Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2016 18:33

Γκέλα για ΠΑΟΚ, τον πρώτο φετινό βαθμό πήρε η Ξάνθη στην Τούμπα (0-0)

Γράφτηκε από τον
Γκέλα για ΠΑΟΚ, τον πρώτο φετινό βαθμό πήρε η Ξάνθη στην Τούμπα (0-0)

Κάνει τα εύκολα δύσκολα μόνος του ο ΠΑΟΚ και το έδειξε σε άλλο ένα ματς έστω και αν βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν. Μετά τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Τούμπας με τον Άγιαξ, μετά το ματς με τον Παναιτωλικό που και πάλι πέταξε πολλές φάσεις, έκανε το ίδιο και κόντρα στην Ξάνθη το απόγευμα της Κυριακής (25/9).

Η διαφορά με τα άλλα δύο ματς είναι πως σε αυτό δεν κατάφερε να πετύχει ούτε γκολ, έμεινε στο 0-0 με τους ακρίτες, και έχασε έτσι τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα, στο οποίο υπενθυμίζεται πως ξεκίνησε και με -3.

Οι Θεσσαλονικείς επιβεβαίωσαν πως έχουν πρόβλημα στα τελειώματα και ότι τους λείπει το καθαρό μυαλό. Μπορεί επί της ουσίας να πέταξαν το πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο είχαν κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν και δεν αξιοποίησαν καμία. Μοιραίος ο Ροντρίγκες, ο οποίος ήταν μέσα στις τελευταίες δύο, έχασαν φάσεις και οι Κουλούρης και Κάμπος. Παρεμπιπτόντως, ο νεαρός δεν ήταν τόσο καλός αυτή τη φορά, αλλά δεν βοήθησε καθόλου και ο Αθανασιάδης, όταν μπήκε. Κακός ο Μπίσεσβαρ, έκανε πιο κινητικό τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Πέλκας.

Όσο για την Ξάνθη, αυτός ήταν ο πρώτος της βαθμός στο πρώτο παιχνίδι που κατάφερε να κρατήσει το μηδέν. Έδειξε πιο σοβαρή στην ανασταλτική της λειτουργία, αν και δέχτηκε ξανά αρκετές φάσεις. Από εκεί και πέρα, Λάζιτς και Γιουνές ήταν σχεδόν αόρατοι με τον Νιέτο να είναι ο μόνος που... περνά τη βάση από τους μεσοεπιθετικούς της.

Να δείξει πως είναι το αφεντικό από νωρίς προσπάθησε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μπήκε με διάθεση να πιέσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα. Επιχείρησε αρχικά να ανοίξει την Ξάνθη από τα πλάγια παίζοντας περισσότερο από αριστερά με τον Ροντρίγκες και τα ανεβάσματα του Λέοβατς.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε μόλις στο 9' με τον Κουλούρη να μην καταφέρνει σε τετ α τετ να νικήσει τον Ζίβκοβιτς. Αυτή, πάντως, ήταν μία από τις ελάχιστες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο στην οποία ο ΠΑΟΚ πάτησε με άνεση περιοχή, αφού στην πορεία οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπο να αμυνθούν καλύτερα.

Επιθετικά ήταν σχεδόν ακίνδυνοι. Πόνταραν αρκετά στον Νιέτο και στις εμπνεύσεις του, αλλά ο Ισπανός δεν είχε τα στηρίγματα που θα ήθελε. Ήταν εμφανές πως η ομάδα του Λουτσέσκου έψαχνε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, όμως, πρακτικά δεν το κατάφερε κλείνοντας το 45λεπτο χωρίς σουτ εντός στόχου.

Όσο για τους Θεσσαλονικείς, είχαν την κατοχή σε εντυπωσιακό ποσοστό (76%), αλλά έδειναν υπερβολικά φλύαροι. Στο 33' σπατάλησαν μία καλή στιγμή με τον Ροντρίγκες, αλλά σε γενικές γραμμές έδειχναν να μην έχουν ιδέες για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν ταχύτητα, πίεσαν περισσότερο και κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, έδειξαν πολύ επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια αρχής γενομένης από τη φάση του 50' και τη σημαντική ευκαιρία του Κάμπος.

Ο Ίβιτς άλλαξε από την ανάπαυλα οργανωτή περνώντας στο ματς τον Πέλκα, έβαλε στη συνέχεια τον Αθανασιάδη και η ομάδα του έδειχνε διαρκώς πιο απειλητική. Είχε, όμως, και η Ξάνθη τη -μοναδική- καλή της στιγμή στο 61' με τον Νιέτο, ο οποίος από ιδανική θέση αστόχησε.

Στη συνέχεια ακολούθησε σφυροκόπημα από τους γηπεδούχους και σε αυτό συνέβαλε και η δεύτερη κίτρινη του Λάζιτς, ο οποίος στο 69' άφησε με δέκα την Ξάνθη. Οι φιλοξενούμενοι λίγο μετά μαζεύτηκαν στο δικό τους μισό και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κρατήσουν το μηδέν.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ πίεσε όπως μπορούσε για να φτάσει στη νίκη. Είχε μία μοναδική φάση με τον Ροντρίγκες στο 83', ο οποίος στις καθυστερήσεις από το μισό μέτρο δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έχοντας γλιστρήσει. Έτσι το 0-0 έμεινε έως το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), βοηθοί του οι Αναστόπουλος (Αρκαδίας) και Βεργέτης (Αρκαδίας), ενώ τέταρτος ο Γιαννουλάκης (Χανίων).

Κίτρινες: 35' Κάμπος - 31' Λάζιτς, 39' Καμαρά, 56' Ντε Λούκας, 87' Νιέτο, 90'+5 Χατζητερζόγλου

Κόκκινη: 69' Λάζιτς

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (79' Τιάμ), Κάνιας, Κάμπος, Ροντρίγκες, Μπίσεσβαρ (46' Πέλκας), Κουλούρης (59' Αθανασιάδης).

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Γουάλας (82' Ορφανίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο (90'+3 Ράνος), Λάζιτς, Σολτάνι, Γιουνές (64' Βασιλακάκης).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR