Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2016 13:29

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Μέχρι 8 δανεικούς παίκτες η κάθε ομάδα!

Γράφτηκε από τον
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Μέχρι 8 δανεικούς παίκτες η κάθε ομάδα!

 

Την προκήρυξη του παιδικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου για την νέα χρονιά ανακοίνωσε η ΕΠΣ Μεσσηνίας. 

Η φετινή διοργάνωση λοιπόν ορίστηκε να ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου ενώ λίγες μέρες νωρίτερα, στις 17 Οκτωβρίου θα γίνει η κλήρωση των αγώνων, στα γραφεία της ΕΠΣΜ στις 2 μ.μ.

Ένα από τα σημαντικά νέα στοιχεία της προκήρυξης είναι ότι θα σωματεία θα μπορούν να δανείζονται μέχρι 8 παίκτες από άλλα σωματεία, τα οποία δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξης αναφέρουν: 

"Στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2001-2002 και 2003.  Ποδοσφαιριστές με ηλικία διαφορετική της επιτρεπόμενης δεν θα γίνονται δεκτοί από τους διαιτητές. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που εμπρόθεσμα, δηλαδή έως τη Δευτέρα 10/10/2016, θα δηλώσουν συμμετοχή και θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα χωρισμένα με γεωγραφικά κριτήρια και κατόπιν κλήρωσης σε ομίλους.

Υποχρεωτική είναι η συμμετοχή των σωματείων της Α΄ και Α΄1 Κατηγορίας καθώς και της Γ΄ Εθνικής, σε αυτό ή στο Προπαιδικό  Πρωτάθλημα.

Τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή στο παιδικό πρωτάθλημα μπορούν να δανείζονται ποδοσφαιριστές από άλλα σωματεία που δεν δηλώνουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα αυτό. (Το ίδιο θα ισχύσει και για το προπαιδικό πρωτάθλημα)

Κάθε σωματείο μπορεί να δανείζεται μέχρι οκτώ ποδοσφαιριστές από άλλα σωματεία.

Τα σωματεία που θα έχουν δανεικούς ποδοσφαιριστές πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος πρέπει να καταθέσουν στην ΕΠΣ Μεσσηνίας ξεχωριστή κατάσταση των ποδοσφαιριστών που θα αγωνίζονται ως δανεικοί, η οποία θα σφραγίζεται και θα παραδίδεται στο σωματείο, αντίγραφο της οποίας θα παραμένει στο αρχείο της ΕΠΣΜ (υπόδειγμα υπάρχει στο site της ΕΠΣΜ) μαζί με υπεύθυνη δήλωση του σωματείου στο οποίο ανήκει ο ποδοσφαιριστής ότι του επιτρέπει να αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού καθώς και υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του ποδοσφαιριστή ότι συναινεί στο δανεισμό (υπόδειγμα υπάρχει στο site της ΕΠΣΜ).

 Μετά την έναρξη του πρωταθλήματος δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή, αφαίρεση ή προσθήκη στην κατάσταση που έχει κατατεθεί στην ΕΠΣΜ.

Κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνισθεί με τη μορφή δανεισμού μόνο σε ένα σωματείο.

Ποδοσφαιριστής που έχει δοθεί με τη μορφή δανεισμού δεν μπορεί να αγωνίζεται κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και στην ομάδα που έχει δελτίο.

Κάθε σωματείο  υποχρεούται να γνωρίσει στην ΕΠΣ Μεσσηνίας το χρώμα της στολής των ποδοσφαιριστών του, που θα φέρει αρίθμηση από το Νο1 μέχρι Νο 18  . 

Κάθε ομάδα θα προσκομίζει στους διαιτητές Δελτία Ατομικών στοιχείων ποδοσφαιριστών,  Κατάσταση Υγείας καθώς και ξεχωριστή Κατάσταση Υγείας των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται ως δανεικοί,  νόμιμα θεωρημένες.

Οι αγώνες διεξάγονται κυρίως Σάββατο πρωί  σε γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα, είναι διπλοί, διαρκείας 80΄λεπτών της ώρας σε δύο 40΄λεπτα ημίχρονα. 

Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο Φ.Α. μέχρι 18 ποδοσφαιριστές και επιτρέπεται σε όλη την διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι εφτά ποδοσφαιριστών.

Διαιτησία μερίμνη της ΕΠΣΜ.

Ιατρός μερίμνη Γηπεδούχου Σωματείου.

Σε περίπτωση μη προσέλευσης Ιατρού, ο αγώνας δεν γίνεται και το γηπεδούχο Σωματείο μηδενίζεται.  

Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου θα απονεμηθεί Κύπελλο και μετάλλια 

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλλουν-ενστάσεις του άρθρου 23 παρ.5 του ΚΑΠ. (Παράβολο ενστάσεων 50,00 €)

Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν δε παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δεν λαμβάνεται υπόψη (άρθρ.23 παρ.8 του ΚΑΠ). 

Ομάδα που θα υποπέσει στο παράπτωμα της πλαστοπροσωπίας για πρώτη φορά θα επιβαρύνεται με τα έξοδα των αγώνων  της (Γιατρός-Διαιτησία) για όλη την περίοδο.

Ομάδα που θα υποπέσει στο παράπτωμα της πλαστοπροσωπίας για δεύτερη φορά θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα με όλες τις συνέπειες που προβλέπονται (Υποβιβασμός ομάδος Α΄ και Α1΄  Κατηγορίας εάν δεν συμμετέχει και σε άλλο πρωτάθλημα υποδομής)  (προπαιδικό).

Επίσης ομάδα που δήλωσε συμμετοχή και παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα μετά την κλήρωση των αγώνων και πριν από την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα κατά την επόμενη ποδ/κή περίοδο. 

Ότι δεν προβλέπεται στην παρούσα προκήρυξη ή στους κανονισμούς αγώνων ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) , θα επιλύεται με απόφαση του Δ.Σ. μέσα στα πλαίσια του καταστατικού της ΕΠΣΜ και του φίλαθλου πνεύματος. 

Κάθε ομάδα εφόσον το επιθυμεί μπορεί να δηλώσει ότι θέλει να συμμετάσχει σε όμιλο με ισχυρούς αντιπάλους και όχι βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.