Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2016 11:05

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Σέντρα με την "Μαύρη Θύελλα" και όλους τους "μεγάλους" της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

 

Με την παρουσία της "Μαύρης Θύελλας" μετά από 36 χρόνια αλλά και όλων των παραδοσιακά μεγάλων δυνάμεων του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου ξεκινά σήμερα το πρωτάθλημα της Α' τοπικής για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017. 

Το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο πλέον εκπροσωπείται εκτός Μεσσηνίας μόνο από τον Τσικλητήρα Πύλου, ο οποίος είναι η ανερχόμενη δύναμη στο νομό τα τελευταία χρόνια και φέτος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Γ' εθνική. 

Οι υπόλοιποι μεγάλοι, με κυρίαρχο όνομα την Καλαμάτα θα βρίσκονται φέτος στην Α' τοπική κάτι που σίγουρα αυξάνει το ενδιαφέρον για την διοργάνωση.

Το πρωτάθλημα ξεκινά με ξεκάθαρο φαβορί την "Μαύρη Θύελλα" ωστόσο αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν και άλλες δυνατές ομάδες. Κυπαρισσία και Πάμισος είναι δύο ομάδες που πρωταγωνίστησαν τα προηγούμενα χρόνια και φέτος αναμένεται να είναι επίσης ψηλά. Ο πολύ δυνατός Πανθουριακός φιλοδοξεί να φτάσει πολύ ψηλά, ενώ εξαιρετικά ενισχυμένη είναι η νεοφώτιστη Αναγέννηση.

Στην κατηγορία ανήκουν και άλλες παραδοσιακές δυνάμεις όπως η νεοφώτιστη Εράνη, ο Απόλλωνας Καλαμάτας, ο Εθνικός Μελιγαλά ή ο Τέλλος Άγρας με τον Μιλτιάδη από την Τριφυλία. 

Διαβολίτσι, Αρφαρά και η Ανδρούσα που εξέπληξε ευχάριστα στο Κύπελλο συμμετέχουν και φέτος στην Α' τοπική την 16άδα της οποίας συμπληρώνουν η νεοφώτιστη ΑΕ Αβίας και δύο Καλαματιανές ομάδες με αξιόλογη παρουσία στην κατηγορία τα προηγούμενα χρόνια, ο ΑΟ Φαραί και ο Ολυμπιακός Καλαμάτας. 

Καλαμάτα - Τέλλος Αγρας για τρίτη φορά φέτος

Η Καλαμάτα υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα μετά από 36 χρόνια και στόχος δεν είναι άλλος από το να πάρει τον τίτλο και να επιστρέψει άμεσα στην Γ' εθνική. Μετά την επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου και τις κινήσεις που έγιναν οι «μελανόλευκοι» ξεκινούν με τον τίτλο του φαβορί έχοντας στον πάγκο τους Ελβιο Μάνα και Τάσο Χατζηαγγελή. Σήμερα θα αγωνιστούν χωρίς απουσίες και θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη και καλή εμφάνιση απέναντι στον Τέλλο Άγρα, τον οποίο απέκλεισαν τον Αύγουστο στο πλαίσιο της β' φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας, με ισοπαλία 2-2 στους Γαργαλιάνους και νίκη 3-0 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Αγωνιστικά, οι Ελβιο Μάνα και Τάσος Χατζηαγγελής δεν υπολογίζουν στους τραυματίες Κουντάνη και Κουκούτση. 

Ο Τέλλος Άγρας ξεκινά με στόχο μια καλή πορεία στην Α' τοπική έχοντας τον Γιώργο Πολυμενέα στον πάγκο και σημαντικότερη μεταγραφή αυτή του Κώστα Παπουτσή. Σήμερα θα προσπαθήσει να περιορίσει την Καλαμάτα και να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αγωνιστικά ο Γιώργος Πολυμενέας δεν θα έχει στην διάθεση του τον Τζωρτζίνη ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κούτρη. 

Παιχνίδια με ενδιαφέρον σε Καλαμάτα και Πύργο

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία ακόμη παιχνίδια που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον. 

Ο Απόλλωνας Καλαμάτας θα υποδεχθεί τον Πανθουριακό, που παρουσιάζεται εξαιρετικά δυνατός ενώ συνεχίζει και στο Κύπελλο Μεσσηνίας. 

Ο Απόλλωνας θα αγωνιστεί χωρίς τρεις, καθώς ο Ηλίας Μπιζίμης είναι τιμωρημένος, ενώ οι Σπύρος Αντωνόπουλος και Γιάννης Παυλάκος τραυματίες. Για τον Πανθουριακός θα λείψει ο Γιάννης Χελάς που τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές μετά την αποβολή του στο ματς Κυπέλλου με την Κυπαρισσία. Αμφίβολη είναι επίσης η συμμετοχή του Σεφεράσι. 

Ο Μιλτιάδης, που μόλις προχθές πρόσθεσε στο τεχνικό τιμ και τον Γιάννη Σουρέλη, φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα κόντρα στην Αναγέννηση. Μοναδική απουσία για τον Κώστα Στυλιανόπουλο θα είναι ο τιμωρημένος Στρατής

Από την άλλη η Αναγέννηση του Αντώνη Μαυρέα δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στις τελευταίες εντυπωσιακές εμφανίσεις που είχε στο Κύπελλο Μεσσηνίας.

Η ΑΕ Αβίας του Διονύση Πουλή επιστρέφει φέτος στην Α' τοπική με στόχο την παραμονή. Για να τα καταφέρει πρέπει να παίρνει βαθμούς στην έδρα της και αυτό θα κοιτάξει να κάνει κόντρα στον Εθνικό του Γιάννη Αντωνόπουλου. Η ομάδα του Μελιγαλά θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα χωρίς τον έμπειρο Στάθη Θανόπουλο που είναι τιμωρημένος. 

Φαβορί για νίκες Κυπαρισσία, Πάμισος

Η Κυπαρισσία θα υποδεχθεί αύριο την Ανδρούσα και θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω το άτυχο ματς κυπέλλου με τον Πανθουριακό και να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα. Οι Ντιοπ και Μιτρόφ πάντως δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μετά τις αποβολές τους στο ματς με την ομάδα της Θουρίας. Η Ανδρούσα θα πάει στην Κυπαρισσία με αυτοπεποίθηση μετά τις συνεχόμενες νίκες στο Κύπελλο, όπου έχει φτάσει στα ημιτελικά. Αμφίβολη για την ομάδα του Σπύρου Τσίκινη είναι η συμμετοχή του Βασιλογιαννακόπουλου.

Ο Πάμισος τις προηγούμενες μέρες ενισχύθηκε με τον επιθετικό Θανάση Μπίσα και θέλει να ξεκινήσει με νίκη το πρωτάθλημα. Δεν υπολογίζονται από τον Αλέξη Μαντζούνη ο τραυματίας Κατσιβαρδέας και ο Δημητρακόπουλος.

Ο Αστέρας Αρφαρών θα πάει ως αουτσάιντερ στη Μεσσήνη όμως το θετικό για τον προπονητή Γιώργο Γκέγκα είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και θα έχει όλους τους παίκτς στην διάθεση του.

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον αναμένεται το ματς του Διαβολιτσίου με την Εράνη. Οι γηπεδούχοι έχουν πλέον τον Μιχάλη Φασουλή στον πάγκο ενώ αμφίβολη για το ματς είναι η συμμετοχή του Κατσαρέα. 

Η Εράνη επιστρέφει στην Α' τοπική μετά το σύντομο πέρασμα από την Α1 και θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της, έχοντας πλέον προπονητή τον Νίκο Φρούσο. Το τραυματίας Γκίνο δεν υπολογίζεται ενώ οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι στην διάθεση του προπονητή τους για το ματς στο Διαβολίτσι.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρώσει το ματς του ΑΟ Φαραί με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας το οποίο θα ξεκινήσει αργότερα, στις 7.30 μ.μ. στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης».

Οι γηπεδούχοι θα έχουν τον Μούσα που εξέτισε την ποινή του, ενώ διαθέσιμοι θα είναι και οι Παχής, Σπανός, Φωτόπουλος. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε νωρίς στο Κύπελλο χάνοντας από τον Αστέρα Μικρομάνης και θα προσπαθήσει να κάνει με την σειρά του ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής. 

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας έχει ως εξής: 

Σάββατο 

Καλαμάτα - Τέλλος Άγρας

Γήπεδο Μεσσηνιακού, 4.30 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Γκούμας, Μπασιλάρης

Απόλλωνας Καλαμάτας - Πανθουριακός

Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 4.30 μ.μ.

Καρβούνης, Ρέκκας, Τσακόπουλος

Αβία - Εθνικός Μελιγαλά

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 4.30 μ.μ.

Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Τσίρμπας

Μιλτιάδης - Αναγέννηση Παραλίας 

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 4.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης

 

Κυριακή 

Κυπαρισσία - Ανδρούσα

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 4.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Ρέκκας

Διαβολίτσι - Εράνη

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 4.30 μ.μ.

Αλεξέας, Παναγιωτόπουλος, Βρυώνης

Πάμισος - Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο Μεσσήνης, 4.30 μ.μ.

Σκόρδος, Ταβουλαρέας, Τσουκάλη

Α.Ο. Φαραί - Ολυμπιακός Καλαμάτας 

Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 7.30 μ.μ.

 

Κουτσαναστάσης, Γκούμας, Καυκάς