Η παρουσία του Ιμπάρμπο, η συνεργασία του με τον Λέτο, οι πάσες του Λεντέσμα είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που βοηθούν τον Μάρκους Μπεργκ να ξεδιπλώσει ακόμη περισσότερο τις ικανότητές του στο σκοράρισμα και όχι μόνο.

Και λέμε «όχι μόνο» γιατί πλέον, δείχνει σε μεγαλύτερο βαθμό και τις δυνατότητές του στο δημιουργικό κομμάτι. Ήδη με τις 4 ασίστ που μετράει στα 7 πρώτα παιχνίδια της σεζόν, έχει ξεπεράσει κατά μία αυτές που είχε στην Γκέτεμποργκ σε 23 ματς, έχει ισοφαρίσει αυτές που είχε στο Αμβούργο σε 70 αναμετρήσεις, ενώ υπολείπεται 3 για να πιάσει τις 7 που είχε σε 41 αγώνες με την φανέλα της Αϊντχόφεν (σ.σ με την Χρόνινγκεν είχε 12 σε 69 συμμετοχές).

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο Σουηδός επιθετικός διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας, η οποία αναμένεται να επιβραβευτεί με ένα νέο συμβόλαιο που οι απολαβές του θα ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.