Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016 17:07

Τα πρώτα δείγματα στη Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Σε μια αγωνιστική, όπου "μίλησε" ο νόμος της… έδρας, ο Τσικλητήρας δεν αποτέλεσε την εξαίρεση του κανόνα.

Η ομάδα της Πύλου πανηγύρισε την πρώτη - ιστορική- νίκη στη Γ' εθνική με 3-1 επί της Δόξας Μεγαλόπολης. Ο μόνος γηπεδούχος που δεν κέρδισε ήταν ο Α.Ο. Λουτρακίου (0-0 με τον Αιολικό). Κοντολογίς έξι άσοι και μία ισοπαλία και ενώ την περασμένη αγωνιστική είχαμε μόλις έναν άσο (από τον Παναρκαδικό), 4 ισοπαλίες και δύο διπλά. Ο δε απολογισμός στην πρεμιέρα ήταν 3 άσοι, 2 ισοπαλίες και 2 διπλά. Σε σύνολο δηλαδή 21 αγώνων, οι γηπεδούχοι μετρούν 10 νίκες, οι φιλοξενούμενοι μόλις 4, ενώ 7 αγώνες δεν ανέδειξαν νικητή. Η Βάρδα είναι η μοναδική ομάδα που έχει το "3 στα 3" και στον αντίποδα  ο Παναργειακός ο μόνος που δεν έχει ακόμα βαθμό.

Η στατιστική καταγραφή των τριών στροφών στη Γ' εθνική δείχνει ότι ακόμα δεν υπάρχει σταθερότητα. Οι περισσότερες ομάδες… ψάχνονται και μετά από 5-6 αγωνιστικές θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τη δυναμικότητα των 15 μονομάχων. Ο Τσικλητήρας, ως νεοφώτιστος, έχει βασικό μέλημα την παραμονή, η οποία φέτος είναι εύκολη υπόθεση,  με δεδομένο ότι υποβιβάζεται μία ομάδα. Αντίθετα πολύ δύσκολη είναι η άνοδος στη Β' εθνική, καθώς μόνο ο πρωταθλητής παίρνει το εισιτήριο.  Η Παναχαϊκή και ο Φωστήρας είναι τα "βαριά χαρτιά" του 3ου ομίλου, ενώ η Βάρδα αποτελεί μέχρι σήμερα την ευχάριστη έκπληξη. 

Στα αξιοσημείωτα ότι η νεοφώτιστη Δόξα Μεγαλόπολης θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τους πρωτοπόρους (Βάρδα, Παναχαϊκή), ενώ ο Τσικλητήρας θα ανταμώσει την προσεχή Κυριακή με τον… "φονέα των γιγάντων" και την 5η αγωνιστική θα επιστρέψει στη φυσική του έδρα για να υποδεχτεί τη Βάρδα.